witajcie,
uzywam VLC (0.08.5) lub PYMPlayer (1.9) na intelowskim MacBooku (10.4.8.)
nizaleznie jak ustawie FPS dla napisow, niezlaleznie w ktorym programie probuje napisy otwierac, w niektorych filmach (pomimo iz napisy mam na 100% dobre, bo dzialaja na PC zony) napisy ida za szybko lub za wolno, totalnie sie 'rozjezdaja'
pytanie brzmi co moze byc tego powodem i druga sprawa skoro juz tak musi byc, to czy moge jakims programem te napisy zwolnic/przyspieszyc?
[Wideo] Napisy w playerach za szybko / za wolno się wyświetlają
Started by
delta9
, 05 Jan 2007 23:06
7 replies to this topic
Posted 05 January 2007 - 23:06
Posted 06 January 2007 - 00:21
Też miałem taki problem, i zwykle pomagała zabawa w ręczne ustawianie FPS dla napisów, ale nigdy nie było idealnie. Czasem w połowie filmu trzeba było znów zmieniać FPS...
Dlatego zmieniłem odtwarzacz na MPlayera - i już problemów z napisami nie ma
Posted 09 January 2007 - 21:13
MPlayer mi sie wiesza jak probuje odtworzyc film... (MPlayer OS X 2 beta 8r5)
Posted 09 January 2007 - 21:42
Mplayer OS X 2 to jakis dziwny staaaary build. Sciagnij to:
http://www.mplayerhq...ign7/dload.html
i poszukaj na forum jak zrobic polskie napisy. Szukaj subfont.ttf
Bedzie dzialal.
http://www.mplayerhq...ign7/dload.html
i poszukaj na forum jak zrobic polskie napisy. Szukaj subfont.ttf
Bedzie dzialal.
Posted 10 January 2007 - 16:30
zainstalowalem wersje 1.0rc1 - obrazu wogole mi nie wyswietla, czasem z filmow trwajacych np. 30 sek odtworzy z 2s dzwieku i przestaje odtwarzac... niektorych filmow wogole nie odtwarza, zupelnie zero reakcji - moze masz cos nie tak z kodekami?
Posted 10 January 2007 - 16:40
Mplayer OS X 2 to jakis dziwny staaaary build.
Powaznie? kurcze, u mnie dziala najstabilniej i najmniej problemowo, ani inne buildy ani konkurencja w stylu vlc czy pym mnie nie przekonaly tak jak ten
Posted 14 January 2007 - 21:58
czy ktos wie w czym moze byc problem? jak moge sprawdzicz czy wszystko okej poinstalowalem? kurcze, musze odpalac blaszaka zeby film obejrzec...
Posted 14 January 2007 - 23:03
czy ktos wie w czym moze byc problem? jak moge sprawdzicz czy wszystko okej poinstalowalem? kurcze, musze odpalac blaszaka zeby film obejrzec...
Sciagnij AppDelete i wywal wszystkie mplayery. Potem sciagnij z tej strony co wczesniej podalem playera i codec-pack pod x86.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users