Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro 13' problem.. Biały ekran i białe paski

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 15 maja 2010 - 21:09

Przed chwilą coś mi padło w macbooku.. podejrzewam, że to grafika. Komputer działał normalnie.. Odwróciłem się i po chwili zastałem biały ekran z pojawiającymi się czasami ledwie zauważalnymi białymi paskami. System działa normalnie.. iTunes odtwarza itp. Może to matryca ?? MIał ktoś podobny problem ?? Da się to jakoś naprawić bez serwisu ??

#2 kugi

kugi
  • 315 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 15 maja 2010 - 21:57

mialem taki problem. jako ze mam zintegrowana grafike z plyta glowna musialem zaplacic za naprawe 950 netto.

---------- Wpis dodano o 22:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:56 ----------

sprawdz jeszcze na zewnetrzynym monitorze. mi zewnetrzny dzialal

#3 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 15 maja 2010 - 23:34

To mi przypomnia czasy jak mialem bialasa - czasami po obudzeniu pojawial sie bialy ekran a na nim takie dziwne kreski sie robily niczym oddalone znaczki z matrixa ;) Jesli nie pomoze rester SMC i/lub pram to nic juz nie zrobisz. Serwis.

#4 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 15 maja 2010 - 23:56

jak zrobić reset smc ?? Reset PRAM robiłem i nie pomogło. Co ciekawe, kilka dni temu odebrałem komputer z serwisu w Cortlandzie i podobno wymienili całą płytę główną.. może na wadliwą ?? Popaliło się tylko coś z zasilaniem i na bank nie trzeba było wymieniać całej płyty głównej, tylko jakiś układzik od zasialnia, ale Apple podobno nie bawi się w takie rzeczy... Niestety nie mam jak tego sprawdzić na zewnętrznym monitorze.. Chyba zostaje tylko serwis.. znów tydzień albo dłużej bez kompa.. Z białasem nie miałem żadnych problemów, a ten ostatnio ssieee..

#5 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 16 maja 2010 - 09:39

Nie wiem jak to sie robi na lapkach z wbudowana bateria. Musisz poczytac w supporcie na stronie apple.

#6 kugi

kugi
  • 315 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 16 maja 2010 - 09:47

Tu masz instrukcje ze strony apple

Note: Portable computers that have a battery you should not remove on your own include MacBook Pro (Early 2009) and later, all models of MacBook Air, and MacBook (Late 2009).
Shut down the computer.
Plug in the MagSafe power adapter to a power source, connecting it to the Mac if its not already connected.
On the built-in keyboard, press the (left side) Shift-Control-Option keys and the power button at the same time.
Release all the keys and the power button at the same time.
Press the power button to turn on the computer. Note: The LED on the MagSafe power adapter does not change states or temporarily turn-off when you reset the SMC.

#7 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 16 maja 2010 - 14:30

lipa.. nie pomogło.. :/ serwis .. znów

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych