Hmm... Gdybym teraz miał kupić hd2, to bym wgrał chyba ubuntu, ale dziwnie by mi się kojarzył htc bez androida. Android to nie aż tak zły system, jednak zaczęto go wprowadzać masowo we większość smartfonów, co mnie powoli zaczyna w tym wszystkim przerażać. iPhone wyróżnia się właśnie tym, że ma on jeden, stały, dobry system którego nic nie zastąpi. Dziwię się ludziom którzy wgrywają jakimiś tam sposobami androida na iphone'a (są o tym nawet filmiki na yt), ale tu zależy już na czym ci bardziej zależy - czy na tym żeby mieć iPhone'a, czy na tym żeby mieć Androida. Według mnie androida można byłoby określić jako wersję beta porządnego systemu. Nie mam nic osobiście do Androida, oprócz tego że android market to jeden wielki niewypał i że android zaczyna się masowo wpychać w dość dobre smartfony. Miałem przez 3 miesiące telefon z androidem - dokładnie Lg Swift, i po pierwszym tygodniu nie zaczął mnie wkurzać android, tylko sam telefon. Jest on według mnie brzydki i nieintuicyjny. Kolega 3 tygodnie temu kupił Swift Plus - lepiej wygląda, lecz android.... No cóż. Android według mnie będzie dobrym systemem jak wywalą z android market te wszystkie śmieci, niedopracowane aplikacje, zaśmiecające cały "sklep" aplikazje z roznegliżowanymi paniami... Jak androida dopracują, to sam z ciekawości kupię jakiś telefon z tym systemem, może się wtedy do niego przekonam, jednak zanim go dopracują, z wielką chęcią będę kontynuował kolejne modele iPhone'a.
Technika idzie w górę, iPhone staje się co raz lepszy, więc może google zainwestuje troszkę w androida żeby to jakoś współgrało ze sobą...
Osobiście sam rozważałem w listopadzie zakup jakiegoś HTC. Rzucał mi się na oczy Wildfire - tani, dość dobry smartfon. Jednak zraziła mnie po czasie jego nietrwała obudowa oraz system. Kupiłem iPhone'a i gra