Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

NOKIA N8 czyżby pogromca iPhone'a

• Please log in to reply
225 replies to this topic

#26 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 29 April 2010 - 14:51

robalcfg nie gadaj raz na 100 razy się przydaje ;)

Co do internetu na Symbianie to macie racje, ekran i przeglądarka na 5800 nie jest najlepszy a w N97 jest nieco lepiej lecz bez rewelacji. Pod tym względem do tej pory Nokia nie wyprzedziła iPhone 2G

#27 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 29 April 2010 - 15:12

robalcfg nie gadaj raz na 100 razy się przydaje ;)(...)

Hmm, czy ja wiem, wg mnie w tym wypadku potrzeba użytkowa nie idzie w parze z możliwości sprzętowymi.

#28 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 April 2010 - 19:01

Telefon N8 ma byc wyposarzony w Optyke Zeissa

Co to jest? Nie rażą was takie błędy? Dziwne.

Co do tematu. Może i ta Nokia będzie lepsza od iPhone 2G, ale jak nadejdzie 7 czerwca to konkurencji pozostanie tylko płacz :).

#29 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 30 April 2010 - 13:26

Nokia N8 – recenzja rosyjskiego serwisu
A to zaskoczenie...

#30 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 30 April 2010 - 17:22

po co oni laduja takie rozdzielczosci zdjec i filmow? rozumiem marketing, ale czy na swiecie sa idioci ktorzy wciaz daja sie nabierac na te liczby?

np. po to [url=http://vimeo.com/11266224]Nokia N8 sample video on Vimeo[/url]

#31 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 01 May 2010 - 07:13

kurcze, a ja glupi do filmowania uzywam Sony EX-3 ... pogadam z szefem aby sprzedac te kamery i kupic Nokie :lol:

#32 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 01 May 2010 - 08:10

iPhone na rynku masowego odbiorcy jest niezagrożony. Nie wiem jak tzw odbiorca biznesowy, ale nie oszukujmy się, biznes to marny procent całego rynku, niech sobie tam Blackberry króluje jeśli chce.

Dołączona grafika

---------- Wpis dodano o 09:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:09 ----------

np. po to Nokia N8 sample video on Vimeo

i koniecznie do tego jest potrzebne 4000x3000 pikseli (12MPX)? Na moje oko 1280x720 (1MPX) już byłoby OK

#33 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 01 May 2010 - 10:24

np. po to Nokia N8 sample video on Vimeo

Przy takim oświetleniu ten sam efekt uzyskasz iPhonem 3GS z matrycą 3.2Mp. Poczekaj na filmiki user'ów, a nie materiały od Nokii.

#34 Qbi

Qbi
  • 23 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 01 May 2010 - 11:13

Ja podpisuje się pod zdaniem, że 7 czerwca zobaczymy jak wypada Nokia na tle konkurencji ;)

#35 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 May 2010 - 11:19

Przy takim oświetleniu ten sam efekt uzyskasz iPhonem 3GS z matrycą 3.2Mp. Poczekaj na filmiki user'ów, a nie materiały od Nokii.

Dokładnie.

Trochę wejdę w rozmowę, nokia fiński producent telefonów szczyci się, że jego telefony najlepiej :

1.Nagrywają filmy
2.Robią najlepsze fotki w trybie makro

I tutaj między znajomymi zaczynają się batalie, mając wcześniej 3G oddałem pokłon nokii n95, czy n86 - gdyż filmy jak i fotki w makro robiły lepsze.

Lecz u ludzi stereotyp, że nokia jest lepsza pozostał do teraz - obecnie mam 3Gsa i bije na łeb i szyję każdego Sony Ericssona, Nokie i inne tego typu ''kombajny multimedialne''

Żeby nie być gołosłownym pokaże wam zdjęcie w makro oraz filmik, które wykonałem przed 2 minutami - specjalnie żeby uświadomić posiadaczy innych telefonów niż iPhone - że aparat w nim jest o wiele lepszy, choć jest mniejszy i nie posiada napisów Carl Zeiss i tym podobnych.

Filmik

http://www.youtube.com/watch?v=ozDclifB0Lo

http://img411.images...i/img0099h.jpg/

Po obejrzenie moich materiałów proszę o subiektywną ocene iPhone'a ;)

#36 stolik

stolik
  • 396 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 01 May 2010 - 11:19

aaa tam - symbian OS to SYF !

#37 krukowski_kacper

krukowski_kacper
  • 41 posts
  • SkądWawa

Posted 01 May 2010 - 14:14

Posiadasz Nokie lub Soniaka ? Bedziesz za swoim stał murem , masz iPhone ? on bedzie najlepszy ze wszystkich telefonów. Najbardziej obiektywna ocena bedzie , ocena uzytkownika posiadajacego obydwie "zabawki" Ahh ta mentalność polaków.

#38 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 02 May 2010 - 08:16

uzywalem Nokii N80 oraz N95 .. obie wypadaja gorzej od iPhone'a :)

#39 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 posts

Posted 02 May 2010 - 11:31

symbian,blackberry,wm,-stworzone dla wolnego oprogramowania otwarte i raczej opcje biznesowe aby symbian działał stabilnie trzeba telefonu pokroju E52 600mhz procesor 124mb ram itd... jeśli chodzi o rozrywke SOFT od appla jest najlepszą opcją ( nie mówię o hardware bo tu kilka opcji by się jeszcze przydało) odpalenie iphone OS na innym telefonie to by było coś odrazu się na niego przezucam jeżeli soft działał by płynnie

#40 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 02 May 2010 - 12:25

Jestem sympatykiem Nokii. Kiedyś to były fajne telefony. Podobają mi się również niektóre pomysły firmy - nawigacja dla każdego użytkownika, otwarcie Maemo dla społeczności open source, itd. Jednak coś się z Nokią stało, zgubiła kreatywność. Gdy tylko dowiedzą się, że konkurencja coś wprowadza, oni muszą to wprowadzić u siebie, w różnych wariantach dla różnych modeli. Pewnie prezes Nokii musi zatrudniać cały sztab bazodanowców tylko po to, by podpowiadali, ile firma ma telefonów w ofercie, jakie mają opcje, itp. Wątpię, by ktokolwiek tam się w tym wyznawał. Ta polityka ich zgubi. Nie mają jaj, by porzucić bezużytecznego już i nienowoczesnego Symbiana, trochę zawęzić ofertę aparatów, a przede wszystkim: przemyśleć ją dobrze. Jeszcze rok, dwa, takiego miotania się Nokii i powędrują na sprzedaż albo wyciągną ręce do Unii "żeby ratować europejskie technologie". Ja za taką europejską technologię dziękuję :(

#41 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 May 2010 - 13:11

Powiem tak ... Żadna platforma (symbian, WM i jak na razie android) nie jest tak rozbudowana jak iPhone OS, tyle w tym temacie. Każdy następny telefon " z wyższej półki" będzie miał za zadanie "pobicie" ajFona, ale jak na razie żadnemu to się nei udało. Dodam również, że nie jestem jakimś tam fanboy'em apple, ale swoje wiem.

#42 iPawelski

iPawelski
  • 224 posts
  • SkądAberdeen

Posted 02 May 2010 - 13:18

Ludzie pytają czemu iphone, przecież słaby, przecież aplikacje też są na np HTC HD a taka Nokia N8 to wogóle cudo w porównaniu do iPhone'a. To ja proszę o wskazanie mi telefonu z takimi funkcjami: -automatyczna synchronizacja muzyki, podcastów (nie musi być oczywiście jak w itunes, może być nawet bardziej ubogo, ale żeby było automatycznie) -porządny program do zarządzania sprawami razem z wersją na komputer (obecnie używam Things) -co najmniej 32gb pamięci na wszystko (a nie jak w androidzie, że nie można mieć aplikacji na karcie pamięci a wewnętrzna jest za mała) -Programy komunikacyjne z obsługą gadu/skype/twitter/facebook -Coś do biegania (bo ja lubię biegać z nike+) -TomTom jakby mi się nie chciało biegać -Tony Hawk , Need For Speed i Fifa jak mi się nudzi -Słowniki Oxford jak jestem w szkole -no i może jakiś wygodny VNC/RDP bo czasem trzeba się połączyć w terenie:)

#43 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 May 2010 - 14:10

Dodaj również świetne działanie dotyku oraz świetną przeglądarkę, gdyż te w noki to pośmiewisko. Dodaj również AppStore ;)

#44 K_Y_S

K_Y_S
  • 133 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 May 2010 - 17:01

Nie mają jaj, by porzucić bezużytecznego już i nienowoczesnego Symbiana

I to jest najlepsze podsumowanie.

Takie HTC, na wypadek jakby WM ludzie przestali lubic to produkuje modele z Androidem. Czas zeby Nokia tez zaczela ryzykowac bo wroci wycinania drzew czy co oni tam na poczatku robili ... :)

#45 AceT

AceT
  • 157 posts
  • SkądWieliczka

Posted 02 May 2010 - 22:21

Ludzie pytają czemu iphone, przecież słaby, przecież aplikacje też są na np HTC HD a taka Nokia N8 to wogóle cudo w porównaniu do iPhone'a. To ja proszę o wskazanie mi telefonu z takimi funkcjami:
-automatyczna synchronizacja muzyki, podcastów (nie musi być oczywiście jak w itunes, może być nawet bardziej ubogo, ale żeby było automatycznie)
-porządny program do zarządzania sprawami razem z wersją na komputer (obecnie używam Things)
-co najmniej 32gb pamięci na wszystko (a nie jak w androidzie, że nie można mieć aplikacji na karcie pamięci a wewnętrzna jest za mała)
-Programy komunikacyjne z obsługą gadu/skype/twitter/facebook
-Coś do biegania (bo ja lubię biegać z nike+)
-TomTom jakby mi się nie chciało biegać
-Tony Hawk , Need For Speed i Fifa jak mi się nudzi
-Słowniki Oxford jak jestem w szkole
-no i może jakiś wygodny VNC/RDP bo czasem trzeba się połączyć w terenie:)

Hej, hej. Kolego - zwolnij.
iPhone ma multum zalet i innowacyjnych rozwiązań ale nie zapominaj, że ilość wad też jest naprawdę spora. Mogę ci wypisać całą listę wad iPhona i zalet N8 - tak dla kontrastu, a co.
Możemy się tu kłócić, co ma jedno urządzenie a co nie itd. ale po co? Zwykłe pieprzenie 3 po 3.

#46 iPawelski

iPawelski
  • 224 posts
  • SkądAberdeen

Posted 02 May 2010 - 22:52

Wady dla wad to kazdy wymysli. Ja patrze realnie na to co wykorzystuje. Jak wejdzie soft 4.0 to juz wogole nie bede mial sie czego czepiac. Jakie wedlug ciebie sa wady iphone'a? Tylko aktualne i istotne na codzien a nie brak kamery HD czy podczerwieni. Podaj realne wady.

#47 Qbi

Qbi
  • 23 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 03 May 2010 - 10:13

Hehe jest jedna wada - cena ;) :razz:

#48 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 May 2010 - 11:16

Wady dla wad to kazdy wymysli. Ja patrze realnie na to co wykorzystuje. Jak wejdzie soft 4.0 to juz wogole nie bede mial sie czego czepiac.
Jakie wedlug ciebie sa wady iphone'a? Tylko aktualne i istotne na codzien a nie brak kamery HD czy podczerwieni. Podaj realne wady.

Nie ma aparatu 70mpx, oraz wodotrysku.
Dla mnie temat rozwinął się w złą stronę - przypominam, że jesteśmy na MyApple a nie na MyNokia.

#49 seria3

seria3
  • 7 posts

Posted 15 January 2011 - 15:32

Do wszystki zeczy ktore wymieniliscie to ja mam stacjonarnego maca. A do dzwonienia jest potrzeby telefon. Sprobujcie sie polaczyc iphonem w miejscu o slabym, co tam slabym - O SREDNIM zasiegu :) Steeve radzi zeby kupic do dzwonienia inny telefon (albo po prostu telefon). To do czego sluzy iphone?

#50 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 January 2011 - 15:36

Archeologia - najpopularniejsze hobby od czasu powstania internetu. Sens niestety ma się coraz gorzej.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users