Mam problem z bezprzewodową klawiaturą Apple i chciałbym ją rozebrać i wyciągnąć z niej płytkę w celu ponownego zlutowania elementów. Problem jaki się pojawia dotyczy samego wyciągania płytki oraz jej ponownego umieszczenia w obudowie. Jeśli ktoś z Was już taki zabieg przeprowadzał to prosiłbym o jakieś rady - co i w jaki sposób jest tam przymocowane. Nie chciałbym po prostu w głupi sposób uszkodzić sobie klawiaturki, a niestety nigdzie w necie nie mogę znaleźć jakiegokolwiek poradnika dotyczącego jej rozbierania.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Rozbieranie bezprzewodowej klawiatury Apple
Started by
51m0n
, 26 Apr 2010 11:51
4 replies to this topic
Posted 26 April 2010 - 11:51
Posted 26 April 2010 - 12:46
Znalazłem tylko to
Apple Keyboard (Aluminum) keycap removal | skeltoac
oraz to
Curious Chap
Na początek zdjąłbym wszystkie klawisze i zobaczył czy nie ma pod nimi jakichś śrubek.
Apple Keyboard (Aluminum) keycap removal | skeltoac
oraz to
Curious Chap
Na początek zdjąłbym wszystkie klawisze i zobaczył czy nie ma pod nimi jakichś śrubek.
Posted 26 April 2010 - 14:00
Ja mam coś takiego: Picasa Webalbums - Gaston - Apple bluetoo... Ale i tak wolałbym jeszcze pogadać z kimś, kto to robił, bo nie wiadomo jak dane elementy są mocowane, np. taśma.
Gość_owca666_*
Posted 26 April 2010 - 14:50
Jest jeszcze to: Ben FrantzDale - Keyboard disassembly
Proponuję poczytać komentarze na Curious Chap, tam jest pewien trick jak rozebrać to badziewie. Generalnie, jak ją rozbierzesz i złożysz bez śladu - jesteś dobry
Proponuję poczytać komentarze na Curious Chap, tam jest pewien trick jak rozebrać to badziewie. Generalnie, jak ją rozbierzesz i złożysz bez śladu - jesteś dobry

Posted 26 April 2010 - 16:15
Dzięki wielkie za link i podpowiedź. Niestety w przypadku bezprzewodowej klawiatury cała procedura wygląda nieco inaczej.
I nie chodzi mi tutaj o jej całkowite rozkładanie a jedynie o wyjęcie płytki, więc myślę że jak się to dobrze zrobi to nie będzie śladu
Plus mam fachową pomoc, sam pewnie od razu bym coś sknocił

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users