Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zamiast "MMS" komunikat "dostałeś MMS od numeru..."?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 niemoj

niemoj
  • 5 postów

Napisano 12 maja 2010 - 16:02

Witam, Mój 3GS (orange/soft 3.1.3) zamiast MMS (np fotki) przysyła mi wiadomość - a ściślej chyba orange.pl przysyła mi wiadomość - "otrzymałeś nową wiadomość MMS do swojego Albumu od numeru: XXxxxxx Aby ja obejrzeć zaloguj się do portalu www.orange.pl" Czy ktoś zna rozwiązanie problemu? logowanie na stronie orange nie pomaga, cały czas "nie widzę" MMSa - BOK nie potrafi mi pomóc:( bardzo dziękuję za rady

#2 grze06

grze06
  • 91 postów

Napisano 13 maja 2010 - 20:15

Witam tez tak miałem. Zobacz w - ustawieniach - wiadomości i czy masz włączone "Komunikaty MMS" oraz "Pokaż pole tematu". Należy jednak poprosić nadacę o powtórne wysłanie MMS Mnie pomogło

#3 niemoj

niemoj
  • 5 postów

Napisano 27 maja 2010 - 14:05

dzięki za odpowiedź - mam tak ustawione jak piszesz - niemniej nie dostaje mms tylko komunikat o którym wspominałem (mms wysyłane były z rożnych aparatów iphone, blackberry, se, nokia) w między czasie mój iphone 3gs padł i dostałem nowy (rękojmia) - niemniej mms nie przychodzą też na nowy terminal - zaczynam podejrzewać problem z kartą sim lub zablokowanie punktu dostępowego na koncie w orange. Szkoda tylko że to ja muszę przeprowadzać śledztwo - szukać w internecie i dzwonić już chyba z godzinę w sumie :) do orange... bo obsługa techniczna tego operatora: tłucze jak w bęben swoją gadkę: "musi działać - proszę zakutalizować software z itunes" albo "powiem panu w sekrecie jak odblokować tethering ( lol )"

#4 bluex

bluex
  • 7 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 15:30

Witam, mam ten sam problem. Najsmieszniejsze jest to, ze w grudniu mms'y dzialaly w Orange bez zarzutu (od razu po wlozeniu karty SIM), od kilku miesiecy nie moge juz MMSow ani wysylac (czerwony wykrzynik) ani odbierac ("Otrzymales wiadomosc..." - z tym, ze bez problemu moge je obejrzec na stronie Orange po zalogowaniu). No ale nie po to mi telefon, zeby MMSy odczytywac na www. Z Orange odsylaja mnie do Apple (bo nie moga znalezc "Dane przez siec komorkowa", gdzie chca mi wpisywac APNy i inne gady), ale ponoc w Orange ustawienia MMS powinny sie automatycznie ladowac i tak czy siak nie powinny byc widoczne we wspomnianych "Danych przez siec...."! Z Apple odsylaja mnie do operatora ... wrrr Czy komus udalo sie rozwiazac ten problem ???? Dodam, ze tak ja niemoj mam 3GS 3.1.3., na dodatek bez simlocka. Pzdr

#5 pejas123

pejas123
  • 176 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 14 czerwca 2010 - 19:20

Mam dokladnie ten sam telefon i soft co przedmowca i ten sam prpblem czy ktos sie z tym uporal?? Prpsze o porade

#6 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2010 - 19:32

Wgrajcie odpowiednio przygotowany plik IPCC i po problemie:

- blog.fotogenia.info >> Hakowanie iPhone część 21
- Carrier Bundle Generator iPhone OS 3.0 - 3.1.2 (ipcc)

Orange
- APN: mms
- Użytkownik: mms
- Hasło: mms
- MMSC: mms.orange.pl
- Proxy MMS: 192.168.006.104:8080
- Maks. wielkość MMS: [wielkość wiadomości MMS w bajtach]
- URL UA Prof MMS: [brak]

#7 pejas123

pejas123
  • 176 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 14 czerwca 2010 - 19:41

a czy to bedzie dzialac bez jailbreaka ? jest to bezpieczne ?? jest szansa ze ten problem z mmsami w orange bedzie usuniety w ios4 ?

#8 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2010 - 19:44

Bez jailbreaka, bezpieczne, nie wiem jak z iOS (nie jestem w Orange).

#9 bluex

bluex
  • 7 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 10:49

Dzieki Davvido. Ja jednak zaczne od update'u do iOS 4 - zobaczymy czy coś sie zmieni - dam znać. pejas123, a Ty probowales z tym IPCC ?

#10 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 czerwca 2010 - 10:52

Teraz już wiem - IPCC nie działa w iOS 4.

#11 bluex

bluex
  • 7 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 11:23

Ale nie ma tego zlego ;)! Bo wlasnie zrobilam update i MMSy hulaja !!! W jedna i druga strone - wreszcie ! Dzieki :)

#12 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 23 czerwca 2010 - 11:58

Problem rozwiązany. Jak będzie potrzeba otworzyć to Proszę pisać na PW. ;) [MOD]Zamykam.[/MOD]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych