mam iphone'a 3G i zaczęło się od tego, że był on nieaktywny, więc aktywację zrobiłem na 3.1.3 podczas aktywacji okazało się, że ma on sim-lock na jakaś zagraniczną sieć, ponieważ nie chcę czytać żadnej polskiej karty (próbowałem era, orange i nawet plus) by dokończyć tą aktywacje gdy prosi o karte. Wsadzam, ale piszę w itunes, że jest nieobsługiwana.
Żeby to ominąć ściągnąłem pliki custom restore 3.1.3 akctivate i not activate (na razie próbowałem wgrać te drugie), przed wgranie połączyłem je w programie hjSplit
następnie podłączam iphone'a pod kabel usb (pokazuje się kabel i płyta z itunes), następnie itunes włącza się sam i pokazuje, że iphone jest w trybie awaryjnym, klikam na OK w okienku. Następnie przyciskam SHIFT + przywróc wybieram custom restore i zaczyna przywracać iphona (na ekranie cały czas jest kabel i płyta itunes NIC SIĘ NIE ZMIANIA), a po około 3 minutach wyskakuje komunikat "nie można przywrócić ustawień fabrycznych iphone'a wystąpił nieznany błąd (1604)"
proszę o pomoc co robię źle bądź jak mam to zacząć by chociaż używać iphona jako ipoda, później będę się martwił o sim-lock.
[NICKMOD]majkool[/NICKMOD]
[MOD]Nazwa tematu poprawiona.

Używaj czasem prefixu dla wybranego modelu i wersji oprogramowania [?G - ?.?.?].
ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN[/MOD]