Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes dzieli cale albumy na pojedyncze utwory w bibliotece

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2010 - 11:14

witam! kopiuje na dysk albumy muzyczne i problem pojawia sie kiedy w informacji o utworze sa rozne... Przyklad : wrzucam album 2Paca (CAŁY) do biblioteki itunes i co widze ? - 7 albumow 2Paca po 1-3 utworze! jest na to sposob, (MOZOLNE) wpisywanie w informacje danych o plycie ale tak zeby w kazdym bylo to samo! Moje pytanie brzmi : czy jest inny sposob,szybszy na laczenie albumow w calosc po rozrzuceniu itunes? np w iPhoto jest opcja "lacz zdarzenie" ... Zna ktos jakis sposob?

#2 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2010 - 11:48

Rozumiem, że chodzi o otagowanie utworów, aby każdy miał np. nazwę albumu, okładkę, prawidłowy tytuł. Jeśli tak proponuję abyś wypróbował program TuneUp. W wersji próbnej jest możliwe przypisanie tagów zdaje się do 50 utworów, a okładek do 500. Program jest niedrogi, koło 30 dolców, w wersji GOLD, lub 20 w wersji do odświeżenia subskrypcji co rok. Bardzo chwalę sobie ten programik i szczerze polecam. Naprawdę przydatny i dobrze działający.

TuneUp | Digital Music Management & Music Discovery for iTunes & WMP

#3 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 12 maja 2010 - 11:51

witam!
kopiuje na dysk albumy muzyczne i problem pojawia sie kiedy w informacji o utworze sa rozne...
Przyklad : wrzucam album 2Paca (CAŁY) do biblioteki itunes i co widze ? - 7 albumow 2Paca po 1-3 utworze!
jest na to sposob, (MOZOLNE) wpisywanie w informacje danych o plycie ale tak zeby w kazdym bylo to samo!

Moje pytanie brzmi : czy jest inny sposob,szybszy na laczenie albumow w calosc po rozrzuceniu itunes?
np w iPhoto jest opcja "lacz zdarzenie" ...
Zna ktos jakis sposob?

Zaznacz wszystki utwory (mozesz posegregowac wedlug daty dodania) kliknij ppm album artist wpisz wykonawce albumu nacisnij ok i po sprawie, czy to jest serio takie trudne i "MOZOLNE"? Nie musisz edytowac kazdego kawalka z osobna...

#4 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2010 - 12:38

a jak mam zaznaczyc wybrane albumy razem?

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 356 postów

Napisano 12 maja 2010 - 17:29

Myszką?

#6 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2010 - 17:41

Dobry żart. Ja w itunes mogę zaznaczyć albo wszystkie albumy albo jeden, nie nam pojęcia jak wybrać poszczególne albumy, aby były zaznaczone. Może to jest tak proste, ze za proste ;) i dlatego nie mogę tego ogarnac :)

#7 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 12 maja 2010 - 17:47

przytrzymaj alt :roll:

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 356 postów

Napisano 12 maja 2010 - 18:00

Aaaa, bo Ty masz widok albumów ;-) Przejdź do widoku Cover Flow, będziesz miał listę piosenek pod okładkami. I wtedy _naprawdę_ myszką. Wiesz, z shiftem/cmd, zaznaczasz co i ile chcesz. Dokładnie te same zasady, jak przy zaznaczaniu plików w Finderze (i tak samo jak w Explorer.exe w Windows, tylko cmd zamiast controla).

#9 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2010 - 18:19

ogarnąlem!!!
nie alt a cmd pozwala na zaznaczanie poszczegolnych albumow!
i tak jak pisal kucyk sprawa prosta i szybka :)

ps . 2 lata wklepywalem w kazdy utwor odpowiednie dane :oops:

wielkie dzieki za pomoc!
pozdrawiam wszystkich !

#10 hugo

hugo
  • 50 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 10:34

Podłącze się pod wątek bo problem podobny. Powiem szczerze że już mnie krew zalewa od tej organizacji utworów w iTunes. Sytuacja wygląda tak: Mam Album który składa się z utworów różnych wykonawców (tak zwana składanka). Próbuje zrobić tak aby pod jedną okładką płyty znalazły się wszystkie utwory z tej płyty. Niestety iTunes rozbełtał utwory po całej bibliotece. Nie jestem pięknoduchem ale na litość ... odrobina porządku by się przydała :) Czy jest jakiś kozak na tym forum który wyłoży prosto jak należy nad tym draństwem zapanować. Nie chcę rozwiązań typu otagować wszystkie utowory jako jeden wykonawca/wykonawca albumu. Po co jest ten checkbox "Część składanki"? (bo próbowałem jej ale nie widać żadnych zmian poza przeniesieniem do katalogu ./Compilations). Czekam z niecierpliwością.

#11 hugo

hugo
  • 50 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 13:28

Dobra, nagle mnie oświeciło. Wygląda na to że iTunes łączy - ale pod warunkiem że sortowanie ustawimy na Album. Domyślnie zaś w CoverFlow jest ustawiony Artysta. Niby logiczne, a jednak ja bym to inaczej zorganizował. Powinno być wykrywanie podobnych okładek (jeżeli są obecne) i konsolidowanie pod tym względem. Tża będzie skrobnąć maila do Stiwa. Że też jeszcze nikt na to nie wpadł :/

#12 brzechwa99

brzechwa99
  • 40 postów

Napisano 07 lutego 2013 - 11:38

Pozwolę sobie odświeżyć wątek.... problem mam taki jak opisany... tylko teraz jest jeszcze mnie wygodnie bo jest itunes 11 i po wyszukaniu wyniki są w tym głupim wąskim pasku a nie w oknie jak dawniej i żeby znaleść konkretny utwór znając tylko album trzeba wszystko przeglądnąć, czy poza i programem który został zaproponowany jest jeszcze inne narzędzie żeby to uporządkować?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych