Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Klient SSH

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 drakerc

drakerc
  • 45 postów

Napisano 15 maja 2010 - 17:22

Witam. Czy istnieje jakiś darmowy klient SSH na iPhone'a, który umożliwiałby możliwość łączenia się ze zdalnym hostem? Z tego co patrzyłem, MobileTerminal nie ma takiej funkcji, a jest mi to dosyć potrzebne, gdyż wyjeżdżam i tylko z iPhone'a będę mógł kontrolować swój serwer dedykowany. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. edit: zapomniałem dodać - najlepiej, aby miał jakiś interfejs do łączenia się z serwerem, typu miejsce na port, ip, login i haslo, gdyz ciagle wpisywanie tych danych na klawiaturce troszkę trwa...

#2 VnnAmed

VnnAmed
  • 60 postów

Napisano 15 maja 2010 - 18:55

WinSCP. Problem polega na tym, że mi osobiście nie udało się połączyć. Mógłby ktoś zamieścić krótki poradnik?

#3 woozzoo

woozzoo
  • 195 postów
  • SkądDarlington, UK

Napisano 15 maja 2010 - 22:30

Po 1 winscp jest programem na windowsa a nie iphona. Z mobile terminal mozesz sie laczyc przez ssh, tylko musisz zainstalowac erica utilities z cydii. A pozniej zeby sie laczyc wpisujesz "ssh user@host" z tego co pamietam. A jak nie zadziala z mobileterminal to wejdz do appstore i napisz ssh a cos na pewno Ci wyskoczy :D Ja osobiscie polecam jednak terminal :P pozdrawiam

#4 drakerc

drakerc
  • 45 postów

Napisano 16 maja 2010 - 09:39

Po 1 winscp jest programem na windowsa a nie iphona. Z mobile terminal mozesz sie laczyc przez ssh, tylko musisz zainstalowac erica utilities z cydii. A pozniej zeby sie laczyc wpisujesz "ssh user@host" z tego co pamietam. A jak nie zadziala z mobileterminal to wejdz do appstore i napisz ssh a cos na pewno Ci wyskoczy :D Ja osobiscie polecam jednak terminal :P
pozdrawiam

działa, dzięki :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych