Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kadu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 nalesniq

nalesniq
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 stycznia 2007 - 22:38

Witam Mam problem z Kadu!? Zainstalowałem,wpisałem hasło i numer z GG i nie działa,tzn nie importowało kontaktów,mimo że to zrobiłem i wyskakuje jakis error o wpisaniu maila czy cos takiego Prosze o porade... Dzięki:confused:

#2 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 10 stycznia 2007 - 22:50

ja tysz mam problem to sie dopisze... jak trace neta to po jakims czasie kadu sie zamyka razem ze wszystkimi otwartymi rozmowami :/ mam oczywiscie najnowsze kadu na intela (na starym tak sie nie dzialo)

#3 MAX

MAX
  • 147 postów

Napisano 11 stycznia 2007 - 01:57

Nalesniq: Podczas konfiguracji w kreatorze Kadu jeżeli posiadasz numer, to nie podaje się żadnego mejla, tylko hasło. Jeżeli swój numer GG i hasło wprowadzisz prawidłowo, to import kontaktów przebiega bezproblemowo. Ja nie stwierdziłem problemów. Przypuszczam, że wybrałeś opcję tworzenia nowego konta, gdzie zostaje ci przydzielony nowy nr GG. Tam trzeba wispać kod wyświetlony na obrazku przez serwer GG, oraz zdres e-mail. Niestety z winy serwerów GG często opcja rejestrowania nowego konta nie działa. To nie jest błąd Kadu.

Spoco: Którą wersję Kadu 0.5.0 instalujesz: Intel/UB/PPC? Które moduły masz załadowne? Ja nie spotkałem się z takim zachowaniem. Przeszukaj forum Kadu, może znajdziesz jakiś trop, a jeżeli nie i problem się powtarza to opisz go na forum Kadu: http://www.kadu.net/forum/
Załącz raport błędów, może tam będą jakieś wskazówki ;)
  • spoco lubi to

#4 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 11 stycznia 2007 - 10:04

wersje na intela a moduly mam: encrypcion; ext_sound; profiles; tabs... thx za porade poczytam po pracy ;)

#5 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 11 stycznia 2007 - 10:39

Panowie, zamiast sie wymądrzać radze poszukać na forum bo temat był niejednokrotnie omawiany.

#6 MAX

MAX
  • 147 postów

Napisano 11 stycznia 2007 - 18:32

Nie za bardzo wiem do kogo i po co kierujesz "wymądrzać". Zimowa depresja? ;P

#7 Rycerz

Rycerz
  • 271 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 11 stycznia 2007 - 21:13

Witam, po długich bojach z iGadu zaczynają mnie denerwować jego zwisy, tzn lista kontaktów... osoba się świeci że jest dostępna po godzinie gdy wylączyła GG :> Spodobało mi się Kadu tylko teraz takie moje pytanie... Co można zrobić aby anulować całkowite zamykanie Kadu klikając na czerwony przycisk po lewej, tudzież zmienić na zamknięcie do docka ?? I kolejne pytanie jak można zmienić emoty ?? Te pingwinki mi nie leżą, a ściągając te z strony Kadu brakuje jakiegoś pliku kongiguracyjnego w nich... :> Pozdro :)

#8 MAX

MAX
  • 147 postów

Napisano 11 stycznia 2007 - 21:47

Co można zrobić aby anulować całkowite zamykanie Kadu klikając na czerwony przycisk po lewej, tudzież zmienić na zamknięcie do docka ??

Właśnie prowadziłem dyskusję na ten temat: http://www.macplug.o...pic.php?id=2336. Zajrzyj tam i poczytaj, bo nie chce mi się drugi raz produkować ;)

I kolejne pytanie jak można zmienić emoty ?? Te pingwinki mi nie leżą, a ściągając te z strony Kadu brakuje jakiegoś pliku kongiguracyjnego w nich... :>

Na stronie Kadu OS X http://www.kadu.net/w/Pobierz:MacOS_X w FAQ, oraz w instrukcji dołączenej do paczki Kadu wszystko jest opisane. Temat wielokrotnie był poruszany na wielu forach, więc zawsze pszukaj zanim zadasz pytanie. Najlepiej zacząć od źródła, czyli forum na stroie domowej programu ;)

#9 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 postów
  • SkądLandsberg/Stettin

Napisano 11 stycznia 2007 - 21:55

To Kadu jest niedorobione...Sorry. Problemy z podłączeniem i okna rozmowy nie łapią czasem klikania w miejscu wpisywania textu trzeba kliknąć w inne okno i dopiero wtedy w to w którym chcemy pisać. Za to szybciej to jakoś chodzi. Także panowie od KAdu do roboty wiele do poprawienia.

#10 MAX

MAX
  • 147 postów

Napisano 11 stycznia 2007 - 22:43

"Problemy z podłączeniem"? Ja nigdy nie miałem problemów z nawiązaniem połączenia. Może to wina twojej lokalizacji. W innych klientach GG jest lepiej? Nie zauważyłem także zachowania o którym piszesz dalej. Natomiast zgadzam się z ostatnim zdaniem, aczkolwiek developerów pracujących na Maczku brak niestety. Kadu Team czeka z otwartymi ramionami na zgłoszenia ;)

#11 Filip

Filip
  • 12 postów

Napisano 19 stycznia 2007 - 13:55

Witam,

"W związku z przeprowadzonymi zmianami, w wersji 0.5.x, po uruchomieniu aplikacji powinien pojawić się kreator migracji, który zaimportuje preferencje i archiwum Kadu 0.4.x z dotychczasowego ukrytego katalogu "twój_domowy_katalog/.gg", w nowe miejsce "twój_domowy_katalog/Library/Kadu". Po tej operacji można usunąć katalog ".gg" np. przy pomocy programu Xfolders, mUcommander, bądź uruchamiając polecenie w Terminalu:"

uruchamiajac polecenie w terminalu ? co to znaczy?

Pozdrawiam,
Filip

#12 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 19 stycznia 2007 - 14:08

Witam,

"W związku z przeprowadzonymi zmianami, w wersji 0.5.x, po uruchomieniu aplikacji powinien pojawić się kreator migracji, który zaimportuje preferencje i archiwum Kadu 0.4.x z dotychczasowego ukrytego katalogu "twój_domowy_katalog/.gg", w nowe miejsce "twój_domowy_katalog/Library/Kadu". Po tej operacji można usunąć katalog ".gg" np. przy pomocy programu Xfolders, mUcommander, bądź uruchamiając polecenie w Terminalu:"

uruchamiajac polecenie w terminalu ? co to znaczy?

Pozdrawiam,
Filip

odpalasz terminal i usuwasz komenda...

#13 lopezik

lopezik
  • 63 postów
  • Skądopolskie

Napisano 19 stycznia 2007 - 18:06

Mnie strasznie denerwuje Kadu, ale muszę go używać gdyż Adium ( różne wersje patrzyłem) się zawiesza... I rzeczą która mnie tak strasznie denerwuje jest fakt pojawienia się w docku migającej koperty, świadczącej o nadejściu wiadomości. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że wiadomość dostałem od osoby z poza listy moich kontaktów i nie mogę jej przeczytać. Problem ten występuje nawet po ponownym włączeniu maka.

#14 MAX

MAX
  • 147 postów

Napisano 19 stycznia 2007 - 18:50

W FAQ masz instrukcję jak usunąć kopertę. W której wersji Kadu pojawiła ci się koperta? W 0.5 ten problem został rozwiązany - po otrzymaniu wiadomości nieznany kontakt powinien pojawić się na liście kontaktów, co umożliwia odczytanie wiadomości:
http://www.kadu.net/...view.php?id=454

#15 dpw8

dpw8
  • 3 postów
  • SkądRacibórz ~ Warszawa

Napisano 12 lipca 2008 - 12:47

W FAQ masz instrukcję jak usunąć kopertę. W której wersji Kadu pojawiła ci się koperta? W 0.5 ten problem został rozwiązany - po otrzymaniu wiadomości nieznany kontakt powinien pojawić się na liście kontaktów, co umożliwia odczytanie wiadomości:
[url]http://www.kadu.net/mantis/view.php?id=454[/url]

w 0.5 ten sam problem :( czyli nierozwiazany - aktualnie w FAQ rozwiązania brak :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych