Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ustawienia Dźwiękowe oraz problem z interejsem audio w Mac Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Funky Drummer

Funky Drummer
  • 24 postów

Napisano 03 maja 2010 - 21:30

Witam wszystkich :-) ponownie zgłaszam się z nurtującym mnie problemem. Otóż zauważyłem na w moim Mac Pro w pref systemowych - dźwięk coś dziwnego, a mianowicie pojawia mi się dziwne komunikaty w 2 zakładkach wyjście i wejście. Wyjście: głośniki wewnętrzne - wejście wbudowane - ustawienia dla zaznaczonego urządzenia : zaznaczone urządzenie nie obsługuje sterowania wyjściem wyjście liniowe - wyjście liniowe wbudowane - jest tutaj możliwość ustawień głośności, wyrównania wyjście cyfrowe - wyjście cyfrowe wbudowane - ustawienia dla zaznaczonego urządzenia : zaznaczone urządzenie nie obsługuje sterowania wyjściem. Wejście: Brak - mikrofon wbudowany wejście linowe - wejście liniowe wbudowane wejście cyfrowe - ustawienia dla zaznaczonego urządzenia : zaznaczone urządzenie nie obsługuje sterowania wejściem Martwi mnie to trochę, bo jak zaznaczę w wyjściu głośniki wbudowane to pomimo komunikatu o nie obsługiwaniu sterowania wyjściem słyszę w głośniku wewnętrznym muzykę jak odtwarzam mp3, czy sample w garage bannd oraz logic. Nie wiem czy to normalne, ale mam te komunikaty od pierwszego właczenia komputera zaraz po kupnie w sklepie. Mam też drugi problem z interfejsem audio firmy TC electronic Impact Twin. Sterownik niby się instaluje, ale również wyświetla mi się komunikat, że zaznaczone urządzenie nie obsługuje sterowania, w dodatku logic nie chce się odpalić, tak smao garage band, dopiero po wyłączeniu tego interfjsu programy uruchamiają się, ale niestety sterownik Impacta znika z komputera... Będę wdzięczny za wszelaką pomoc

#2 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 03 maja 2010 - 22:51

Dzisiaj wyszedł jakiś updejt audio dla Mac Pro akurat.

#3 Funky Drummer

Funky Drummer
  • 24 postów

Napisano 04 maja 2010 - 17:25

Zrobiłem wszystkie uptade, konsultowałem się z centralą , nawet ze sklepem w którym kupiłem mojego klamota;/ dołączam link do fotki, może ktoś miał podobny problem
[url=http://www.speedyshare.com/files/22268491/screnshot_1.tiff]screnshot_1.tiff[/url] Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc :-))

#4 Gość_owca666_*

Gość_owca666_*

Napisano 04 maja 2010 - 18:28

Komunikat "zaznaczone urządzenie nie obsługuje sterowania wejściem" powinien pojawiać się przy zaznaczeniu wyjścia/wejścia do którego nic nie jest podpięte. I to nie jest żaden błąd. "Wyjście liniowe - wyjście liniowe wbudowane - jest tutaj możliwość ustawień głośności, wyrównania" - wynika z tego, że masz podpięte głośniki, zgadza się? Interfejs podłączasz przez Firewire czy Digital?

#5 Funky Drummer

Funky Drummer
  • 24 postów

Napisano 05 maja 2010 - 19:35

Interejs przez firewire, a co do komunikatów... oddałem kompa do sklepu w którym kupiłem i kolesie stwierdzili że jest to błąd bowiem przez to wariuje mi system, na innych kompach tego nie było, poza tym żadnych głośników nie mam podpiętych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych