Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Repozytoria w Cydia (problem)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 webber0

webber0
  • 92 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2010 - 21:31

Otóż mój problem jest następujący:
Gdy włączę Cydię i zacznie się ładować i aktualizować repozytoria pojawia mi się następujący widok :

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Co mogę na to poradzić?

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 04 maja 2010 - 13:50

Na pewno masz internet?, bo to, że jest połączenie to nie znaczy, że odbierasz pakiety. ;) Tak w ogólę to sprawdź teraz jak jest.

#3 luukashek

luukashek
  • 17 postów
  • SkądMalbork

Napisano 04 maja 2010 - 14:12

u mnie jest podobnie, już od naprawdę długiego czasu. Nie wiem właściwie gdzie dokładnie leży problem. Mam w domu internet bezprzewodowy, który w normalnym użytkowaniu nie wykazuje żadnych opóźnień. Jednak jak na iPhonie przeglądanie stron za pomocą idzie jako tako, tak o pobieraniu czegoś z Cydi, iTunes, YouTube mogę zapomnieć. Nie ukrywam, że sprawa ta niezwykle mnie irytuje. Nie mam pojęcia co zrobić z tym "fantem". Grzebać w routerze nie mogę bo jest na nim hasło, które ustalił provider. Z drugiej strony dziwi mnie, że na komputerze śmiga wszystko bezproblemowo a telefon łapie najwyraźniej lagi, nawet gdy jestem w odległości kilkunastu cm od routera. Może macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem ?

#4 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 04 maja 2010 - 14:17

Konfiguracja bądź Router do kitu. Polecam NETGEAR'y ponieważ są zaprojektowane pod okiem Apple, więc z nimi nie ma żadnych problemów.

#5 tomazo

tomazo
  • 65 postów
  • SkądMierzyn/Szczecin

Napisano 04 maja 2010 - 14:38

U mnie ten sam problem od kilku dni - net chodzi, Cydia również (wczoraj udana aktualizacja części zasobów), natomiast permanentnie wywala mi ten komunikat. Co ciekawe często dotyczy to innych repo.

#6 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 04 maja 2010 - 14:44

Coś jest nie tak z jakimś źródłem, także zostawcie routery w spokoju to nie ich wina. Mam tak samo.

#7 luukashek

luukashek
  • 17 postów
  • SkądMalbork

Napisano 04 maja 2010 - 14:56

jednak czemu wykrzacza się na zdecydowanej większości źródeł ? u mnie aktualizuje tylko iSpazio, Telesphoreo Tangelo i repo666.ultrasn0w.com

#8 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 04 maja 2010 - 15:15

U mnie wszystkie się aktualizują bez problemu. Oprócz tych pirackich bo nie posiadam. :)

#9 pilcu

pilcu
  • 24 postów

Napisano 06 maja 2010 - 16:29

ja mam problem z tym repo666 i nie mogę dodać myapple dlaczego? Może ktoś pomóć?

#10 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 06 maja 2010 - 16:32

Również mam problemy z Refreshing data, lecz występuje on już od jakichś 2 miesięcy, więc się zbytnio nie przejmowałem. Updaty wyświetla, paczki też... więc w sumie ie jest to jakieś straszne.

#11 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 06 maja 2010 - 18:07

pilcu

Repozytorium myapple.pl już nie ma, zostało zamknięte z powodu przeciążenia serwera, i nie będzie już dostępne.

CritiCalz

Fakt od czasu do czasu przestają działać znane repozytoria, coś pewnie odświeżają, może testują poprawność z OS 4.0 beta.

U mnie tym razem isoftru i ispazio nie działają.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych