Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone czy AppleTV ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: iPhone czy AppleTV ? (0 użytkowników oddało głos)

1. iPhone (126 głosów [69.23%])

Procent z głosów: 69.23%

2. iTV (12 głosów [6.59%])

Procent z głosów: 6.59%

3. Oba! (44 głosów [24.18%])

Procent z głosów: 24.18%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 09 stycznia 2007 - 20:19

Który produkt zrobił na Tobie większe wrażenie.

#2 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 09 stycznia 2007 - 20:23

Brakuje opcji "Żaden" Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś więcej. Jeżeli jednak mam wybierać z tych dwu, to biorę AppleTV.

#3 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 09 stycznia 2007 - 20:24

Jeśli żaden nie zrobił wrażenia to po prostu nie głosuj.

#4 tabek

tabek
  • 10 postów

Napisano 09 stycznia 2007 - 20:29

iPhone to nic innego jak smartphone a iTV to juz jest na rynku pelno takich produktow

#5 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 09 stycznia 2007 - 20:37

iTelefon robi wrazenie ale tego sie mozna bylo spodziewac. Wkurzyło mnie tylko ze nie ma nowego iPoda, powinnien byc tak w stylu iPhone. No niby piszą ze ten iPhone robi za iPoda tez ale nie dosc ze pamiec licha to jeszcze taki drogi - po prostu zeby opcje iPoda zostaly a screen byl taki jak na iTelefonie ;}

#6 mattek

mattek
  • 391 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2007 - 20:42

To cale krecenie nosem przypomina pierwsze reakcje zamieszczane na macrumours po zaprezentowaniu iPoda. Polecam slynny juz watek 500.

#7 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 09 stycznia 2007 - 20:46

ale tak siedze i mysle.. ze Stevu$ zczai w koncu ze wiele osob chce ipoda bez finkcji kom itd.. i z biegiem czasu zrobi takiego iPoda na wzor iKomórki ;P bez tych zbiednych dodatkow i w nizszej cenie

#8 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 stycznia 2007 - 20:48

Jest jeszcze nowy AirPort Extreme.

#9 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 09 stycznia 2007 - 20:54

Zdecydowanie spodobał mi się iPhone - podchodzilem do tego na początku bardzo sceptycznie i wogóle mi nie zależało na tym aby Apple wprowadzało jakiś telefon, ale teraz muszę przyznać że jest to kawał naprawde bardzo użytecznej maszynki - chcę go mieć :D ;)

#10 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 09 stycznia 2007 - 21:15

ja w ankiecie zagłosowałem na oba produkty bo co tu nie mówić, są jak zawsze fajnie zintegrowane z makiem, ale rewolucja?????? ludzie my na to czekaliśmy a reszta świata ma to wszystko OD DAWNA: AppleTV- media center extendery- bezprzewodowo komunikują się z pecetem z windows media center - przesyłanie muzyki filmów(720p i 1080 pewnie też) oglądanie bezprzewodowo telewizji- podłączamy antene od satki czy kablówkę i mamy telewizję bez kabli identycznie jak appletv++ możliwość pauzy- zaprogramowania nagrywania o danej godzinie + wiele wiecej - interfejs windows media center jest raczej tak proty jak frontrow-interfejs "ekstenderów" jest identyczny -- no tak pilot apple ma mniej przycisków.......... iphone- - z jednej strony ciekawe urządznie integrujące kilka urządzen w tym programy znane z komputerów z drugiej ZABYTEK technologiczny który oprócz oczywiście genialnego interfejsu i fajnego ekranu dotykowego nie ma czegoś czym mógłby się wyróżnić od reszty smartfonów Apple Inc "wynalazło na nowo" urządzeń...... tak czy inaczej czas zbierać pieniążki :) z czasem wszystko tanieje :roll:

#11 iceman

iceman
  • 74 postów

Napisano 09 stycznia 2007 - 21:19

Juz sie slinie na mysl o tych sprzecikach :grin: To ja biore iPoda 6 generacji, iPhone i AppleTV :grin: Ciekawe czy iPhone zagosci u naszych polskich operatorow....
Dołączona grafika

#12 bat

bat
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2007 - 21:31

Apple to Apple, a Stevie zaskakuje - jak zawsze. iPhone - pierwsze wrazenie piorunujace. Zaś brak Leoparda. To jednak zawód. Design iPhone - elegancki/ascetyczny/intrygujący.

#13 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 stycznia 2007 - 21:32

Jeśli żaden nie zrobił wrażenia to po prostu nie głosuj.

To słaba ankieta w takim razie.

#14 Wookasch

Wookasch
  • 306 postów
  • SkądBerlin

Napisano 09 stycznia 2007 - 21:35

Nie pokazali 12" MB Pro, niech spadaja ;)

#15 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 postów
  • SkądLandsberg/Stettin

Napisano 09 stycznia 2007 - 21:36

A ja powiem tylko jedno słabo apple, słabo tłum byl rządny sensacji a dostał telefon z 2 letnim kagańcem. Ja chcę ipoda z dużym wyświetlaczem!

#16 Mepps

Mepps
  • 43 postów
  • SkądJarocin

Napisano 09 stycznia 2007 - 21:56

... może i iPhone robi większe wrażenie ale bardziej się widzę jako nabywcę iTV.

#17 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 09 stycznia 2007 - 22:01

Z faktu, że TV prawie wcale nie oglądam, klapnąłem w iPhone ;-)

#18 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2007 - 22:06

No coż, w polskich warunkach Apple TV jest jedynie gadżetem. To produkt nastawiony na możliwość pobierania filmów i innych multimediów z sieci. Bez tego, możliwości Apple TV stają się bardzo ograniczone. Owszem, można na niego przenieść kilkadziesiąt filmów z DVD i może służyć za składnicę muzyki z CD, ale do tego nie jest potrzebne pudełko ze znakiem Apple Inc. iPhone to dużo ciekawsze urządzenie, smartphone rzeczywiście zasługujący na przedrostek smart. Ale warto też przyjrzeć się nowej stacji bazowej APE. Jeżeli dobrze się doczytałem, daje ona możliwość przekształcenia dowolnego dysku zewnętrznego we wspólny dysk sieciowy. Ta funkcja, chociaż nie tak efektowna jak iPhone, może się okazać najbardziej praktyczną nowinką.

#19 jmk

jmk
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2007 - 22:42

iPhone jako konstrukcja jest ciekawy, ale... widać, że został zaprojektowany wybitnie na rynek amerykański a nie europejski. W Stanach nowością jest EDGE a o 3G, (że nie wspomnę o HSDPA) to biedacy nie usłyszą jeszcze przez najbliższe kilka lat. Wypuszczanie tej klasy produktu na rynek europejski bez obsługi 3G jest po prostu niepoważne i prócz garstki zapaleńców i kilku gadżeciarzy powtórzenia sukcesu iPoda mu nie wróżę. Tym bardziej, że tani to on nie będzie a na subsydia ze strony operatorów nie ma co liczyć (zbyt duża nisza). PS. No i standardowo - podobnie jak większość smartphones - iPhone nie nadaje się niestety jako jedyny telefon, a bardziej jako urządzenie z cyklu "a must have". A szkoda...

#20 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 stycznia 2007 - 22:48

No coż, w polskich warunkach Apple TV jest jedynie gadżetem. To produkt nastawiony na możliwość pobierania filmów i innych multimediów z sieci. Bez tego, możliwości Apple TV stają się bardzo ograniczone. Owszem, można na niego przenieść kilkadziesiąt filmów z DVD i może służyć za składnicę muzyki z CD, ale do tego nie jest potrzebne pudełko ze znakiem Apple Inc.

Jeśli iTunes Store nie zacznie oferować conentu w HD, to w stanach czy gdzie indziej o wiele większej funkcjonalności to mieć nie będzie.

iPhone jako konstrukcja jest ciekawy, ale... widać, że został zaprojektowany wybitnie na rynek amerykański a nie europejski. W Stanach nowością jest EDGE a o 3G, (że nie wspomnę o HSDPA) to biedacy nie usłyszą jeszcze przez najbliższe kilka lat. Wypuszczanie tej klasy produktu na rynek europejski bez obsługi 3G jest po prostu niepoważne i prócz garstki zapaleńców i kilku gadżeciarzy powtórzenia sukcesu iPoda mu nie wróżę. Tym bardziej, że tani to on nie będzie a na subsydia ze strony operatorów nie ma co liczyć (zbyt duża nisza).

W stanach EDGE/HSDPA są nowścią, ale EV-DO jest już standardem.

#21 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 09 stycznia 2007 - 23:51

Który produkt zrobił na Tobie większe wrażenie.

Zdecydowanie większe wrażenie zrobił na mnie iPhone, ale ze względu na cenę. Jeśli miało by mi to zastąpić iPoda, to musiał bym kupić wersję 8GB, czyli ~$640 z podatkiem, plus 24 miesiące po ~$40 (960), to w sumie wychodzi $1600.

#22 uwak

uwak
  • 778 postów

Napisano 10 stycznia 2007 - 00:08

iphone - zdecydowanie ale ...tylko za jedna rzecz - muliti touch screen tak pozatym przerost formy nad trescia - marketingowa propaganda - telefon ktory robi wszystko ...tylko tak naprawde poco ? (film na ekranie NAWET 3,5 cala to nadal porazka ) itv wogole bez podniety sa takie urzadzenia, mozna samemu zbudowc na bazie pieca i nie ma sie czym podniecac ze ktos to wpakowal w kolejny klocek pasujacy pod mini access point - tu stefanek wykorzystal luke ktora powstala najprawdopodobniej przez POWAZNY BLAD innych producentow - miedzy innymi linksysa/cisco - jak wielu z was sie orientuje istnieje TANIA bardzo tania rodzina routerow linksys - poczawszy od wrt54g ktore z ORYGINALNYM softem sa normalnymi roterami ...........ALE po zflaszowaniu alternatywnym - OPENWRT - dostaejmy pelne pudelko ..kosztujace 250 pln ...a robiace TYLE SAMO co starszy brat CISCO ...za minimum jedno zero wiecej ... wiele z tychze routerow po pogrzebaniu w nich lutownica pozwala na podlaczenie czytnika SD/MMC i PORTU USB - ktory sprzetowo jest juz tam dawno a wymaga tylko zlacza i sterownikow ...do podlaczenia dysku i wysharowania go jako samba/nfs juz tylko kilka krokow - sciagnac pakiet zainstalowac skonfigurowac - co robi sie od dawna pod warunkiem posiadania lutownicy i braku strachu przed grzebaniem nia w lnksysie czemu producenci robia maszyny na wyrost nie dajac w pelni ich wykorzystac to czysta i prosta polityka marketingowa - sprzedac cos razy kilka :) i TU TEZ nalezy zanzaczyc ze APPLE nie bylo pierwsze - bo o ile w linsysach port trza dolutowac samemu to w pokrewnych routerach = oczywiscie 2 razy drozszych ale bazujacych na tym samym chipsecie - port takowy jest juz out of the box i wystarczy podmienic tylko soft na open_wrt (belkin np a po dokladna liste prosze na open_wrt poczytac) jednym slowem wielki szum na temat redesignowanych urzadzen z czego jedyne godne uwagi to multi touch scren .... ktory NIE JEST wynalazkiem apple'a ...................

#23 Kkropka

Kkropka
  • 62 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 stycznia 2007 - 00:20

Głosowałem na iPhone, ekranik fajny, telefon cieniutki i ma wbudowanego ipod'a. Moim zdaniem będzie bardzo dobry jeśli cena nie będzie wyższa niż za iPod'a 80 GB. iTV, nie oglądam tv a na filmy chodzę do kina. Jak dla mnie póki nie będę miał jakiejś dobrej plazmy/lcd plus dobrego zestawu głośników do tego zupełnie nie przydatne więc nie mam się czym podniecać ;) Zresztą mnie najbardziej zależało na ew. nowych ACD ;)

#24 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 10 stycznia 2007 - 00:24

Ja opowiadam się oczywiście za iPhonem :) Apple TV już widzieliśmy wcześniej więc nie był takim zaskoczeniem... Co do iPhonea to mam tak naprawdę mieszane uczucia i nie wiem w sumie co myśleć... Moim zdaniem powinni nad nim jeszcze trochę popracować zanim trafi do sprzedaży... A mają na to jeszcze trochę czasu ;)

#25 uwak

uwak
  • 778 postów

Napisano 10 stycznia 2007 - 00:27

jak zrobia duze jabko albo i nawet jakiego Xbooka - z 2 ekranami multi touch - jeden jako main display drugi jako redefiniowana klawiatura konsoleta zestaw przyciskow ala pad do grania dj-owania grafiki itd - to zaczne sie modlic do jabka i pewnie juz powinienem odmowic paciorek bo znajac polityke marketingowa dzisiejszych nowych technologi stefanek w ciemnym pokoju bez okien za stalowymi kratam juz glaszcze po nocy takie jabko przewidujac jego premiere na rok 2008/9 kiedy to multi touch zastapiany zostanie uniersalnym gniazdkiem za uchem ....albo i bez gniazdka czego sobie zycze :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych