W tym momencie nap臋dza mnie piwo '211 Steel Reserve'@atmt: Szacunek dla Twego Systemu. Co Ci臋 nap臋dza; szukam inspiracji. :smile:

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.
Napisano 05 lutego 2011 - 02:41
W tym momencie nap臋dza mnie piwo '211 Steel Reserve'@atmt: Szacunek dla Twego Systemu. Co Ci臋 nap臋dza; szukam inspiracji. :smile:
Napisano 05 lutego 2011 - 09:25
a jakie jest rozs膮dne oprogramowanie na n8 ? nokia mapsSwoj膮 drog膮 w kwestii WM7: zastanawia艂em si臋 nad zakupem HTC 7 Trophy, ale brak rozs膮dnego oprogramowania GPS przes膮dzi艂 spraw臋, jednak ten system wygl膮da do艣膰 ciekawie. Szkoda tylko, 偶e z tego co s艂ysza艂em zrezygnowano z multitaskingu, ale nie wiem ile w tym prawdy bo by膰 mo偶e sam powtarzam ploty. Mo偶e nied艂ugo powstan膮 nowe iPhone-killery z WM7 na pok艂adzie w艂a艣ni
ta nokia z wp7Mo偶e nied艂ugo powstan膮 nowe iPhone-killery z WM7 na pok艂adzie w艂a艣nie
Napisano 05 lutego 2011 - 12:10
Kupi艂em N8 wbrew wszelkiej logice... Czyta艂em opinie, testy i 90% z nich by艂o na 'nie'. A to 偶e Nokia do bani, a to 偶e Symbian nie daje rady, a sklep Ovi 艣wieci pustkami itp. I wszystko okaza艂o si臋 nieprawd膮. Potem takie opinie id膮 w 艣wiat i kreuj膮 nieprawdziwy obraz takiego sprz臋tu.
a jakie jest rozs膮dne oprogramowanie na n8 ? nokia maps
? w wp7 z multitaskingu zrezygnowano to prawda , zrezygnowano z kopiuj wklej, zrezygnowano z bezpo艣redniej synchronizacji z outlookiem, brak nawigacji ale ty twierdzisz 偶e jest ciekawy, mo偶esz to jako艣 rozwin膮膰 ? co tam takiego ciekawego ?
(...)ja akurat jestem w innej strefie czasowej i dopiero wiecz贸r si臋 zaczyna, no chyba, 偶e Ty te偶)
a tak serio je艣li mia艂by powsta膰 killer musia艂by mie膰 co艣 wi臋cej ni偶 ip4 i jedyny system na dzie艅 dzisiejszy konkurencyjny to android od wersji 2.2
tylko co mia艂by mie膰 wi臋cej aparat 12Mpix ? przy obiektywie jak g艂贸wka od szpilki to raczej nie ma znaczenia , pozostaje nagrywanie w 1080p ale ju偶 720p jest wystarczaj膮ce zreszt膮 ip5 ma mie膰 , chyba jedyna nowo艣膰 to nagrywanie i odtwarzanie w 3D 1080p dla takiego telefonu jestem w stanie przeskoczy膰 na androida pod warunkiem 偶e nie b臋dzie problem贸w z bezpo艣redni膮 synchronizacj膮 z outlookiem.
b臋dzie tablet G-Slate z odtwarzaniem i nagrywaniem w 3D! mo偶e wyjdzie wersja kieszonkowa ?
ale na razie nie ma lepiej wykonanego telefonu ni偶 ip4 (dwa razy szk艂o i ramka aluminium + hardware na wysokim poziomie + retina display), nie ma lepszego systemu jak ios (bardziej stabilnego i lepszego w u偶ywaniu oczywi艣cie z JB ), i nie ma lepszego marketu jak appstore z takimi aplikacjami,
Napisano 05 lutego 2011 - 12:34
nawet nokia maps na n8 mo偶e dzia艂a膰 off-line tak samo jak tomtom czy navigon na ip4GPS w telefonie, owszem, okazjonalnie, pod warunkiem posiadania planu taryfowego wraz z internetem.
Napisano 05 lutego 2011 - 12:41
Napisano 05 lutego 2011 - 13:22
i w czym ten "prawdziwy" GPS (specjalizowane urz膮dzenie) jest lepsze od tego telefonicznego ?ja rozdzielam "prawdziwy" GPS od telefonicznego i od dawna ju偶 nawet nie rozwa偶am montowania telefonu w samochodzie jako odbiornika GPS - uznaj臋, 偶e do tego jest oddzielne, specjalizowane urz膮dzenie.
Napisano 05 lutego 2011 - 14:20
a jakie jest rozs膮dne oprogramowanie na n8 ? nokia maps
? w wp7 z multitaskingu zrezygnowano to prawda , zrezygnowano z kopiuj wklej, zrezygnowano z bezpo艣redniej synchronizacji z outlookiem, brak nawigacji ale ty twierdzisz 偶e jest ciekawy, mo偶esz to jako艣 rozwin膮膰 ? co tam takiego ciekawego ?
Niby nie ma, ale je艣li 90% aplikacji jest typu "Pierdnij swoim iPhonem" to nagle si臋 okazuje, 偶e ilo艣膰 to jednak nie jako艣膰 chocia偶 zupe艂nie si臋 zgadzam z tym, 偶e jak na razie to najlepsze tego typu miejsce. Ale tak jak pisa艂em kilka post贸w wcze艣niej, nawet na 艣wiec膮cym pono膰 pustkami OviStore Nokii znalaz艂em wszystkie odpowiedniki aplikacji, kt贸rych u偶ywa艂em na iOS i Androidzie wi臋c nie jest tak 藕le.i nie ma lepszego marketu jak appstore z takimi aplikacjami,
Napisano 05 lutego 2011 - 14:42
Ok, tym niemniej jest to feature znacznie lepszy ni偶 to co ma iPhone4. Kamera nie r贸偶ni si臋 tylko megapixelami i sam膮 mark膮, o czym mo偶na przeczyta膰 cho膰by tutaj Nokia N8 review: Director of photography - GSMArena.com Wg. tamtejszych recenzent贸w jest to pierwsza tak wysokiej klasy optyka w telefonie. Wcze艣niej te偶 by艂y CarlZeiss, ale nie tak zaawansowane jak w N8 i t臋 jako艣膰 wida膰 na sample fotkach. Takich zdj臋膰 nie zrobisz iPhonem4. Oczywi艣cie nie musi to by膰 decyduj膮ca funkcja za kupnem - dla mnie te偶 nie jest, tym niemniej nie jest te偶 bez znaczenia i na pewno robi wra偶enie.Posiada艂em na w艂asno艣膰, przez do艣膰 d艂ugi okres Noki臋 N97, z optyk膮 Carl Zeiss'a - co prawda "tylko" 5MP - a jednak nie czu艂em tego, 偶e iPhone 3G (kt贸rego posiada艂em r贸wnie偶 w tym samym okresie) powinien czu膰 si臋 gorszy / lepszy z tego powodu.
Zdawa艂em sobie spraw臋, 偶e aparat w iPhone 3G (wed艂ug mnie) by艂 beznadziejny - ale jednak sam aparat w N97 nie przes膮dzi艂 o niczym i docelowo pozby艂em si臋 tej Nokii.
Zgadzam si臋, jednak nie zmienia to faktu prostej zasady wypalania si臋 produktu. Od czterech lat mamy do czynienia z tym samym UI, niemal identycznym designem samego telefonu. Poza usprawnieniami i to bardzo powolnymi (zreszt膮 jak to na Apple przysta艂o) od d艂u偶szego czasu nie ma nic nowego, nie ma wow w kwestii smarftphone'u Apple. Tak naprawd臋 co mo偶e pokaza膰 iPhone5? Lekko zmieniony design, nieco lepszy procesor itp. Rzecz jasna nadal b臋dzie to bardzo fajny telefon i jeden z lepszych na rynku, ale czy nadal z hypem? Nie s膮dz臋, moim zdaniem geekowa podnieta przesuwa si臋 teraz w kierunku tego co pokazuje i co mo偶e pokaza膰 konkurencja, gdy偶 tam mamy do czynienia z nieoczekiwanym designem, nowym UIm og贸lnie wi臋ksz膮 tejemnic膮 tego co nast膮pi. Za艣 w przypadku Apple, je艣li chodzi o iPhone, wi臋kszo艣膰 rzeczy jest ju偶 bardzo przewidywalna, gdy偶 ten telefon jest ju偶 rozwini臋ty.Zale偶y gdzie szukamy tego hype'a - te forum 艣wiadczy o tym, 偶e popyt na sprz臋t Apple jest nieustaj膮cy, forum po艣wi臋cone Adroidowi poka偶e to samo dotycz膮ce sprz臋tu z tym w艂a艣nie systemem. Inne fora - po艣wi臋cone markom - Nokia, Samsung czy inne - poka偶膮 te偶 w odpowiednim 艣wietle dane produkty.
Moim zdaniem przyczyna sukcesu iPhone jest bardzo prosta - to pierwszy smarthpone z dziecinnym, banalnym wr臋cz interfejsem obs艂ugi, praktycznie tak prostym jak UI telefon贸w flashowych, a wcze艣niej smartphony by艂y przecie偶 skierowane to bardziej zaawansowanych u偶ytkownik贸w... Aspekt marki i reklamy te偶 odegra艂 swoj膮 rol臋 w sukcesie tego telefonu. To spowodowa艂o, 偶e iPhone sta艂 si臋 telefonem dla mas - dla dziecka, dla babci, dla IT freaka, dla ka偶dego. Je艣li chodzi o mnie to nie do ko艅ca postrzegam to jako co艣 pozytywnego, gdy偶 odbi艂o si臋 to na odci臋ciu mo偶liwo艣ci ingerencji w bardziej zaawansowane funkcje, zbyt mocno Apple ingeruje i decyduje o tym co u偶ytkownik mo偶e zrobi膰 w obs艂udze telefonu.Czy mo偶na powiedzie膰 o nasyceniu produktami mobilnymi od Apple? Przyznam szczerze, 偶e chcia艂bym, pragn臋 wr臋cz aby tak by艂o. Chcia艂bym pewnego razu dowiedzie膰 si臋, 偶e powsta艂 tak genialny telefon (obiektywnie), 偶e wszystkie inne produkty 艂膮cznie z iPhonem mog艂oby si臋 schowa膰... tak, marzenia - ale prawda (nie)stety jest taka, 偶e Apple postara艂o si臋 - czy za spraw膮 czar贸w, marketingu czy zabieg贸w godnych sekty - nie mi o tym decydowa膰 - osi膮gn臋li sukces, uda艂o im si臋 stworzy膰 urz膮dzenie oraz da膰 mu wsparcie w postaci sklepu.
Pora偶ka palm to brak reklamy i dostatecznego wsparcia developer贸w. Sama idea telefonu by艂a bardzo fajna. Widocznie nie mieli wystarczaj膮co du偶o kasy, 偶eby si臋 wybi膰. Zreszt膮 palm zosta艂 wch艂oni臋ty przez inn膮 firm臋 ze wzgl臋du na swoje problemy finansowe. Szkoda.Kiedy na rynku mia艂 pokaza膰 si臋 Palm Pre (m贸wi臋 o pierwszej wersji, bez plusa) - liczy艂em szczerze na to, 偶e b臋dzie to co艣 wyj膮tkowego. Liczy艂em na to, 偶e stanie si臋 czym艣 dostatecznie ciekawym, aby zafascynowa膰 mnie sob膮 i zach臋ci膰 do kupna. Pojawi艂 si臋 nawet na moim lokalnym rynku - by艂 na wyci膮gni臋cie r臋ki... a jednak, nie poczu艂em jego magii, nie przekona艂 mnie na tyle, abym by艂 got贸w sta膰 si臋 jego u偶ytkownikiem.
Ma艂o tego - Palm, wraz z modelem Pixi Plus skierowany by艂 do mniej zamo偶nej rzeszy odbiorc贸w. Jeszcze kilka miesi臋cy temu by艂 do kupienia w wersji bez abonamentu za nieca艂e 500 z艂otych (w przeliczeniu). 呕adnych zobowi膮za艅, nowe urz膮dzenie w zasi臋gu r臋ki... zabrak艂o magii - po raz kolejny.
Z jednej strony mogliby zwi臋kszy膰 cen臋, ale wtedy bankowo nie by艂oby takiej sprzeda偶y. Z drugiej strony - obecna cena jest i tak za wysoka patrz膮c relatywnie do koszt贸w produkcji i ceny por贸wnywalnych sprz臋towo modeli konkurencji. Apple rzecz jasna wypu艣ci nowego iPhone'a, ale to nie b臋dzie moim zdaniem iPhone5, a pr臋dzej zabieg jak w przypadku iPhone 3G-3GS, czyli raczej niewiele zmian. Strategia Apple, b臋d膮ca po cz臋艣ci uzyskiwaniem ponadprzeci臋tnych mar偶, jest w pewnym sensie strzelaniem sobie gola do w艂asnej marki, gdy偶 "dzi臋ki temu" iPhone jeszcze d艂ugo nie doczeka si臋 implementacji ekranu w technologii OLED, bo Jobsowi na chwil臋 obecn膮 si臋 to nie op艂aca, mimo, 偶e sam telefon zar贸wno przez wzgl膮d na mark臋, jak i cen臋, na takie technologie jak najbardziej zas艂uguje i zreszt膮 nie tylko tyczy si臋 to ekranu.Uwa偶am, 偶e przy wr臋cz magicznych zagraniach marketingowych obecny iPhone m贸g艂by kosztowa膰 dwa razy tyle - a ch臋tni by si臋 znale藕li na niego. Czy obecnie Apple mo偶e sobie pozwoli膰 na niewypuszczenie nowego iPhone maj膮c w swojej ofercie nieco ponad jeden telefon?
Wg mnie g艂贸wn膮 przyczyn膮 bycia nie-pogromc膮 iPhona jest przede wszystkim brak wystarczaj膮cego marketingu + UI nowego symbiana musi by膰 jeszcze troch臋 dopieszczony. Je艣li Nokia uderzy z kt贸rym艣 z przysz艂ych nast臋pc贸w N8 z gigantyczn膮 promocj膮, oferuj膮c cen臋 rynkow膮, a nie czynnikami niemierzalnymi, wtedy Apple b臋dzie mog艂o czu膰 si臋 zagro偶one. Naprawd臋 niewiele do tego trzeba, gdy偶 N8 pokazuje, 偶e mo偶liwo艣ci sprz臋towe ma jak najbardziej godne do rywalizacji z najwi臋kszymi. Podobnie inne smartphony jak np. Galaxy S, zreszt膮 najwi臋kszy aktualnie konkurent iPhone, dla wielu jego pogromca, na niekt贸rych rynkach ju偶 go pokona艂, ale to dyskusja na inny temat... Chodzi o to, 偶e konkurencja Apple posiada odpowiednie zasoby, a nawet lepsze do walki z iPhone. Jedyne co ich w tej chwili zatrzymuje to system i jego UI, nie tak intuicyjny i prosty jak iOS. Gdy go dogoni膮 (+rozwini臋cie klon贸w AppStore), b臋dzie to pocz膮tek ko艅ca hegemonii iPhone'a na rynku smarthpone'贸w. Nadal pozostanie jako jeden z lepszych i bardzo dobrze sprzedaj膮cych si臋 telefon贸w, ale to ju偶 nie b臋dzie taki sukces rynkowy jak to jest obecnie, poniewa偶 ludzie kupuj膮 iPhone w ogromnej mierze dla jego prosty obs艂ugi.呕adna z Nokii powstaj膮cych r贸wnolegle, w tym samym czasie co iPhone nie by艂y pogromcami. Pomijam fakt, kt贸ry z telefon贸w jest lepszy, kt贸ry gorszy - po prostu s膮 one tak bardzo inne, ze wzgl臋du na koncepcj臋, stylistyk臋 czy te偶 upodobania klient贸w.
S膮dz臋, 偶e w艂a艣nie otoczenie odegra艂o niebagatelny wp艂yw dla sukcesu Apple. Ludzie to masy kupuj膮ce to co modne. Apple jest modne i na czasie, wi臋c ludzie to kupuj膮. Pytanie jak d艂ugo Apple uda si臋 utrzyma膰 na fali?Co jest warto艣ci膮 nadrz臋dn膮 w przypadku wyboru urz膮dzenia? Zadowolenie u偶ytkownika ko艅cowego - nic wi臋cej. Nie ma obiektywnie najlepszego telefonu, komputera, systemu operacyjnego, jak te偶 nie ma najlepszej dziewczyny / 偶ony / samochodu. Kierujemy si臋 w艂asnymi przekonaniami, upodobaniami, gustem, przyzwyczajeniami... czasami ulegamy wp艂ywowi otoczenia, decyduj膮c si臋 na dany produkt.
艢wi臋ta racja, ale z tym akurat trudno, gdy偶 ka偶da opinia nie b臋d膮ca superlatyw膮 dla Apple jest nara偶ona na atak. Ja np. mark臋 Apple bardzo lubi臋, jednak bardzo cz臋sto nie stroni臋 od negatywnych wypowiedzi o jej produktach, czy te偶 decyzjach Jobsa, kt贸rych cz臋sto nie popieram. Przez to jestem przez wielu postrzegany jako antyfan, co jest totaln膮 nieprawd膮. Apple lubi臋, za niekt贸re produkty, za design, za 艣wietny marketing i PR, ale nie ub贸stwiam.Sztuk膮 jest m贸c wyrazi膰 w艂asne zdanie nie powoduj膮c nikomu niepotrzebnych awantur.
Napisano 05 lutego 2011 - 18:43
i w czym ten "prawdziwy" GPS (specjalizowane urz膮dzenie) jest lepsze od tego telefonicznego ?
jakie s膮 tego plusy ? ja widz臋 na dzie艅 dobry jeden minus skorzystasz z niej tylko w samochodzie, nie raz potrzebowa艂em wyszuka膰 adres nie b臋d膮c w samochodzie , nie raz pomog艂em nawigacj膮 jako pasa偶er, czy korzysta艂em z niej zagranic膮 偶eby trafi膰 do hotelu czy w inne miejsce spotkania.
Ok, tym niemniej jest to feature znacznie lepszy ni偶 to co ma iPhone4. Kamera nie r贸偶ni si臋 tylko megapixelami i sam膮 mark膮, o czym mo偶na przeczyta膰 cho膰by tutaj Nokia N8 review: Director of photography - GSMArena.com Wg. tamtejszych recenzent贸w jest to pierwsza tak wysokiej klasy optyka w telefonie. Wcze艣niej te偶 by艂y CarlZeiss, ale nie tak zaawansowane jak w N8 i t臋 jako艣膰 wida膰 na sample fotkach. Takich zdj臋膰 nie zrobisz iPhonem4. Oczywi艣cie nie musi to by膰 decyduj膮ca funkcja za kupnem - dla mnie te偶 nie jest, tym niemniej nie jest te偶 bez znaczenia i na pewno robi wra偶enie.
Zgadzam si臋, jednak nie zmienia to faktu prostej zasady wypalania si臋 produktu. Od czterech lat mamy do czynienia z tym samym UI, niemal identycznym designem samego telefonu. Poza usprawnieniami i to bardzo powolnymi (zreszt膮 jak to na Apple przysta艂o) od d艂u偶szego czasu nie ma nic nowego, nie ma wow w kwestii smarftphone'u Apple. Tak naprawd臋 co mo偶e pokaza膰 iPhone5? Lekko zmieniony design, nieco lepszy procesor itp. Rzecz jasna nadal b臋dzie to bardzo fajny telefon i jeden z lepszych na rynku, ale czy nadal z hypem? Nie s膮dz臋, moim zdaniem geekowa podnieta przesuwa si臋 teraz w kierunku tego co pokazuje i co mo偶e pokaza膰 konkurencja, gdy偶 tam mamy do czynienia z nieoczekiwanym designem, nowym UIm og贸lnie wi臋ksz膮 tejemnic膮 tego co nast膮pi. Za艣 w przypadku Apple, je艣li chodzi o iPhone, wi臋kszo艣膰 rzeczy jest ju偶 bardzo przewidywalna, gdy偶 ten telefon jest ju偶 rozwini臋ty.
Pora偶ka palm to brak reklamy i dostatecznego wsparcia developer贸w. Sama idea telefonu by艂a bardzo fajna. Widocznie nie mieli wystarczaj膮co du偶o kasy, 偶eby si臋 wybi膰. Zreszt膮 palm zosta艂 wch艂oni臋ty przez inn膮 firm臋 ze wzgl臋du na swoje problemy finansowe. Szkoda.
Z jednej strony mogliby zwi臋kszy膰 cen臋, ale wtedy bankowo nie by艂oby takiej sprzeda偶y. Z drugiej strony - obecna cena jest i tak za wysoka patrz膮c relatywnie do koszt贸w produkcji i ceny por贸wnywalnych sprz臋towo modeli konkurencji. Apple rzecz jasna wypu艣ci nowego iPhone'a, ale to nie b臋dzie moim zdaniem iPhone5, a pr臋dzej zabieg jak w przypadku iPhone 3G-3GS, czyli raczej niewiele zmian. Strategia Apple, b臋d膮ca po cz臋艣ci uzyskiwaniem ponadprzeci臋tnych mar偶, jest w pewnym sensie strzelaniem sobie gola do w艂asnej marki, gdy偶 "dzi臋ki temu" iPhone jeszcze d艂ugo nie doczeka si臋 implementacji ekranu w technologii OLED, bo Jobsowi na chwil臋 obecn膮 si臋 to nie op艂aca, mimo, 偶e sam telefon zar贸wno przez wzgl膮d na mark臋, jak i cen臋, na takie technologie jak najbardziej zas艂uguje i zreszt膮 nie tylko tyczy si臋 to ekranu.
(...) ka偶da opinia nie b臋d膮ca superlatyw膮 dla Apple jest nara偶ona na atak. Ja np. mark臋 Apple bardzo lubi臋, jednak bardzo cz臋sto nie stroni臋 od negatywnych wypowiedzi o jej produktach, czy te偶 decyzjach Jobsa, kt贸rych cz臋sto nie popieram. Przez to jestem przez wielu postrzegany jako antyfan, co jest totaln膮 nieprawd膮. Apple lubi臋, za niekt贸re produkty, za design, za 艣wietny marketing i PR, ale nie ub贸stwiam.
Napisano 05 lutego 2011 - 19:03
sam u偶ywa艂em i zachwala艂em bo jest za darmo i ma 艣wietne mapy , niestety kategoryzacja dr贸g przynajmniej w polsce jest beznadziejna nokia maps pomimo wy艂膮czeniu dr贸g gruntowych cz臋sto przez nie prowadzi, najgorsze 偶e nie rozr贸偶nia lepszej asfalt贸wki np. krajowej od podrz臋dnej w膮skiej bez pobocza, totalna pora偶kaTw贸j u艣miech przy nazwie Nokia Maps 艣wiadczy, 偶e jak do wszystkiego co z Noki膮 i Symbianem zwi膮zane podchodzisz z przymru偶eniem oka i tylko Tw贸j iP4 si臋 liczy... Nie mam zamiaru Ci臋 przekonywa膰, 偶e jest inaczej
"prawdziwy" GPS (specjalizowane urz膮dzenie) mia艂em nadzieje 偶e czym艣 mnie zaskoczysz , ale zako艅czy艂e艣 my艣l parzeniem kawy i zbrania艂em.W czym jest lepszy? By膰 mo偶e w niczym. Po prostu nie chcia艂bym aby m贸j telefon by艂 jednocze艣nie GPSem w samochodzie, routerem w domu / pracy / na pla偶y, odtwarzaczem film贸w HD w telewizorze. Posiadam telefony z GPSem ale pe艂ni膰 one mog膮 funkcj臋 pomocnicz膮, nigdy za艣 nadrz臋dn膮.
S膮 te偶 zwolennicy wszystkiego w jednym... wi臋c dlaczego telefon ma nie zaparzy膰 kawy?
Napisano 05 lutego 2011 - 19:28
sam u偶ywa艂em i zachwala艂em bo jest za darmo i ma 艣wietne mapy , niestety kategoryzacja dr贸g przynajmniej w polsce jest beznadziejna nokia maps pomimo wy艂膮czeniu dr贸g gruntowych cz臋sto przez nie prowadzi, najgorsze 偶e nie rozr贸偶nia lepszej asfalt贸wki np. krajowej od podrz臋dnej w膮skiej bez pobocza, totalna pora偶ka
"prawdziwy" GPS (specjalizowane urz膮dzenie) mia艂em nadzieje 偶e czym艣 mnie zaskoczysz , ale zako艅czy艂e艣 my艣l parzeniem kawy i zbrania艂em.
Napisano 13 lutego 2011 - 01:32
Napisano 13 lutego 2011 - 01:45
Napisano 13 lutego 2011 - 08:49
Napisano 13 lutego 2011 - 11:02
Tak tylko jak na razie sam WM7 to tylko bardziej ciekawostka ni偶 system z prawdziwego zdarzenia...chyba 偶e wyjdzie jaka艣 "mocna" aktualizacja.
Napisano 13 lutego 2011 - 11:49
samsung galaxy s moze i jest konkurentem, ale conajwyzej 3gs'a. do ip4 nie ma najmniejszego startu
Napisano 13 lutego 2011 - 12:38
Napisano 13 lutego 2011 - 15:51
samsung galaxy s moze i jest konkurentem, ale conajwyzej 3gs'a. do ip4 nie ma najmniejszego startu
Napisano 13 lutego 2011 - 16:19
Napisano 13 lutego 2011 - 17:02
Nexus S vs iPhone 4 to pojedynek Hadesa i Zeusa;)
Og贸lnie Nexus S jest o wiele lepszy od iPhone'a 4,ale jego minus do system Android i Android market:/
Napisano 13 lutego 2011 - 17:22
Napisano 13 lutego 2011 - 17:31
Napisano 13 lutego 2011 - 17:56
Por贸wnywa膰 Galaxy S do iPhone 4 to jeszcze, ale Nexus S, kt贸ry mia艂 premiere p贸艂 roku p贸藕niej to nie jest sprawiedliwe.
nie zapominajcie ze nexus s nie ma microsd a dostepna pamiec z 16GB to 13,3
jam 16GB samych programow i gier
brak nagrywania w 720p jest biedne 720x480
Napisano 13 lutego 2011 - 18:29
Jak kto艣 b臋dzie chcia艂 co艣 takiego jak IP to sobie kupi IPhone a nie podr贸bk臋 ,Jest iPhone(iOS) i jest reszta. Wsr贸d reszty najbardziej wybija si臋 seria Google Nexus poniewa偶 ideologi膮 jest bardzo zblizona do produkt贸w apple.
Napisano 13 lutego 2011 - 22:55
0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych