Mozesz screana zrobic??
Proszę:
http://img150.images...picture1ah2.png
Idę spać, dobranoc;)
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 16 stycznia 2007 - 23:08
Napisano 16 stycznia 2007 - 23:18
Napisano 16 stycznia 2007 - 23:27
Napisano 17 stycznia 2007 - 14:49
No ok ale ustawienie routerka stronke routerka do konfiguracji
Napisano 17 stycznia 2007 - 21:54
Napisano 17 stycznia 2007 - 21:59
Z tego co mi wiadomo ale nie wiem bo to do pentagramu z adsl ale powinno byc to samo podlaczasz routerek do gniazdak po kabelku do maczka lub po wifi ale po kabelku troszke lepiej i w adres przegladarki wklepujemy 192.168.1.254 jezeli nie pujdzie pod safari to sprobuj pod firefoxem pod tym 2 na 99% powinno isc i zrob screany
Napisano 17 stycznia 2007 - 22:04
Napisano 20 stycznia 2007 - 13:19
Aha czyli nie masz jeszcze no to inna postac zeczy:)
Napisano 01 lipca 2007 - 04:22
Napisano 01 lipca 2007 - 04:33
Może korzystasz z jakiegoś proxy, które działa tylko wtedy gdy znajdujesz się w określonej sieci.Witam. Mac-a mam od trzech tygodni... To wiele, niestety, wyjasnia. W pracy kozystam z sieci a w domu... Zreszta nie jest azne jak w domu bo w domu internet smiga. Ale w pracy jest dziwnie. Asystent mowi, ze komputer jest podlaczony i konfiguracja jest OK, i np program pt. Skype dziala. Niestety ani Safari ani Mail nie... Nie kumam jak to mozliwe, ze jedne programy moga sie laczyc z siecia a inne nie. Pomocy.
Napisano 01 lipca 2007 - 04:50
Napisano 01 lipca 2007 - 13:39
Witam. Mac-a mam od trzech tygodni... To wiele, niestety, wyjasnia. W pracy kozystam z sieci a w domu... Zreszta nie jest azne jak w domu bo w domu internet smiga. Ale w pracy jest dziwnie. Asystent mowi, ze komputer jest podlaczony i konfiguracja jest OK, i np program pt. Skype dziala. Niestety ani Safari ani Mail nie... Nie kumam jak to mozliwe, ze jedne programy moga sie laczyc z siecia a inne nie. Pomocy.
Napisano 14 lipca 2007 - 18:24
Kup sobie jakieos linksysa adsl i po klopocie tu masz instrukce szybkiej konfigoracji http://www.myapple.p...ghlight=linksys i po klopocie
Napisano 14 lipca 2007 - 22:10
Jak wybieram na górnym pasku bezprzewodowe połączenie z siecią, to pokazują mi się 2 nazwy połączenia: moje i jakieś inne o nazwie "G604T_WIRELESS".
Dzięki
Napisano 14 lipca 2007 - 22:37
To pewnie Access point Twojego sasiada, na dodatek nie jest zabezpieczony. Pozdrawiam PePe
Napisano 14 lipca 2007 - 22:45
Czy to znaczy, że moja sieć jest bezpieczna?
Napisano 14 lipca 2007 - 23:03
rozumiem ze ustawilas jakies szyfrowanie WEP/WPA2 lub zmodyfikowalas liste IP, ktore moga sie podlaczyc do Twojego AP lub ukrylas nazwe Twojej sieci przed sasiadami. Jezeli nie zrobilas przynajmniej dwoch rzeczy z powyzszej listy - Twoja siec nie jest bezpieczna.
Napisano 14 lipca 2007 - 23:18
Dzięki Mac_PePe za informacje, chociaż już prawie niedziela
![]()
Zrobiłam pierwsze i trzecie zabezpieczenie opisane przez Ciebie powyżej. Jeśli chodzi o drugie, to w Network Setup->Maximum number of DHCP users wpisałam 2, bo z dwóch kompów korzystam - takie porady znalazłam na myapple. Ustawiłam jeszcze (zgodnie z radami na myapple) w Wireless Network -> Basic Wireless Security -> Wireless SSID Broadcast - "disabled" ale nie wiem, czy to działa, bo w opisie była informacja, że do zalogowania trzeba dodatkowo znać nazwę (nie wiem czego nazwę) - mnie przy logowaniu pyta o nazwę konfiguracji i hasło.
Nie modyfikowałam listy IP, o której piszesz powyżej, bo nie było tego w poradachale jeśli uważasz, że to powinno być zrobione to poszukam i zrobię.
Napisano 15 lipca 2007 - 16:41
Nie rozumiem do konca o co chodzi z z podawaniem nazwy konfiguracji i hasla przy logowaniu, ale o tym jutro, a wlasciwie to dzisiaj, tyle ze po 20.00 ;-)
Napisano 15 lipca 2007 - 18:31
Być może do końca jeszcze nie wiem jak to wszystko chodzi, chociaż chodzi. Sama się dziwię, że to samodzielnie ustawiłam :grin: Jak kilka razy przeczytałam w/w zdanie to dopiero do mnie dotarło, że w pasku wirelesa na górze, gdzie jest nazwa mojej konfiguracji, mogłaby ona być dostępna dla innych (jeśli nie ukryłabym jej) i wtedy ktoś, po wybraniu mojej sieci musiałby jeszcze przedostać się przez hasło.
A ja durna myślałam, że muszę to odpalić za każdym razem kiedy chcę wejść do neta :shock: i zalogować się.
Pzdr.
Aśka
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych