Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z video z YouTube i innych na iMacu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2010 - 19:57

Witam Was! Od jakiegoś czasu mam problem z materiałami Video we Flash. Mianowicie, obojętnie na jakiej stronie czy to YouTube, Viemo czy Gry-OnLine.pl po włączeniu trybu pełnoekranowego obraz zaczyna strasznie ciąć. W trybie okienkowym jest ok. Na każdej przeglądarce dzieje się to samo. Dodam, że mam 24" białego iMaca i 3 giga ramu. Na Tigerze nie miałem takich problemów, dopiero na Leopardzie i teraz obecnie na Snow Leopardzie. Nie jest to wina łącza. Na moim 2-letnim macbooku pro również z 3 giga ramu nie mam takich problemów i wszystko działa płynnie. Macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?

#2 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 24 maja 2010 - 20:01

Mozna ominac to przez wtyczke click2flash ale to pomoze tylko na youtubie. Aczkolwiek kumpel mial przypadki, ze na macbookach, gdzie pierwotnie byl Tiger, po zaintalowaniu Snow Leoparda strasznie sie przegrzewaly. Swoja droga - ja mam powerbooka g4, na leo sie bardziej grzal niz na tigerze. To samo bylo u mnie na bialym macbook, ale sie nie przegrzewal. Jakie masz temp przy ogladaniu na full screen i jak bardzo jest wtedy obciazony procek?

#3 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2010 - 20:22

sądzisz, że "tnący" film jest winą przegrzewania się procka w iMacu? Czy procesor potrzebuję mniej mocy żeby wyświetlić film w normalny trybie, a więcej aby wyświetlić w trybie pełnoekranowym? Czy to nie jest cały czas ten sam film? P.S. Sprawdzę te temperaturki. P.S. Dziś chciałem zobaczyć prezentacje nowego wiedźmina - video nawet "cieło" że nie dalo się oglądać nawet w trybie okienkowym.

#4 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 24 maja 2010 - 20:31

Sadze, ze to jest kwestia wyswietlania lini na ekranie - male okienko to male okienko, gdy powiekszysz do wiekszego to obejmuje caly ekran, czyli wszystkie linie, dlatego pewnie potrzebna jest wieksza moc procka. Jesli mozesz to zrob backup do timemachine, a potem postaw czystego Tigera. Jesli bedzie ciac to najprawdopodobniej cos ze sprzetem jest zle. Innego sposobu na razie nie mam.

#5 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2010 - 20:37

Dość radykalne posunięcie, nie mam zewnętrznego dysku, żeby zrobić backup. Poza tym używam MobileMe - Tiger stary ale jary lecz chyba troszkę za stary. Dziwi mnie te sytuacja, komputer jest przecież jeszcze dość mocny, a filmy we Flashu, choć zasobożerne to nie żadne wodotryski. Może jednak jest jakieś inne wyjście?

#6 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 24 maja 2010 - 20:42

Czekamy wiec na opinie bardziej doswiadczonych makowiczow. Ja odpadam, nie znam sie tak na tym. Dziwi jednak fakt ze od tak przestalo plynnie odtwarzac...

#7 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2010 - 20:59

Na Tigerze nie miałem żadnych problemów, dopiero na Leopardzie i Snow Leopardzie mam takie problemy, szczególnie materiały video na serwisie gry-online.pl na full screenie zacinają się.

#8 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 24 maja 2010 - 21:00

Ale to od razu po przesiadce z 10.4 czy dopiero po pewnym czasie? Jesli po pewnym czasie to wybierz radykalna metodey, czyli chwilowy powrot do Tigera.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych