Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Projekt -> Cydia Repo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2010 - 18:21

Witam, Po konsultacjach z Davidoo (BTW: dziekuje za rozbudowanego response na maila), i wlasnych rozwazaniach postawnowilem pokazac ze polacy nie gesi i swoje repo maja. Wiem, ze jest juz kilka rep dot.pl ale zazwyczaj spora atrakcja na nich jest spolszczenie softu 1.1.X itd. Chceilibysmy cos z tym zrobic, i jako inicjatywa userów Palringo i nawej grupki tam, postanowilismy załozyc repo. Wraz z adminami kanału myapple: gustaw - na MA "gucorek" Tomek - na MA "mantee78" ed00c - na MA "ed00c" c0p0x - ja Niestety, palringo_bot sie nie dorzucił :( zrobilismy zrzutke na serwer. Wprawdze głownym zamysłem było (i jest) hostowania regulaminu grupy, to jednak chcielsmy go troche bardziej wykorzystac. Wraz, z userami grupy, zakładamy jak juz wspomniałem repo. Jest nas niewielka grupka, a roboty moze niema kosmicznej ilosci, ale by stac sie naprawde czyms intesujacym potrzebne sa dosyc czeste aktuualizacje zawartosci Wszelkich chetnych by pomoc w rozbudowe repo, byc jego regularnym tworca zapraszam do kontaktu poprzez PW lub tez e-mail. Oczywiscie mozecie sie tez zapisywac w tym wątku. Zaznaczam ze poszukuje ludzi aktywnych, ktorzy nie tylko zrobia ctrl+c raz czy dwa. Ludzie kreatywni tacy ktory chca miec swoj wklad w budowe podziemego swiata apple. Zapraszam wszystkich chetnych, licze ze uda nam sie stworzyc cos naprawde fajnego. Mam prozbe do adminow badz tez modow o chodzby tymczasowe podklejenie topika. Dziekuje i pozdrawiam MurcieFan (p0c0x)

#2 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2010 - 18:24

Oczywiscie mozecie tu tez sie zgłaszac :)

#3 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 maja 2010 - 18:39

Po pierwsze zagadaj do borsuk1 z tego forum. Miałem z nim kiedyś własne repo, więc powinien Ci pomóc. Chętnie Ci pomogę, ale napisz dokładniej w czym. Co oczekujesz, ludzi robiących ... ?

#4 damkaro

damkaro
  • 544 postów

Napisano 20 maja 2010 - 18:42

pomysł dobry.... życze sukcesu, ale znając życie daje wam góra 2 miesiące

#5 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2010 - 18:44

generalnie pomocy w repo, szukania fajnych paczek, aplikacji moze wyszukiwania ludzi piszacych appy itd. co to postawienia repo, poradze sobie sam, pozniejsze appy itd, juz najchetniej poprosił bym o pomoc

#6 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 maja 2010 - 18:46

generalnie pomocy w repo, szukania fajnych paczek, aplikacji

moze wyszukiwania ludzi piszacych appy itd.

co to postawienia repo, poradze sobie sam, pozniejsze appy itd, juz najchetniej poprosił bym o pomoc

Te fajne paczki, zawszę są chronione prawami autorskimi.
Nie można ich tak, hop siup wrzucić bez zgody do autorskiego repozytorium.

#7 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2010 - 18:50

wyraznie napisałem - legalne chodzi mi tu freeware itd. a nawet i tych bedziemy sie starac dotrzec do autorów

#8 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 postów
  • SkądPrzecław

Napisano 20 maja 2010 - 19:08

No to życzę powodzenia :)

#9 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2010 - 19:43

Chętnie pomogę przy tworzeniu repozytorium, też bym chciał abyśmy mieli duże i znaczące repo. Przeczytaj prywatną.

#10 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2010 - 19:58

Dostalem, odpisałem :) Zapraszam dalej :)

#11 bind

bind
  • 33 postów

Napisano 20 maja 2010 - 20:28

jaka domena ;) ?

#12 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2010 - 20:39

Www.cydia.applowcy.pl - niemasz narazie co adddowac

na applowcy.pl generalnie bedzie regulamin grupy myapple.pl na Palringo -> taki mielismy z adminami zamysl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych