Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G] Pękła mi szybka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 teddyeddy

teddyeddy
  • 144 postów
  • SkądRzeszóf

Napisano 28 kwietnia 2010 - 11:18

Gdzie dac ip 3g do naprawy po tym jak wypadl i poszedl pajaczek na szybie. Ekran dotykowy dziala i wszystko jest ok oprocz tego ze jest pekniety. Kto i gdzie moglby mi to zrobic za dobra kase i profesjonalnie.

Doradźcie jakis serwis albo kogos na allegro.

majkool
Nazwa tematu poprawiona. ;)
Używaj czasem odnośnika dla wybranego modelu [?G].

ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN

#2 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 kwietnia 2010 - 11:20

Serwis iPhone

#3 docentno1

docentno1
  • 46 postów
  • SkądWawa

Napisano 28 kwietnia 2010 - 11:26

Ja polecam Tachobis z Warszawy

#4 radost

radost
  • 33 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 13:01

Ja tam bym to zrobił na własna reke ;) ostatnio zmienialem peknieta obudowe co jest trudniejsze do wymiany niż szybka. Na necie jest pełno filmikow pokazujacych jak wymienić uszkodzone części.

#5 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 kwietnia 2010 - 14:07

Ja tam bym to zrobił na własna reke ;)
ostatnio zmienialem peknieta obudowe co jest trudniejsze do wymiany niż szybka. Na necie jest pełno filmikow pokazujacych jak wymienić uszkodzone części.

Ciekawe, bo samej szybki nie wymienisz.
Szybka jest razem z warstwą dotykową - tak zwanym digitizerem.
Lecz jej wymiana nie jest trudna.Potrzebna będzie przyssawka (specyficzna albo po prostu od uchwytu samochodowego) oraz mały śrubokręt płaski, oraz spokojne i suche ręce.

#6 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 kwietnia 2010 - 14:13

jest spora szansa na zrobienie samemu , radziłbym też przyjrzeć się samym szybkom , jest ich duży wybór - cenowy i jakościowy.

#7 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 kwietnia 2010 - 14:47

Nie polecam tego typu szybek + panelu dotykowego, W7 ORYGINALNY! digitizer + szybka IPHONE 3G HQ F-V (1001207693) - Aukcje internetowe Allegro z nim Twój iPhone będzie w dotyku jak samsung Avila - i to dosłownie.

Rozejrzyj się nad takimi ofertami.

Oryginalna szybka Apple IPHONE 3G ---------FVAT (981624107) - Aukcje internetowe Allegro
ORG.SZYBKA+DOTYK

#8 teddyeddy

teddyeddy
  • 144 postów
  • SkądRzeszóf

Napisano 29 kwietnia 2010 - 01:05

aha czyli jest szansa ze da rade to zrobic samemu?:) to fajnie a jakies duze szanse ze cos spieprze przy tym?

#9 teddyeddy

teddyeddy
  • 144 postów
  • SkądRzeszóf

Napisano 29 kwietnia 2010 - 13:45

moglibyscie podrzucic link do jakiegos tutorialu jak zmienic samemu ta szybke? wszedzie goscie maja jakies dziwne srubokrety i inne rzeczy. jak zrobic to jak napisal i maks ,,Lecz jej wymiana nie jest trudna.Potrzebna będzie przyssawka (specyficzna albo po prostu od uchwytu samochodowego) oraz mały śrubokręt płaski, oraz spokojne i suche ręce."

#10 karciu

karciu
  • 42 postów
  • SkądGliwice

Napisano 29 kwietnia 2010 - 20:08

moglibyscie podrzucic link do jakiegos tutorialu jak zmienic samemu ta szybke? "

Tutoriale znajdziesz chociazby na YT, albo tutaj, przy czym moje rady są takie:
1. żadnego podważania szybki - tylko i wyłącznie przyssawka oczywiście od strony klawisza HOME, na początku pójdzie z oporem ale potem może już odejść zbyt dobrze i powyrywasz taśmy - więc rób to z wyczuciem. To nie jest naprawdę trudna sprawa ale może Ci sie przyda ta rada.
2. Podgrzewając szybkę(digitizer) uważaj przebardzo abyś nie uszkodził gumowej uszczelki wokół czarnej ramki do której jest przytwierdzona jest szybka.
3. pasując ramkę z szybką podklej sobie taśmę digitizera do szybki - jest jeszcze folia na niej więc nie będzie śladu - zdecydowanie łatwiej się nią wtedy manipuluje.

Spokojnie dasz radę

#11 teddyeddy

teddyeddy
  • 144 postów
  • SkądRzeszóf

Napisano 29 kwietnia 2010 - 23:44

YouTube - iPhone 3G / 3GS Glass Digitizer Replacement Repair HD Tutorial DIY Complete to jest dobry tutek? ok wyciagnac rozumiem ale jak podgrzewac szybke po co to sie robi? i jak podkleic czym?

#12 kopszmercen

kopszmercen
  • 15 postów

Napisano 02 maja 2010 - 12:16

Ja wymieniłem sobie sam pękniętą szybkę ale nie było łatwo.

Szybkę kupiłem na allegro i dodatkowo kupiłem specjalną taśmę klejącą (też allegro).
Z szybki jestem bardzo zadowolony, wymieniłem w listopadzie i wszystko działa i się nie rysuje. Kupiłem ją z tej aukcji [url=http://paa.pl/panel_dotykowydigitizer_iphone_3g_wieczysta_gwar-800496504.html]PANEL DOTYKOWY,DIGITIZER IPHONE 3G WIECZYSTA GWAR! (800496504) - Publiczne Archiwum Allegro[/url]

Co do wymiany, to jedyną trudnością i to poważną było rozdzielenie pękniętej szybki od tego czarnego plastiku. Grzanie suszarką (dobrych kilka minut) niewiele dawało bo klej trzymał cholernie mocno.
Powinno być nagrzewane jakąś silniejszą nagrzewnicą, ale nie wiem jak to później wziąć do rąk, bo od samej suszarki parzyło w ręce.
Rozdzieliłem to ale musiałem użyć dodatkowo chyba pilniczka (tak cholernie mocno trzymało) a drugi raz to się już nie uda. Myślałem że się poddam, tak było ciężko a ten plastik był na granicy pęknięcia i drugi raz na pewno pęknie.

Mimo, że przy składaniu uważałem na zachowanie czystości, to na wyłączonym ipku widzę niewielki odcisk palca (od spodu) i dość duży paproch, który nie wiem jak się tam dostał.

pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych