Maturzyści 2010

Napisano 28 kwietnia 2010 - 19:35

Napisano 28 kwietnia 2010 - 21:57
 Chyba że ktoś ma jakąś dobrą taktykę/strategię to chętnie zobaczę
 Chyba że ktoś ma jakąś dobrą taktykę/strategię to chętnie zobaczę  BTW jakich lektur się spodziewacie w pisaniu własnego tekstu ? Ja obstawiam Pan Tadeusz,Lalka i może Dziady ?
BTW jakich lektur się spodziewacie w pisaniu własnego tekstu ? Ja obstawiam Pan Tadeusz,Lalka i może Dziady ?

Napisano 28 kwietnia 2010 - 22:04
 Obyście nie musieli oglądać gniotów od CKE takich jak słynne już radioaktywne biedronki
 Obyście nie musieli oglądać gniotów od CKE takich jak słynne już radioaktywne biedronki  

Napisano 28 kwietnia 2010 - 22:15
 Angielski, zwłaszcza na podstawie, prościzna - nie ma co się przygotowywać. Matmy akurat się nie boję, bo to moja najmocniejsza strona. Jedynie polski może być denerwujący, bo wpasowanie się w klucz wymaga nieco szczęścia.
 Angielski, zwłaszcza na podstawie, prościzna - nie ma co się przygotowywać. Matmy akurat się nie boję, bo to moja najmocniejsza strona. Jedynie polski może być denerwujący, bo wpasowanie się w klucz wymaga nieco szczęścia.

Napisano 28 kwietnia 2010 - 22:20

Napisano 28 kwietnia 2010 - 22:37

Napisano 28 kwietnia 2010 - 22:42
 ) Teraz patrze na mature i powiem wam ze to co jest potem to calkiem inna bajka - jest trudniej ale i czesto latwiej, zalezy od przedmiotu. Niewazne gdzie sie udacie, potem bedziecie miec conajmniej kilka takich matur na studiach
 ) Teraz patrze na mature i powiem wam ze to co jest potem to calkiem inna bajka - jest trudniej ale i czesto latwiej, zalezy od przedmiotu. Niewazne gdzie sie udacie, potem bedziecie miec conajmniej kilka takich matur na studiach  Powodzenia!
 Powodzenia!  

Napisano 29 kwietnia 2010 - 05:26

Napisano 29 kwietnia 2010 - 07:32

Napisano 29 kwietnia 2010 - 07:59

Napisano 29 kwietnia 2010 - 08:11
 tak jak było mówione wyżej, później to takie maturki są co chwile, ta jest stresująca, bo jest pierwsza
 tak jak było mówione wyżej, później to takie maturki są co chwile, ta jest stresująca, bo jest pierwsza  ale będzie dobrze bo to jest banalne i z tego co tam zawsze delikatnie patrzę, to co roku chyba jednak łatwiej - niestety. Powodzenie wszystkim i dam taką małą radę: majówka przed Wami i nawet nie myślcie o tym żeby się uczyć, wypocznijcie, pobawcie się, totalny relaks. Tylko nie przesadźcie z % bo pisać maturę na kacu to mało przyjemne
 ale będzie dobrze bo to jest banalne i z tego co tam zawsze delikatnie patrzę, to co roku chyba jednak łatwiej - niestety. Powodzenie wszystkim i dam taką małą radę: majówka przed Wami i nawet nie myślcie o tym żeby się uczyć, wypocznijcie, pobawcie się, totalny relaks. Tylko nie przesadźcie z % bo pisać maturę na kacu to mało przyjemne  

Napisano 01 maja 2010 - 13:52

Napisano 01 maja 2010 - 14:12
mój rocznik (85) był ostatnim szczęśliwym bez matmy ale i tak życzę powodzenia, teraz musiałbym nieźle kombinować żeby zdaćrocznik '86 - byliśmy dobrym eksperymentem z tymi maturami
)

Napisano 01 maja 2010 - 14:13

Ja się głównie matematycznie przygotowuję, bo nie szło jakoś
 ale szczerze polecam zadania.info i ich próbne matury. Jak zdajecie podstawową matematykę, to sprawdźcie biuletyn z CKE z matematyki (nie mam linku aktualnie, ale da się znaleźć, albo u nich albo w Google). Jeśli chodzi o polski, to mam parę opracowań, bo też wyznaję zasadę, że nie muszę znać dokładnie treści, żeby napisać na 50%. A co do spekulacji, co będzie na polskim - to chybiony pomysł, bo może być wszystko.
 ale szczerze polecam zadania.info i ich próbne matury. Jak zdajecie podstawową matematykę, to sprawdźcie biuletyn z CKE z matematyki (nie mam linku aktualnie, ale da się znaleźć, albo u nich albo w Google). Jeśli chodzi o polski, to mam parę opracowań, bo też wyznaję zasadę, że nie muszę znać dokładnie treści, żeby napisać na 50%. A co do spekulacji, co będzie na polskim - to chybiony pomysł, bo może być wszystko. 
edit:
znalazłem link: http://www.cke.edu.p...formator_10.pdf

Napisano 01 maja 2010 - 14:31
 .Zresztą, gdzieś czytałem ,że ostatnia próba z CKE(nie pamiętam kiedy ją pisaliśmy ale chyba w 2009 jeszcze?Jak się mylę to poprawcie mnie) wypadła słabo-bo około 30% zdających nie zaliczyło tego egzaminu! a to praktycznie 1/3 osób-więc może ta próba będzie łatwiejsza ?
 .Zresztą, gdzieś czytałem ,że ostatnia próba z CKE(nie pamiętam kiedy ją pisaliśmy ale chyba w 2009 jeszcze?Jak się mylę to poprawcie mnie) wypadła słabo-bo około 30% zdających nie zaliczyło tego egzaminu! a to praktycznie 1/3 osób-więc może ta próba będzie łatwiejsza ?

Napisano 01 maja 2010 - 14:35

Napisano 01 maja 2010 - 14:46
 ?i w sumie tutaj nie ma sie czego obawiać,najważniejsze zebys mowil na temat-ja jestem zdania ze jak przetrwam polski i matme (pisemne) i bede wiedizal ze sobie dobrze poradzilem to juz wtedy z gorki raczej ..
 ?i w sumie tutaj nie ma sie czego obawiać,najważniejsze zebys mowil na temat-ja jestem zdania ze jak przetrwam polski i matme (pisemne) i bede wiedizal ze sobie dobrze poradzilem to juz wtedy z gorki raczej ..

Napisano 01 maja 2010 - 15:02
 . A ty co masz za temacik?
. A ty co masz za temacik?

Napisano 01 maja 2010 - 15:07
mój rocznik (85) był ostatnim szczęśliwym bez matmy ale i tak życzę powodzenia, teraz musiałbym nieźle kombinować żeby zdać
ja też matmy nie miałem, teraz jest chyba pierwszy rok z matmą obowiązkową, jakbym ja miał mieć to chyba bym odpuścił sobie chodzenie do szkoły ;P

Napisano 01 maja 2010 - 15:09
 Ja akurat w komisji z tego co wiem mam jedną z najfajniejszych nauczycielek w szkole,więc o ile nie stanie się nagle wścibska itp to będzie dobrze ,potraktuj to jako rozmowę najlepiej, jakoś trzeba sobie poradzić,najgorsze podobno są 3 pierwsze minuty,jak się rozgadasz już to pojdzie z górki...
 Ja akurat w komisji z tego co wiem mam jedną z najfajniejszych nauczycielek w szkole,więc o ile nie stanie się nagle wścibska itp to będzie dobrze ,potraktuj to jako rozmowę najlepiej, jakoś trzeba sobie poradzić,najgorsze podobno są 3 pierwsze minuty,jak się rozgadasz już to pojdzie z górki...

Napisano 01 maja 2010 - 15:09

Napisano 01 maja 2010 - 15:10
 Próbne matury zaliczyłem, a słyszałem że próbne są trudniejsze, zobaczymy jak to bedzie ;p
 Próbne matury zaliczyłem, a słyszałem że próbne są trudniejsze, zobaczymy jak to bedzie ;p

Napisano 01 maja 2010 - 15:20

Napisano 01 maja 2010 - 15:37

Napisano 01 maja 2010 - 15:43
I tu właśnie tkwi problem ;pi dobrze znać lektury które omawiasz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych