Witam!
Czy jest darmowy program do otwierania i przeglądania zawartości pliku ISO ?
Pozdrawiam

jak otworzyć plik ISO pod Mac
Started by
aro_3
, 19 May 2010 08:36
8 replies to this topic
Posted 19 May 2010 - 08:36
Posted 19 May 2010 - 08:49
ask dr google... wystarczyło wpisac "open iso mac os x". Oto wynik (pierwszy z brzegu): montowanie obrazu iso jako dysku zewnętrznego: easly Mount an ISO in MAC OS X
Jeśli coś ma ikonkę w systemie, to zwykle można to kliknąć i przynajmniej zobaczyć, czy przypadkiem coś się nie wydarzy;)
Jeśli coś ma ikonkę w systemie, to zwykle można to kliknąć i przynajmniej zobaczyć, czy przypadkiem coś się nie wydarzy;)
Posted 19 May 2010 - 08:53
jest - dwuklik myszy

Posted 19 May 2010 - 09:01

Posted 19 May 2010 - 16:50
To ja sie podepne pod pytanie z troche innej strony zeby nie zakladac nowego tematu. Mam obraz plyty z systemem OsX musialem sciagnac sobie z neta bo swoje plytki mam w domu 250km od miejsca gdzie mieszkam aktualnie (akademik) i zeby zainstalowac system musze wypalic go na plytce dl juz taka mam tylko nie jestem pewny jak go wypalic zeby system sie zainstalowal na calkowicie czystym dysku bo plik jest w dmg, po prostu wypalac czy jakos konwertowac pod iso?
Z gory dzieki za porady
edit: teraz mam mb z zainstalowanym win7

Posted 19 May 2010 - 17:10
wypal plytke w Disc Utility, mozesz tez utworzyc obraz na pendrive 8Gb i tak zainstalowac poszukaj na forum i w sieci bo jest przynajmniej kilka przepisow jak to zrobic 
http://myapple.pl/ma...go-mozliwe.html

http://myapple.pl/ma...go-mozliwe.html
Posted 19 May 2010 - 17:32
a co można zrobic w momencie gdy pojawia się taki komunikat?:

Obraz na 100% jest o.k.

Obraz na 100% jest o.k.
Posted 19 May 2010 - 23:21
@tomtom_su: Twoja porada jest zbędna, pytający napisał, że ma Windows 7, czyli bez Disk Utility.
@Piaskowy: są programy pod windows wypalające z .dmg, użyj któregoś z nich.
Posted 20 May 2010 - 08:32
ale zawsze moze miec kogos znajomego z Makiem
a tak poza tym to sugerowalem przeszukanie forum

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users