Witam,
dopiero zaczynam przygodę z Mac'iem i mam mały problem, czyli tak jak w tytule... jak jeszcze siedziałem na windows'ie to jeżeli zaznaczyłem kilka folderów i później PPM i właściwości to miałem podany rozmiar tych folderów... w przypadku Mac'a jeśli zaznaczam kilka folderów i daję Informacje to odpala mi się kilka okienek np. zamiast jednego z sumowaną wielkością tych folderów... macie jakieś rady dla mnie?
Pozdrawiam

Sprawdzenie rozmiaru kilku zaznaczonych folderów
Rozpoczęty przez
tasmaniec
, 27 kwi 2010 12:21
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:21
Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:30
Zaznacz żądane pliki, wciśnij Alt i teraz w Finderze z menu File wybierz Show Inspector (Pokaż Inspektora) - otrzymasz to czego chcesz.
Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:31
Re: up.
Pomysł do niczego. Po co psuć porządek na dysku?
@tasmaniec: Jest do tego soft - nazwy nie pamiętam, poszukaj w dziale 'Programy', na 100% było i to kilka razy.
Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:32
Zaznacz pliki/katalogi i daj alt+cmd+i, będziesz miał zsumowane w jednym okienku informacyjnym. To działa na 10.6, nie wiem jak na 10.5, sprawdź i daj znać czy też działa.
Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:33
madmax, litości
robisz ppm - masz opcje "get info". wciskasz alt i zmienia sie ona w "show inspector". wtedy masz jedno okienko ze "zagregowanymi" informacjami. to samo alt+cmd+i
Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:35
@madmax no niby tak... ale ja potrzebuję wiedzieć tylko jaki jest ich rozmiar... zauważ, że w niektórych przypadkach to jest mało poręczne... np. skoro mam już stworzony folder filmy/zdjęcia i mam w nim wrzucone np. 20 folderów, a chcę przekopiować na flash'ke tylko 10 z nich i nie wiem czy mi się zmieszczą to chyba najpierw patrzę czy te owe 10 folderów ma wagę odpowiednią do mojego pendrive'a czy nie...
Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:35
Re: up
O, fajne. Dzięki.
Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:37
@tasiemiec, kompletnie nie kapuje, może wyjaśnij o co chodzi dokładnie, bo jak dla mnie to alt+cmd+i ma to wszystko o co pytałeś w #1 i jest szalenie wygodne.
Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:38
dziękuję za odpowiedzi... działa zarówno wersja get info + alt jak i skrót klawiaturowy alt+cmd+i

Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:41
@maciek72 wybacz, ale jak odpowiadałem na post @madmaxa to jeszcze Waszych postów nie było... wyedytowałem po chwili, że to jest odpowiedź do @madmax'a, który napisał 1 post, a nie do dalszych postów...
a poza tym to TASMANIEC

Napisano 27 kwietnia 2010 - 12:42
ahh, spoko, nie zauważyłem że da druga Twoja odpowiedź #6 była do madmaxa
No racja, jakoś odczytałem to jako "tasiemiec", sorry za to.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych