Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Palringo - GG łączy i rozłącza po 3-4 sekundach

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 vimoco

vimoco
  • 293 posts

Posted 17 May 2010 - 19:05

Witam,

Mam problem odpalam Palringo łączy się GG na chwile jest Dostępny i nagle wskakuje Niedostępny, i czerwone kółeczko z wykrzyknikiem.... nie wiem o co chodzi
Posted Image

help?;|

#2 marlabs

marlabs
  • 58 posts
  • SkądKraków

Posted 18 May 2010 - 06:34

Prawdopodobnie jakiś inny klient GG (uruchomiony na innym komputerze) wymusił zalogowanie na to samo konto ....

#3 vimoco

vimoco
  • 293 posts

Posted 18 May 2010 - 07:24

Nie właśnie 100% jest wyłączone, bo sprawdzam na innym komputerze i jestem Dostępny i później niedostępny.. Tak samo sie dzieje z innym numerem gadu-gadu :(

#4 marlabs

marlabs
  • 58 posts
  • SkądKraków

Posted 18 May 2010 - 07:33

Komunikator na PC jeśli go nie wyłączysz może co jakiś czas próbować odnowić połączenie (chyba że dasz ręcznie niedostępny). Taką sytuację mam z adium - jeśli on jest włączony palringo nie ma szans się zalogować - występuje analogiczna sytuacja jak u Ciebie.

#5 vimoco

vimoco
  • 293 posts

Posted 27 July 2010 - 20:49

odswierzam, i dodam ŻE NIE MAM ŻADNEGO KOMUNIKATORA WŁACZONEGO I JESTEM OFFLINE... restore zrobiłem i dalej mi rozłacza palringo? co jest problemem?

#6 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 27 July 2010 - 20:56

Tez tak mam, wtedy daje niedostepny, nastepnie niewidoczny i dopiero wtedy dostepny, przewaznie dziala...

#7 Kenji25

Kenji25
  • 62 posts

Posted 27 July 2010 - 21:08

mi pomagalo gdy przed samym wlaczeniem palringo wchodzilem na strone google:D

#8 vimoco

vimoco
  • 293 posts

Posted 27 July 2010 - 21:49

Ani tak, ani tak.. pisze mi: Connection failed. A palringo działa, grupy wszystko. Dodam że pobrałem mobilne gadu-gadu i na nim działa :|

#9 Darcorn

Darcorn
  • 99 posts

Posted 27 July 2010 - 22:02

mozna tez zalozyc konto w amerykanskim appstore i pobrac za darmo Nimbuzz. Tam tez jest gg. Wiem bo uzywam

#10 womanizer

womanizer
  • 426 posts
  • SkądLublin

Posted 28 July 2010 - 13:17

Jak konfigurowales GG w Palringo to w pole "nazwa uzytkownika" wpisales nr GG ?

#11 kermitjr

kermitjr
  • 211 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 September 2010 - 10:50

Sorry za odkop, ale wolę odgrzać kotleta niż zakładać nowy wątek ;) Zachciało mi się gg na iPhonie 3G, dzisiaj założyłem specjalnie nowy numer (z pewnych względów nie chcę by wszyscy mogli mnie ciągle złapać pod dotychczasowym) i zainstalowałem Palringo w wersji Lite. Pięknie wszystko działa, powiadomienia push genialna opcja. Wyłączam program, cały czas pozostaje na dostępnym, przychodzi wiadomość, pojawia mi się na ekranie :) Niestety, mam podobny objaw jak wszyscy powyżej. Łączy i czasem wytrzyma kilka minut a czasem rozłącza dosłownie po 10-15 sekundach i pojawia się wykrzyknik w czerwonym kółeczku i znów trzeba klikać zaloguj... Macie może jakieś rady na to? Moja wersja Palringo to 3.2.1, iOS 4.1 na iPhonie 3G. Ewentualnie może moglibyście doradzić jakieś alternatywne programy dla Palringo?

#12 radko93

radko93
  • 949 posts
  • SkądWrocLove

Posted 25 September 2010 - 13:29

To jest bug tylko i wyłącznie palringo, gdyż nie dorobili dobrze GG. Swoją drogą palringo od wersji 3 to jakaś porażka, czasem żałuję, że zakupiłem.

#13 kermitjr

kermitjr
  • 211 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 September 2010 - 13:41

@up - A mógłbyś doradzić jakiś inny program do obsługi gg, wraz z opcją push?

#14 radko93

radko93
  • 949 posts
  • SkądWrocLove

Posted 25 September 2010 - 14:04

Nimbuzz jest US Appstore. Ale push na iP 3G bezsensownie ograniczony do 4h.

#15 kermitjr

kermitjr
  • 211 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 September 2010 - 14:10

A bez kombinacji z US Appstore nie ma nic? :(

#16 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 26 September 2010 - 08:27

To jest bug tylko i wyłącznie palringo, gdyż nie dorobili dobrze GG. Swoją drogą palringo od wersji 3 to jakaś porażka, czasem żałuję, że zakupiłem.

U mnie dziala i nic nie rozlacza sesje trzyma pare dni, wiec nie wiem ale gdyby byla to wina Palringo to by nikomu nie dzialalo.

#17 kermitjr

kermitjr
  • 211 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 September 2010 - 08:54

U mnie dziala i nic nie rozlacza sesje trzyma pare dni, wiec nie wiem ale gdyby byla to wina Palringo to by nikomu nie dzialalo.

Czy używasz protokołu gg? Jaką masz wersję Palringo?
Z moich obserwacji: Czasem trzyma kilka sekund i rozłącza gg, a czasem potrafi trzymać nawet i kilka godzin, np dziś rano. Ale na przykład kiedy dostanę powiadomienie o nowej wiadomości na gg, wchodzę do programu i soft zamyka się po przywróceniu sesji. I kiedy ponownie uruchamiam palringo sesja jest już zamknięta i nie mam tej wiadomości, która przyszła przed chwilą. :/

Edit by kermitjr:

Właśnie testowałem uTalka (ku mojemu zaskoczeniu program jest dosłownie identyczny wyglądem z Palringo) i nie rozłącza nigdy. Ale to za mam taki sam objaw podczas wznawiania sesji. Plus dodatkowo potrafi wyczyścić konto gg, tzn muszę od nowa wprowadzać swój numer i hasło.

#18 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 26 September 2010 - 10:05

Ja mam palringo premium 3.2.1 i sesje mi trzyma pare dni. Jedynie GG na kompie krzyczy, co jakis czas, ze jestem zalogowany w wiecej niz kilku miejscach.

#19 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 26 September 2010 - 10:45

Niedługo GG wprowadzi multilogowanie o ile już to nie działa, ja na PC używam WTW i palringo premium na iP nic nie wylogowuje jedynie na PC pojawia się komunikat
Posted Image

#20 kermitjr

kermitjr
  • 211 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 September 2010 - 18:25

@OleYek - Ja mam zainstalowaną darmową wersję Palringo, stąd może wynikać różnica w działaniu programów. Testuję dzisiaj uTalka, jest to w sumie klon darmowej wersji Palringo, nie rozłącza z gg. Więc naprawdę mogę go z czystym sumieniem polecić wszystkim osobom, które mają problem z Palringo. Z tym, że u mnie często kiedy pojawia się powiadomienie push na ekranie i wchodzę w uTalka pojawia się napis o wznawianiu sesji i soft zamyka się. Po ponownym uruchomieniu po wiadomości ani widu ani słychu... :/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users