Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie mogę wyłączyć komputera.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 chudybenek

chudybenek
  • 44 postów

Napisano 17 maja 2010 - 10:10

Pewnie to już było, ale przepraszam, mogłem znaleźć. Otóż instalowałem program i przy przenoszeniu do folderu aplikacje, okienko "kopiuj" zacięło się. Dałem więc "zatrzymaj", ale wtedy zrobiło się jeszcze gorzej. Teraz okienko wyłącza się już kilkanaście godzin, a kiedy chcę zamknąć system, wyświetla się komunikat: " Nie można zamknąć Findera, ponieważ niektóre czynności wciąż trwają. Możesz anulować lub zatrzymać te czynności, a następnie spróbować ponownie." Proszę o pomoc. Czy jest to jakiś proces w monitorze aktywności? Jak tak to który trzeba wyłączyć? Z góry dzięki :)

#2 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 17 maja 2010 - 10:13

Spróbuj wcisnąć i klika (naście) sekund przytrzymać przycisk od uruchamiania MacBooka

#3 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 17 maja 2010 - 10:17

Rozumiem ze czynnosc ta wystepuje tylko przy kopiowaniu. Czy to sie powtarza czy to byla jednorazowa akcja? Jesli cos jest nie tak przy kolejnych probach zastanow sie nad zbadaniem dysku. Trzeba go bedzie przeleciec programem do sprawdzania powierzchni dysku. NIe daje glowy, ale Disk Warrior platny program na to pozwala. Bylo tego troszke na forum, sam niestety nie pamietam bo nie potrzebowalem tego jeszcze.

#4 szczottie

szczottie
  • 285 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Napisano 17 maja 2010 - 10:18

A próbowałeś wymusić zamknięcie przez cmd+alt+esc?

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 17 maja 2010 - 10:27

Zrestartuj Findera

#6 kugi

kugi
  • 315 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 17 maja 2010 - 11:09

Dołączona grafikaClick for full size - Uploaded with plasq's Skitch

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 17 maja 2010 - 12:49

Albo w terminalu: killall Finder

#8 chudybenek

chudybenek
  • 44 postów

Napisano 17 maja 2010 - 13:54

Dzieki wszystkim. Była to instalacja z płytki. Nie mogłem skopiować do "Programy", bo za każdym razem zacinało się w połowie. W końcu zacięło się tak jak napisałem "na amen". Ale sposób pierwszy ( nie wiem czyj) pomogl mi i po uruchomieniu kompa problem zniknal :) a Pewnie plytka była lekko zepsuta. Dopiero za chyba 10 razem sie skopiowalo;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych