Witam
Mam pewien problem z laptopem. A mianowicie spalił mi się przy nim drugi zasilacz a oba te zasilacze działały bez zarzutu na innych komputerach. Czy jest ktoś z was w wstanie powiedzieć mi co może być z nim nie tak ?? Dodam że oba te zasilacze były uniwersalne tzn pasują do każdego komputera...
pozdrawiam

HP pavilion dv6000 - palące się zasilacze
Rozpoczęty przez
ejnik
, 10 maj 2010 17:06
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 maja 2010 - 17:06
Napisano 10 maja 2010 - 17:18
cała seria tych laptopów jest nie tak ... kilku moich znajomych miało hp dv6000 na AMD gdzie notorycznie odklejały się chipy od grafiki... radze Ci się go pozbyć jak najszybciej, mniej stresów Cię to będzie kosztować
Napisano 10 maja 2010 - 17:32
Ale zanim go sprzedam muszę wiedzieć co mu jest ... Mało kto kupuję kota w worku.... A to nie zmienia nic w awaryjności jak jest na intelu a nie na AMD ??
Napisano 10 maja 2010 - 17:41
Ja mam HP z seri dv6000 już ponad 2 lata i odpukać nigdy nie miałem z nim problemu (nie licząc klawisza strzałki, który mi odpadł). W pracy jakieś 40% wszystkich lapków to jakieś hp z serii dv6000 i też z żadnym nie było problemów widocznie to jakieś pojedyńcze przypadki. Tak się zastanawiam raczej wątpię aby komputer spalił zasilacz chyba, że nie był konkretnie od niego wtedy to różnie może być. Sprawdź jak masz możliwość na zasilaczu konkretnie od tego laptopa
Napisano 10 maja 2010 - 19:37
Problem w tym że nie mam jak tego sprawdzić .... No to był taki zasilacz ze zmiennym napięciem i wymiennymi końcówkami który niby pasuje do każdego notebooka... na innych lapkach nie miałem z nimi problemu dopiero jak przyszedł ten pavilion d6000
---------- Wpis dodano o 20:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:52 ----------
Jest ktoś w stanie mi pomóc ?? Zależy mi na jak najszybszej odpowiedzi z wiadomych względów...
---------- Wpis dodano o 20:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:52 ----------
Jest ktoś w stanie mi pomóc ?? Zależy mi na jak najszybszej odpowiedzi z wiadomych względów...
Napisano 10 maja 2010 - 19:45
Znasz napewno zasadę, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego może to jednak wina zasilacza a nie laptopa. Wiem, że niektóre urządzenia "rozpoznają" do czego są podłączone (jak na baterii to model baterii, jak na zasilaczu to model zasilacza) i możliwe, że HP po prostu nie lubi uniwersalnych zasilaczy a swoje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych