Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

co potrafi program pages?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 menelek

menelek
  • 1 210 postów
  • Skądolsztyn

Napisano 04 września 2005 - 10:55

Słyszałem różne opinie na temat tego programu. Właściwie interesują mnie dwie rzeczy: 1. Czy obsługuje on tabele (jeśli tak, to czy poprawnie je importuje z worda) 2. Czy nie wykrzacza timesa new romana po polsku Zapraszam do napisania opinii

#2 przemeq

przemeq
  • 32 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2005 - 11:29

Witam ad 1.Tabelki z worda importuje ładnie - próbowałem i nic a nic się nie rozwaliło:) ad 2. Timesa "nie wykrzacza" przynajmniej nic takiego nie zaobserwowałem. wg. mnie jedna wada - polski słownik w pages nie działa a w moim przypadku to tragedia :), pozatym programik świetny. Pozdrawiam.

#3 menelek

menelek
  • 1 210 postów
  • Skądolsztyn

Napisano 04 września 2005 - 12:36

firma apple bardzo często raczy nas niezłymi sztuczkami marketingowymi, lecz w przypadku pages nie przeczytałem ani słowa o tabelkach. Mile mnie to zaskoczyło :lol:

#4 agrzesko

agrzesko
  • 381 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 04 września 2005 - 12:36

Witam
wg. mnie jedna wada - polski słownik w pages nie działa a w moim przypadku to tragedia :),

CocoAspell nie działa w Pages?

#5 przemeq

przemeq
  • 32 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2005 - 12:38

Niestety nie działa.

#6 jamez

jamez
  • 22 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 września 2005 - 12:42

Czy obsługuje on tabele (jeśli tak, to czy poprawnie je importuje z worda)

No z tym bywa różnie - jeżeli tabela jest zrobiona jak trzeba to bez problemu, natomiast już parę razy zdarzyło mi się, że ktoś zrobił tabelę, która już pod wordem się "rozjeżdżała" gdzieś po marginesach (nie wiem jak można zepsuć robienie tabeli, ale widocznie można) to Pages jej nie otworzy, tj. wyświetli zamiast tego jakieś dziwne linie, a zawartość tabeli zutylizuje (wtedy lepiej posłużyć się TextEdit'em).

Czy nie wykrzacza timesa new romana po polsku

Nie wykrzacza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych