Cześć,
mam problem z iPodem classic 160 gb. Sprzęt zakupiłam ok. 2 mies. temu i nie sprawiał żadnych problemów. Do dziś. Rano włączyłam go, wszystko w porządku, ale kiedy godzinę później chciałam posłuchać muzyki, niestety nie było takiej możliwości. Odtwarzacz w ogóle nie reaguje, nie da się go uruchomić żadnym sposobem. Po podłączeniu do komputera jest rozpoznawany przez system, w iTunes pojawia się po kilku minutach oczekiwania (w tym czasie program jest kompletnie niesprawny), it mówi, że iPod jest uszkodzony i zaleca przywrócenie ustawień fabrycznych. Tu pojawia się kolejny problem, bo po rozpoczęciu procesu przywracania zupełnie nic się nie dzieje przez ponad 3 godziny.
Dodam, ze iPod nie upadł mi, więc nie tego rodzaju "wypadek" jest przyczyną uszkodzenia. Nieważne, co zrobię, na ekranie nic się nie pojawia (po podłączeniu do komputera również). Bateria była naładowana w prawie 100%. Zajęte miejsce to około 20 gb. Nie kombinowałam w żaden sposób przy oprogramowaniu, sprzęt jest na gwarancji, ale ponieważ przestał działać dzisiaj, wolę najpierw zapytać tutaj, czy nie ma żadnej innej możliwości naprawienia usterki niż oddanie iPoda do serwisu.
Dziękuję za wszelką pomoc.

iPod Classic 160 GB nie włącza się
Rozpoczęty przez
Billie Jean
, 28 kwi 2010 18:31
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 kwietnia 2010 - 18:31
Napisano 28 kwietnia 2010 - 19:51
jeśli restore nie chcę się zrobić to raczej serwis, sam przy tym więcej nie zmajstrujesz chyba że chcesz go otwierać na własną rękę
Napisano 28 kwietnia 2010 - 21:43
Spróbuj wprowadzić go w disk mode i dopiero przywrócić oprogramowanie.
Napisano 29 kwietnia 2010 - 13:44
Koleżanka poradziła mi, żeby podłączyć go na długi czas do ładowania, bo sama miała taki problem i dzisiaj odtwarzacz nagle ożył. Nic nie jest uszkodzone, nie ma potrzeby formatowania i wszystko działa poprawnie. Co ciekawe, bateria prawie całkowicie się w tym czasie rozładowała. Ciekawa jestem, dlaczego w ogóle coś takiego się stało... No, w każdym razie jeśli ktoś będzie miał podobny problem, wystarczy podłączyć iPoda do ładowania i nie odłączać aż zacznie działać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych