Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dostep do Time Machine z Windows

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 piotrmd

piotrmd
  • 19 posts

Posted 27 April 2010 - 13:18

Witam, Niestety skradziono mi MBP. Na dysku w domu mam kopie zapasowa dysku MBP zrobiona przez Time Machine. Postanowilem nowego laptopa kupic w Windows'em (ze wzgledu na mocno ograniczony budzet). Mam jednak problem, gdyz nie jestem w stanie dostac sie do zawartosci kopii dysku z MBP. Czy istnieje jakis program, ktory pozwala na dostep do plikow z dysku z poziomu Windows?

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 27 April 2010 - 14:23

Mediafour | MacDrive

Nie wiem jak to działa od razu mówię.

A jeszcze jedno, bo piszesz o TM a nie piszesz nic czy kopię masz na Time Capsule czy na dysku zewnętrznym.

#3 piotrmd

piotrmd
  • 19 posts

Posted 27 April 2010 - 14:53

Na zwyklym 3.5"`dysku zewnetrznym USB.

#4 Sekal

Sekal
  • 369 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 April 2010 - 14:58

Zainstalować na Windows sterownik do systemu plików EXT3/EXT4 ?

#5 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 27 April 2010 - 15:05

Na zwyklym 3.5"`dysku zewnetrznym USB.

To zobacz ten MacDrive co wyżej podałem

@Sekal - to jest sprawdzona metoda? Bez problemu czyta HFS+?

#6 --Nuta--

--Nuta--
  • 89 posts

Posted 28 April 2010 - 12:20

nie sądzę żeby ci się udało. mi jakiś czas temu padł laptop i poszedł do serwisu. Ponieważ potrzebowałem kilka plików z kopii TM zainstalowałem jakiś program do przeglądania zawartości dysku na którym mam kopię i odczytu HFS. Sam dysk widziałem, pliki też, ale już z folderu w którym są przechowywane kopie TM nic nie wyciągnąłem bo najprawdopodobniej te kopie są przechowywane w formacie rozumianym tylko przez ten TM. Tak więc najlepiej chyba robić po prostu backup czystych plików - do tego najlepiej na partycji NTFS - no chyba że ma się w domu dodatkowego maczka na wypadek awarii. N.

#7 piotrmd

piotrmd
  • 19 posts

Posted 13 May 2010 - 06:44

Poki co mi sie nie udalo. Jak klikam na folder backup to cale okno mi sie zawiesz, a procesor ma uzycie 99%. Sprobuje jeszcze na innym laptopie. W miedzyczasie dowiedzialem sie, ze moje filmy zapisane w Apple Intermediate Codec nie sa do odtworzenia na Windows. AIC nie jest obslugiwany w tym systemie, moge je przekonwertowac tylko na Macu.

#8 piotrmd

piotrmd
  • 19 posts

Posted 13 May 2010 - 14:43

Udalo sie!

Program nazywa sie HFSExplorer, darmowy, dziala doskonale.

---------- Wpis dodano o 13:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:41 ----------

A moze jednak jest jakis dekoder do plikow zapisanych w AIC pod Windows?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users