Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Stary problem z Wi-Fi

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 lukaszfff777

lukaszfff777
  • 15 posts

Posted 22 May 2010 - 15:09

witam. problem stary jak swiat.. ale moze cos nowego wymyslily modre glowy z tego forum. jak dla mnie cos jest nie tak.. ja mam ipgone 2g a brat 3g. obydwoje mamy soft 3.1.2 BlacRa1n JB wszystko z wifi chodzilo super az dwa tygodnie temu zaczely mi sie problemy z wifi. na poczatku tylko rozlaczalo a teraz to juz prawie wogole nie widzi.. czasem polaczu na 5 sec i tyle... co dziwne u brata dalej jest wszystko ok.. ja probowalem juz wszystkiego.. formatowac restore uaktualnien.. nic nie pomoglo.. jak to mozliwe ze u mnie nei chodzi a u brata smiga az milo. ?

#2 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 May 2010 - 15:12

Odtwórz oprogramowanie, użyj PwnageTool lub redsn0w, nie przywracaj kopii zapasowej za pomocą iTunes.

#3 lukaszfff777

lukaszfff777
  • 15 posts

Posted 22 May 2010 - 15:20

wszystko juz zrobilem... -uaktualnienie -restore -wyzerowanie przez iphone -JB przez redsnow -JB przez blackra1n sprubuje jeszcze przez PWN...

#4 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 22 May 2010 - 15:20

Zawsze możesz jeszcze użyć sn0wbreeze, aha i głównym problemem jest właśnie kopia zapasowa, nie możesz jej robić na czas testów.

#5 lukaszfff777

lukaszfff777
  • 15 posts

Posted 22 May 2010 - 15:23

ale ja nawet nie przywracalem go jeszcze.. po samym JB nie mam sieci wifi.. w itunes nawet nie wchoze..

#6 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 22 May 2010 - 15:28

Może to nie problem samego telefonu, a z przydzieleniem adresu IP z Routera itp. Tak jak pisałem spróbuj jeszcze wgrać przerobione oprogramowanie 3.1.3 przez sn0wbreeze, program Cię poprowadzi przez proces.

#7 lukaszfff777

lukaszfff777
  • 15 posts

Posted 22 May 2010 - 15:42

Może to nie problem samego telefonu, a z przydzieleniem adresu IP z Routera itp.

hmm? to znaczy?

#8 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 22 May 2010 - 15:43

Może w Routerze masz limit adresów IP, akurat Twój dostaje błędny i dlatego gubi zasięg oraz nie ma internetu. Sprawdź ustawienia Router'a, albo podłącz tylko swojego 2G do niego.

#9 lukaszfff777

lukaszfff777
  • 15 posts

Posted 22 May 2010 - 15:52

posiadam livebox.. nie mam zadnych limitow itp...

#10 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 22 May 2010 - 16:06

... a livebox, to w tym miejscu kończy się moja pomoc. Przepraszam.

#11 lukaszfff777

lukaszfff777
  • 15 posts

Posted 22 May 2010 - 16:17

ale na brat ip wszystko chodzi dobrze wiec to nie wina liveboxa najdziwniejsze jest to ze czasami wyszukuije mi siec ale nie da sie do niej polaczyc albo od razu rozlacza....

#12 iRafał

iRafał
  • 351 posts
  • SkądSanok

Posted 22 May 2010 - 18:42

Miałem kiedyś liveboxa.. Moja rada: Z boku (albo gdzieś na dole) jest malutki przycisk resetu - naciśnij go i zaraz po resecie spróbuj sie połączyć do internetu. Jeżeli nie działa, nie za bardzo dam radę Ci pomóc, bo teraz mam iPlusa. Pozdrawiam

#13 zubel

zubel
  • 1194 posts
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Posted 23 May 2010 - 12:51

mam podobny problem: jeszcze dzisiaj rano przegladalem internet na iPhonie przy uzyciu wifi, ok 11 musialem wykonac telefon i jak skonczylem rozmawiac, zobaczylem, ze nie ma ikonki wifi - jest tylko edge. Wszedlem w ustawienia - wifi bylo wlaczone, ale przy probie wyszukania sieci nic nie pokazuje. Przy probie wpisania nazwy sieci i hasla, tez nic. WifiTrak tez nie potrafi znalezc zadnej sieci wifi - macbook widzi ich 5. Poczytalem na forum troche o problemach z wifi, zresetowalem go - dalej nic. Wgralem nowy soft bez przywracania kopii zapasowej - ciagle nic. Zrobilem JB, wgralem cydie, sciagnalem opisany na forum program Wifi Fix - uruchomilem, zrestartowalem - ciagle nic. Nie mam juz pomyslow. Aha, przy wejsciu w ustawienia -> ogolne -> To urzadzenie... iPhone ma przydzielony adres IP, na routerze tez jest widoczny, odblokowany, itd... =edit= zapomnialem - iPhone 3G soft 3.1.3 i jeszcze wyprzedzajac Wasze odpowiedzi: tak, restartowalem router juz nie raz... do tego internet w laptopach i innych telefonach dziala normalnie =edit 2= dobra, bawilem sie iphonem teraz i nagle pojawilo sie okienko z wifi - polaczylo sie i dziala, jednak co jakis czas rozlacza i nie potrafi polaczyc - znowu powtarza sie to co opisywalem powyzej Gdyby ktos mogl pomoc, to bede wdzieczny ;)

#14 iRafał

iRafał
  • 351 posts
  • SkądSanok

Posted 23 May 2010 - 14:11

Mam dokładnie to samo co teraz ty ;). Problem w tym, że tylko w moim domu. Gdzie indziej jest ok. Już się poddałem bo nic nie pomaga.

#15 zubel

zubel
  • 1194 posts

Posted 23 May 2010 - 14:38

tzn, jak tylko w domu? nie widzi Ci sieci wifi w domu, a np na miescie jest ok? =edit= zauwazylem, ze wykrywa wifi, gdy odpalam Cydie... tylko nie chce sie polaczyc - pomimo poprawnego hasla wypisuje "Niewlasciwe haslo"

#16 maliktomek

maliktomek
  • 14 posts

Posted 23 May 2010 - 18:02

U mnie po aktualizacji do wersji 3.1.3 (baseband 5.12.01) przestało widzieć Wifi (jest wyszarzone a adres WiFi jest N/A). Po wgraniu Cydii poprzez Spirit odblokowało mi wifi pojawił się adres - co jakiś czas zrywało się połączenie, ale działało. Na drugi dzień zrestartowałem telefon i znów to samo szare Wifi i brak adresu "MAC" - tylko znów napisane N/A. Próbowałem przywrócić oprogramowanie, instalować na nowo Spirit i nic :(( (Ps. posiadam adres "MAC" bluetooth, wykrywa inne urządzenia np. laptopa ale nie chce się połączyć -> laptop Mackbook także widzi Iphone ale też nie chce się z nim połączyć, Sygnał GPS jest ale też się zrywa co 5-10s w IGO, po czym sam odnajduje sygnał i tak w kółko) Wydaje mi się że to wina softu, nie wiem czy aktualizacja do OS 4 coś zmieni?? Jeśli ktoś wie jak rozwiązać problem to proszę o pomoc

#17 zubel

zubel
  • 1194 posts

Posted 24 May 2010 - 08:26

dobra, juz chyba rozwiazalem problem... nie wiem do konca, co to bylo, ale juz wszystko dziala

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users