Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOKIA N8 czyżby pogromca iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
225 odpowiedzi w tym temacie

#201 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 lutego 2011 - 23:22

Myślałem że mówimy o pogromcy
bez nagrywania w HD to jest cała gama androidów wartych zakupu i nie wartych przepłacania za nexusa

Nie wiem jak to nazwać, ale jakiś czas temu i post wyżej poinformowałem Cię o możliwości nagrywania w 720p Nexus'em S.

nawet w tym momencie będzie lepszym rozwiązaniem HD2 z wm6.5, androidem, wp7, ubuntu i meego do wyboru
za tysiąc zł.

Od kiedy telefon na starych i do tego majacych niechlubną opinię podzespołach ma byc lepszym rozwiązaniem niż Nexus S. Czy wg Ciebie 1Ghz = 1Ghz i nie zagłębiasz sie już dalej w temat?

co do wsparcia htc i samsung mają xda więc z nowszymi softami nie będzie problemu, zawsze ktoś coś ugotuje.

Dziekuje, do widzenia...

Jak ktoś będzie chciał coś takiego jak IP to sobie kupi IPhone a nie podróbkę ,

Jak ktoś bedzie chciał coś takiego jak iPhone ale na Android to kupi Nexus One/S, proste. Android to nie podróbka iOS...

---------- Wpis dodano o 23:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:18 ----------

no i samsung pokazal dzisiaj kilera sgs2
specyfikacja wymiata

http://www.youtube.com/watch?v=1T7gGMJwwko

#202 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 13 lutego 2011 - 23:23

nexus s to juz przeszlosc
UPDATE: Galaxy S2 oraz Galaxy Tab 10.1 zaprezentowane
nie ma sensu kupowac jak juz jest o niebo lepszy sgs2

#203 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 lutego 2011 - 23:33

nexus s to juz przeszlosc
UPDATE: Galaxy S2 oraz Galaxy Tab 10.1 zaprezentowane
nie ma sensu kupowac jak juz jest o niebo lepszy sgs2

Zapytam inaczej, kupiłbyś iPhone gdyby w sofcie grzebał producent podzespołów i operator a update dostawało sie raz na rok z wielkiej łachy?

#204 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 14 lutego 2011 - 07:52

pewnie ze bym kupl caly czas tak kupuję

#205 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 lutego 2011 - 10:30

pewnie ze bym kupl caly czas tak kupuję

Czyli nie przeszkadza Ci to, że płacisz dajmy na to te 1000 zł + w ratach abonament za telefon i po roku (a bywa tak, że wcześniej) jesteś zdany na "jakieś" romy z "jakichś" forów domorosłych "hakerów". Innymi słowy "radźta se sami".

No można i tak, ale ja uważam że to co inni nazywają nadpłatą za iPhone czy Nexus to właśnie wsparcie przez te 2-3 lata ze strony oficjalnych, updateowanych softów i wole dorzucić 500 zł do Nexus S wzgledem Galaxy S i cieszyć sie tym, że czeka mnie jeszcze pare miłych niespodzianek w trakcie użytkowania a moj telefon staje sie coraz lepszy i to bez kombinowania - jedno kliknięcie i mam oficjalny update zrobiony :) To mi daje wiekszy komfort psychinczy niż ilość megabajtów, megaherców czy megapixeli pod maską...

#206 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 14 lutego 2011 - 12:26

dla mnie licza sie mozliwosci a aktualizacje sa gzies na koncu piorytetow wiadomo ze przydalyby sie ale bez przesady

#207 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 lutego 2011 - 14:04

dla mnie licza sie mozliwosci a aktualizacje sa gzies na koncu piorytetow
wiadomo ze przydalyby sie ale bez przesady

W aktualizacjach chodzi właśnie o rozwijanie możliwości i łatanie błędów...

#208 SQ08

SQ08
  • 262 postów
  • SkądGermany

Napisano 14 lutego 2011 - 14:15

Parametry nowego Glaxy2 i GalaxyTab 10.1 robia na mine ogromne wrazenie. Apple musi sie postarac, aby technicze chociaz 3/4 tego poziomu osiagnac. iOS jest wedlug mnie bezkonkurencyjny, tylko czy Apple tak wyposazy nowe urzadzenia, aby dalej byly tak chetnie kupowane? Nie wiem jak wy, ale ja nie zakupie nowego iPad'a jak nie bedzie posiadal podobnych komponentow do Xoom czy GalaxyTab 10.1. Mam duza nadzieje, ze te plotki o kamerach 0.3 Mpix i 1 Mpix w iPad2 to tylko plotki, w przeciwnym razie Apple sie po prostu osmieszy.

#209 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 14 lutego 2011 - 14:24

W aktualizacjach chodzi właśnie o rozwijanie możliwości i łatanie błędów...

kupiłem ip4 ze względu na możliwości nawet jakby nie było aktualizacji i bym siedział na 4.0.0 i tak byłbym zadowolony

---------- Wpis dodano o 14:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:21 ----------

Parametry nowego Glaxy2 i GalaxyTab 10.1 robia na mine ogromne wrazenie.
Apple musi sie postarac, aby technicze chociaz 3/4 tego poziomu osiagnac. iOS jest wedlug mnie bezkonkurencyjny, tylko czy
Apple tak wyposazy nowe urzadzenia, aby dalej byly tak chetnie kupowane?
Nie wiem jak wy, ale ja nie zakupie nowego iPad'a jak nie bedzie posiadal podobnych komponentow do Xoom czy GalaxyTab 10.1.
Mam duza nadzieje, ze te plotki o kamerach 0.3 Mpix i 1 Mpix w iPad2 to tylko plotki, w przeciwnym razie Apple sie po prostu osmieszy.

a widziałeś co zaprezentowało LG
LG Optimus 3D i LG Optimus Pad
LG Optimus 3D ma już być w maju :) optimus Pad kwiecień

#210 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 lutego 2011 - 15:37

Parametry nowego Glaxy2 i GalaxyTab 10.1 robia na mine ogromne wrazenie.

Galaxy S2:
Qualcomm Snapdragon 8260 z dwoma rdzeniami taktowanymi zegarem 1,2 GHz i grafiką Adreno 205,
Adreno 205 hmm...
http://www.youtube.com/watch?v=65zPiJ62XHU

#211 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 22 lutego 2011 - 16:47

Czy ktoś może "naprostować" ten temat. Od kilku stron można przeczytać o samsungu oraz HTC vs iPhone. Temat dotyczy Nokia N8 ;)

#212 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2011 - 17:32

Temat chyba się wyczerpał :P

#213 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 19:23

Aktualnie w benchmarkach wygrywa: 1. Motorola Atrix 2. LG Optimus 2X 3. Samsung Galaxy S2 Może wam trochę powiem o Motoroli Atrix, która zapowiada się wyśmienicie otoż można będziedo niej do kupić stacje dokującą ale netbook, tz, podłączamy telefon do takiego czegoś jakby laptop z pełną klawiaturką i śmigamy jak na normalnym komputerze, oprócz tego odtwarsza filmy HD, na telewizorze, ma wyjście HDMI co według mnie jest bardzo dużym plusem. Jeśli będzie w przystępnej cenie, będzie napewno lepszym wyborem niżeli iPhone 4.

#214 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2011 - 19:25

Aktualnie w benchmarkach wygrywa:
1. Motorola Atrix
2. LG Optimus 2X
3. Samsung Galaxy S2

Może wam trochę powiem o Motoroli Atrix, która zapowiada się wyśmienicie otoż można będziedo niej do kupić stacje dokującą ale netbook, tz, podłączamy telefon do takiego czegoś jakby laptop z pełną klawiaturką i śmigamy jak na normalnym komputerze, oprócz tego odtwarsza filmy HD, na telewizorze, ma wyjście HDMI co według mnie jest bardzo dużym plusem. Jeśli będzie w przystępnej cenie, będzie napewno lepszym wyborem niżeli iPhone 4.

I co będziesz się bawił w same benche, bo na Android nie ma tak fajnych gier/programów co na iOS :P

#215 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 22 lutego 2011 - 19:55

Ja czekam na optimusa 3D no i oczywiście Iphone 5
samo przesiadanie się na 1080p jak dla mnie bez sensu

na allegro kupiłem ASUS O!Play FULL HD HDP-R1 USB eSata HDMI LAN
ASUS O!Play FULL HD HDP-R1 USB eSata HDMI LAN 24H (1430504893) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
za 310zł
co najlepsze odtwarza również mov 720p , a co jeszcze lepsze widzi mojego ip4 jako mass storage (dzięki PwnTunes z cydi)
podłączam ip4 pod usb a dysk mam pod sata i mogę normalnie kopiować pliki
oczywiscie odtwarza divx mkv napisy i ma wyjscie hdmi

#216 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 22 lutego 2011 - 19:58

(...)bo na Android nie ma tak fajnych gier/programów co na iOS :P

Zależy kto i czego potrzebuje. Jeżeli ktoś będzie nastawiony na prace biurowa, ewentualnie przeglądanie sieci + oglądanie filmów, to czy taki sprzęt to za mało?

#217 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 22 lutego 2011 - 20:14

przydałaby się sprawnie działająca synchronizacja z outlookiem , push (dla poczty, gg, rozmów po sip) i w sumie nie ma się o co czepiać

#218 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2011 - 20:42

Zależy kto i czego potrzebuje. Jeżeli ktoś będzie nastawiony na prace biurowa, ewentualnie przeglądanie sieci + oglądanie filmów, to czy taki sprzęt to za mało?

No ja osobiście korzystam z iPhone zgodnie z jego przeznaczeniem, nie potrzebuję przerabiać go na biznesowego windowsa/androida cokolwiek to znaczy.

#219 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 22 lutego 2011 - 21:08

No ja osobiście korzystam z iPhone zgodnie z jego przeznaczeniem(...)

A co jest przeznaczeniem iPhone? Chyba to, na co zdecyduje się dany użytkownik. Jeden może chcieć mieć telefon z konsola do gier, inny z kolei telefon z przenośnym odtwarzaczem - a kto inny telefon i sto pasjansów - ile ludzi, tyle potrzeb.

#220 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2011 - 21:22

A co jest przeznaczeniem iPhone? Chyba to, na co zdecyduje się dany użytkownik. Jeden może chcieć mieć telefon z konsola do gier, inny z kolei telefon z przenośnym odtwarzaczem - a kto inny telefon i sto pasjansów - ile ludzi, tyle potrzeb.

Toteż o tym mówię - iPhone to "multimedialna zabawka" - Telefon, iPod i Internet (w miedzyczasie jeszcze rozwinęła sie pod kątem gier).

Ile ludzi, tyle potrzeb - dlatego iPhone nie jest dla każdego ;)

#221 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 08:44

I co będziesz się bawił w same benche, bo na Android nie ma tak fajnych gier/programów co na iOS :P

Android bardzo się rozwinął, prawda ma mniej gier niżeli na iOS, ale nie jest to jakaś ogromna różnica i zresztą kto gra w te 5-minutowe gry ?
No i na androidzie wyszedł właśnie świetny emulator PSX (FPSE), i można sobie pograć w Crasha, Tekkena 3 itp. , a z tego co pamiętam w APPSTORE zostały zablokowane emulatory. Posiadam Motorolę Milestone i mam fizyczne klawisze, granie na emulatorach to dla mnie żadna przesszkoda teraz ;)

#222 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 lutego 2011 - 08:56

23.02.2011 - N8 nadal nie pokonala iPhona 4

#223 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 23 lutego 2011 - 12:22

Ufff co za ulga. Ostatnie dni i tak były trudne przez spadek akcji Apple... a jakby jeszcze Nokia pokonała iPhone... to nie wiem jak bym sobie poradził. Mam nadzieję, że Nokia oferowałaby darmową pomoc psychologiczną.

#224 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 23 lutego 2011 - 13:32

miejmy nadzieje że nokia się połączy z m$ i zaskoczy nas czymś w przyszłym roku
no na kilera bym nie liczył ale wolę konkurencję niż jej brak

#225 pansamochodzik

pansamochodzik
  • 79 postów
  • SkądWieden

Napisano 24 lutego 2011 - 21:28

jak kiedys mowilem nokia nokia i zawsze bedzie nokia..dostalem iPhona i mowie ale bylem glupi...zero porownania jak dla mnie...a ten filmik mnie jeszcze tylko zniechecil..a optyka??ja mam swojego Canona z paroma zajebistymi szkielkami wiec co jak co...to wole nim robic zdjecia lub moja iP 4ka..zreszta kto sie zna na fotografii to telefonem zdjec nie bedzie robil...to glownie dla odbiorcow robiacych foty w lazienkach z reki i z fleszem...;/ ale co tu komentowac zycie..ja mialem swoje czasy teraz sa inne :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych