Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMac i biały ekran przy włączaniu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 lokocool

lokocool
  • 193 postów

Napisano 20 maja 2010 - 18:45

Dzisiaj zadzwonil do mnie znajomy zeby sie poradzic... posiada iMac-a c2d ktory dzisiaj rano odmowil posluszenstwa.. minowicie po wlaczeniu pokazuje sie jabluszko, kreci sie kolko i koniec... zeby bylo smieszniej po nacisnieciu alt, i wybraniu windowsa ( bootcamp) windows sie laduje i dziala, osx dalej nie. Czym to moze byc spowodowane, i jak to ewentualnie zdiagnozowac/naprawic. Niestety musze to robic na odleglosc, poniewaz nie mam fizycznej mozliwosci bycia przed komputerem.

#2 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 20 maja 2010 - 19:47

Odpal plyte z os x, napraw dysk, sprawdz przywileje.

#3 cei2007

cei2007
  • 3 postów

Napisano 20 czerwca 2010 - 12:02

witam, mam dokładnie taki sam problem (iMac 27" 3.06GHz 4GB/1TB/HD4670). Wyjechałem na dwa tygodnie (odłączyłem wtyczkę zasilania iMac'a z gniazdka) i po powrocie przy uruchamianiu pojawia się biały ekran z logiem apple i kręci się kółko. Czy ktoś już miał taki problem i jak to naprawić. Pozdrawiam

#4 Gość_abrakadabra1980_*

Gość_abrakadabra1980_*

Napisano 20 czerwca 2010 - 12:04

Miałem to samo, siadł mi dysk , lada moment padnie i winda , nic się nie zrobi , tylko nowy dysk można kupić...

#5 cei2007

cei2007
  • 3 postów

Napisano 20 czerwca 2010 - 12:53

dzięki za odpowiedź. Muszę wysłać go do serwisu. Dziwi minie tylko to że używałem iMac'a niecałe dwa miesiące od zakupu (oczywiście kupiony nowy).

#6 subs

subs
  • 860 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 czerwca 2010 - 14:42

a nie lepiej przed wysłaniem do serwisu spróbować zainstalować system na nowo i sprawdzić czy coś się zmieni? Gdyby padł dysk to najprawdopodobniej nie byłoby jabłka na starcie tylko teczka ze znakiem zapytania. Spróbuj odpalić płytę systemową, nie musisz formatować dysku, może się uda.

#7 pixelutek

pixelutek
  • 10 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 19 kwietnia 2011 - 08:54

Witam, mam podobny problem przy odpaleniu iMaca. Pojawia się biały, pusty ekran bez żadnego znaku (?, jabłko itp). Jakieś porady?

#8 TommyMoneta

TommyMoneta
  • 196 postów
  • Skąd's Hertogenbosch NL

Napisano 19 kwietnia 2011 - 08:56

Odpal plyte z os x, napraw dysk, sprawdz przywileje.

...

#9 pixelutek

pixelutek
  • 10 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 19 kwietnia 2011 - 09:20

Problem w tym, przy wciśniętym C nadal nic się nie dzieje. Przy włączeniu jest dźwięk startu, biały ekran i nic więcej. edit: odpalił po 20 minutach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych