Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

NOKIA N8 czyżby pogromca iPhone'a

• Please log in to reply
225 replies to this topic

#126 sthEn

sthEn
  • 318 posts
  • SkądGdynia

Posted 24 January 2011 - 00:11

Właśnie tu chodzi bardziej o wygląd i obsługę poszczególnych części systemu (telefony, smsy, maile, market, zune, wszelkie aplikacje), a nie ekran główny :) Nie potrafię opisać o co mi chodzi z tym wyglądem i wygodą używania WP7, tego trzeba też poużywać trochę, żeby wiedzieć o co chodzi... ;>

#127 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 24 January 2011 - 00:11

ale Wy chyba powinniście wiedzieć najlepiej jak to jest, bo w przypadku ajfonów było z początku identycznie.

wiem bo kontrolowałem sytuacje i ja bym nie kupił raczkującego iosa i nie kupiłem póki nie był lepszy od wm
to samo z androidem kupiłem sgs jak android dorósł do wm
kupowanie czegoś raczkującego jest dla beta testerów i osób lubiących robić sobie problemy i je rozwiązywać ogólnie lubiących jak na wm wgrywać 50 rom żeby wgrać jutro 51

#128 sthEn

sthEn
  • 318 posts
  • SkądGdynia

Posted 24 January 2011 - 00:13

Dlatego póki co wgrałem WP7 na zasłużonego HD2, dzięki czemu dostał drugą młodość, natomiast jak wyjdzie kilka usprawnień i system dorośnie - pewnie zainwestuję w urządzenie pod niego stworzone.

#129 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 January 2011 - 00:15

Czy naprawdę nikt nie widzi, że ja nie zachwalam na ślepo WP7 w porównaniu z iOS, tylko piszę, że mi bardziej ten system odpowiada?

Chodziło nam o podanie czym Cię odciągnął od iOS i wyszło na to jak się domyśliłem "interfejs" czyli wygląd. No dobra. Ja osobiście nie zrezygnowałbym z funkcjonalnego i przyjemnego w obsłudze iOS4 na rzecz tylko przyjemnego w obsłudze WP7, ale to Twoja decyzja i nic mi do tego ;)

I nie dziw się, że przymykam oko na takie braki, bo 99% użytkowników w równie idiotyczny sposób przymykała oko na braki w iPhonach, w tym oczywiście i ja.

Tak, ale mamy już iOS4, poza tym do dziś niewiadomo czemu za iPhone ciągnie się ta opinia drogiego i wybrakowanego urządzenia.

W końcu czysto ideologicznie podchodząc nie kupiłbym produktu od firmy która w 2007 wyśmiała iOS a w 2010 zrobiła niemal identyczny produkt. Pogratulować Apple taktu, że nie śmieje sie teraz z WP7 :P

#130 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 24 January 2011 - 00:50

I nie dziw się, że przymykam oko na takie braki, bo 99% użytkowników w równie idiotyczny sposób przymykała oko na braki w iPhonach, w tym oczywiście i ja.

akurat jestem w tym 1% i nie rozumiem tego przymykania oka, ale widzę że ci tak zostało i dalej przymykasz.
meczy mnie strasznie udowadnianie że nie jestem fanboyem, wyznawcą stiwiego, a ip4 to nie zabawka
nie żyjemy też w świecie oderwanym od innych systemów wyrwałeś się z dzialu leo i myślałeś że nas tu oświecisz
my też tam jesteśmy
i do tego rozmawiamy konkretami zobacz mój zablokowany ekran
Recenzja LG Swift 7
i porównaj do swojego
Recenzja LG Swift 7

#131 Polaaaaak

Polaaaaak
  • 133 posts
  • SkądGliwice\Augsburg

Posted 24 January 2011 - 12:54

Jestem ciekaw co ma htc hd 2 czy w7 do noki n8.

#132 ksips

ksips
  • 59 posts

Posted 24 January 2011 - 13:04

Temat po prostu przeszedł w ogólne poszukiwanie godnego rywala iPhone'a ;)

#133 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 24 January 2011 - 16:26

iphonofoby szukają kilera za wszelką cenę , jak to mówią tonący brzytwy się łapie w tym przypadku wp7

#134 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 January 2011 - 17:47

Sama nazwa iPhone killer sugeruje: iPhone - produkt referencyjny, killer - wg. nas lepszy. Tyle że żaden killer jak do tej pory nie zabił iPhone na tyle żeby ludzie się masowo przesiadali. Zwykłe hasło marketingowe czyli puste słowa.

#135 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 24 January 2011 - 18:22

Od trzech lat to samo ;)

#136 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 24 January 2011 - 18:32

ogólnie przydałoby się kilka kilerów iphone zdrowa konkurencja jest dobra , odbiłoby się to korzystnie na cenie telefonu i byłoby w czym wybierać, a tak miliony kupują jeden telefon co roku który przez to kosztuje x2

#137 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 24 January 2011 - 19:07

Od trzech lat to samo ;)

2007, 2008, 2009, 2010 i 2011

już piąty to samo :P

Nie martwcie się, juz we wrześniu powstanie iPhone 5 killer ;)

#138 wonsky007

wonsky007
  • 63 posts

Posted 24 January 2011 - 19:10

Sama nazwa iPhone killer sugeruje: iPhone - produkt referencyjny, killer - wg. nas lepszy. Tyle że żaden killer jak do tej pory nie zabił iPhone na tyle żeby ludzie się masowo przesiadali. Zwykłe hasło marketingowe czyli puste słowa.

Polać mu ! dobrze gada ;)

Ogólnie sam byłem nastawiony anty do iPhone, ale miałem telefon z WM 5.0/6.1/6.5, był symbian, był android, gdy w wakacje zakupiłem mojego pierwszego iPhone (wtedy 2G) to od tej pory nigdy nie kupie telefonu innego niż iPhone, mam okazję poznawać nowe telefony ale czegoś takiego jak iP nigdy nie widziałem - pierwsze starcie w mediamarkt z ipod touch który chodził przepięknie w porównaniu do mojej toshiby g900 :D teraz jestem w posiadaniu 4 i następny jaki kupie za 2 lata to będzie iPhone 5 lub 6 jak już będzie. Co do systemu Apple na komputer to sam jestem w jego posiadaniu na komputerze PC - moja konfiguracja częściowo wspiera retail'a, problem jest z kartą graficzną GTX 460 - brak sterowników i z kilkoma drobiazgami ale system jest piękny i szybki, doskwiera mi brak pełnej akceleracji od strony grafiki i na chwilę obecną czekam na dobre sterowniki do 460.

A "pogromców" iPhona było wielu, żaden nie sprostał temu zadaniu, a głównym wojownikiem jest nokia z tym sp******** symbianem który chodzi jak sedan z silnikiem 1.1l - wolny i nieintuicyjny. Następnym zabójcą miał być android - no właśnie, miał być - nie udało mu się to i na moje oko nie uda się przez długi długi czas, system również mało intuicyjny choć lepiej wypada niż nokia z srajbianem, niestety prędkość działania tych telefonów z 1GHz procesorem w porównaniu z iP4 czy nawet 3GS pozostawia wiele do życzenia, nawet taka gra jak NOVA na iPhone chodzi szybciej niż na telefonach z androidem i nie ma aż takich spadków FPS. Poza aferą gdzie google zbierało dane o użyszkodnikach telefonów z androidem już nigdy nie powierzyłbym im poufnych danych, tak samo nie chcę korzystać z ich systemu czy to w telefonie czy laptopie jak wejdzie chrome os. Tyle ode mnie, póki co iPhone jest i jeszcze długo będzie cenionym gadżetem, doskwiera tylko brak opcji wyślij przez bluetooth, reszta nie ma porównania ;) teraz zostało czekać na zaakceptowanie przez apple AutoMapy w AppStore

#139 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 25 January 2011 - 07:56

iphonofoby szukają kilera za wszelką cenę , jak to mówią tonący brzytwy się łapie w tym przypadku wp7

Coz tu szukac iP ma wielu konkurentow bo nie zaprzeczy ktos nie ze chociazby Samsunga Galaxy S ktory rownierz sprzedaje sie jak cieple bulki. Mialem 3 iP, ogolnie ponad 100telefonow przerobilem z roznymi systemami i ostalem przy Blackberry na BB OS. Telefon szybki nie tnie sie bateria dziala dluzej niz na iP z wlaczonym BIS, BT i WiFi, tak wiec jest to plus strone BB.

Kazdy kupuje telefon pod Siebie no chyba ze ktos mysli ze w dzisiejszym swiecie iP to szpanersi telefon to raczej nie bradzom jest on komercyjny. Chcesz byc orginalny kup Motorole Aura z bialego zlota z kamieniami swarowskiego i watpie czy ktos bedzie ja mial w obrebie Twojego wojewodztwa :)

#140 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 25 January 2011 - 08:35

no galaxy s to swietny sprzet ale pozalowac diody led za 3 $ to zart , podstawowa sprawa jak synchronizacja z outlook do dupy kies raz dziala raz nie bb os programy drogie , usluga bis droga w ios mam to samo za free , co do bateri kwestia uzywania jednym iphone dziala jeden dzien innym 6

#141 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 January 2011 - 14:21

no galaxy s to swietny sprzet ale pozalowac diody led za 3 $ to zart , podstawowa sprawa jak synchronizacja z outlook do dupy kies raz dziala raz nie
bb os programy drogie , usluga bis droga w ios mam to samo za free , co do bateri kwestia uzywania jednym iphone dziala jeden dzien innym 6

Galaxy S ma schrzaniony soft przez samsunga, dodali jakąś starą biblioteke i ludzie muszą sie ratować Lag Fix'ami. Co innego Google Nexus S- taki Galaxy S tylko z czystym Androidem no i ma lapke LED ;) Tak tu sie zgodze, mógłby rywalizować z iPhone 4.

Jakby ktoś nie słyszał jeszcze o Nexus S, prosze:

http://www.youtube.com/watch?v=pt6vD8QuT6E

Przynajmniej Google nie tytułuje serii Nexus jako iPhone Killer, tworzy własną marke i to mi się podoba.

#142 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 25 January 2011 - 14:49

tylko czemu nie nagrywa w hd tylko 720x480 czyzby akceleracja grafiki nie byla taka sama jak w sgs ?

#143 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 January 2011 - 14:59

To kwestia softu, ponieważ wersja na Włochy ma 720p, natomiast nie ma sAMOLED tylko SCLCD.
Nexus S in Italy next month, no sAMOLED but has 720p video? - GSMArena.com news

Wzgledem Galaxy S nie ma tylko BT 3.0 - bo i po co? :P Ma ktoś drugie urządzenie w domu z BT 3.0? oraz radia FM, ale to idzie rozwiązać radiem internetowym które jest dużo lepszym rozwiązaniem, przynajmniej wg mnie. Poza tym reszta identyczna jak SGS okraszona czystym androidem który update dostaje natychmiastowo a nie jak SGS - musi przejść przez łapy samsunga, potem operatora i w ogole wielka łacha bo przecież oni nic na tym nie zarabiają.

#144 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 25 January 2011 - 15:10

nexus s podobno nie ma micro sd a 16GB to dla mnie nie do przyjęcia

#145 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 January 2011 - 15:23

nexus s podobno nie ma micro sd a 16GB to dla mnie nie do przyjęcia

To fakt nie ma i jest tylko wersja z 16GB wlutowanej pamieci iNAND a to i tak lepiej niż inne Androidy z wbudowaną 1GB + slot microSD.
iPhone też nie ma microSD a mimo to sporo ludzi ma wersje 16GB i nie płaczą. Idąc tym tropem to nawet 128GB mi by nie wystarczyło gdyż biblioteke iTunes mam 146GB.

#146 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 25 January 2011 - 15:34

to ma być kiler czy kolejny n-ty telefon dla niepotrzebujących tego czy tamtego sory ale brak nagrywania 720p czy 16GB to może być jakiś substytut ip4 moja omniaHD dwa lata temu miała 8GB + 16GB więc 24 GB i nagrywanie w HD plus lampe led super synchronizacje z outlookiem po wysłanie sms z pc w standardzie, do tego doszedł sbp shell mobile wiec nawet na archaicznym symbianie przyzwoicie to wyglądało na upartego z omnihd mozna robic kilera

#147 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 January 2011 - 16:01

to ma być kiler czy kolejny n-ty telefon dla niepotrzebujących tego czy tamtego
sory ale brak nagrywania 720p czy 16GB to może być jakiś substytut ip4
moja omniaHD dwa lata temu miała 8GB + 16GB więc 24 GB i nagrywanie w HD plus lampe led super synchronizacje z outlookiem po wysłanie sms z pc w standardzie, do tego doszedł sbp shell mobile wiec nawet na archaicznym symbianie przyzwoicie to wyglądało
na upartego z omnihd mozna robic kilera

Nie chce mi sie 2 razy pisać tego samego... to co napisałeś to jest pomówienie.

#148 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 25 January 2011 - 16:15

najgorsze ze nie cieszy mnie to wcale ze htc czy samsung ciagle cos kombinuje i kazdy telefon jest z czegos okrojony niech sobie robia 8GB czy 16GB ale co za problem zostawic to microsd czy wypuscic wersje 32GB jest dioda led to nie ma nagrywania w HD i tak w kolo taki wave ma wszystko jest duzo tanszy od sgs ale za kare ma sytem bada ktory jest pomylką

#149 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 January 2011 - 16:27

Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem moje posty dotyczące kamery (du ju lern inglisz?), typów pamięci, jej ilości czy w końcu tego, że piszę o Nexus S nie jako iPhone killer tylko jako o telefonie z tej samej półki oferującym godne uwagi funkcje to nie byłoby tej jałowej wymiany zdań. Apple nie ma patentu na robienie telefonów komórkowych a każdy inny telefon nie jest jego marnym naśladowcą. Moze tak teraz ja celem prowokacji napiszę, że iPhone 4 ma 256MB ramu i będziemy sie kłócić jak 2 niedoinformowane młotki. No i nie ośmieszaj sie twierdzeniami typu, że jak sobie walniesz jakąś custom nakładke na symbiana to już ze świni dame zrobiłeś...

#150 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 25 January 2011 - 17:08

ja mam patent na zrobienie dobrego telefonu, i jest prosty zapytac uzytkownikow czego oczekują i to dodać, a nie na sile kastrowac z drobiazgow taki wave zalega samsungowi lezy na allegro za 850zl wystarczy jakby wypuscili na niego androida i bylby to najbardziej popularny telefon na rynku,

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users