Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozbieranie bezprzewodowej klawiatury Apple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 11:51

Mam problem z bezprzewodową klawiaturą Apple i chciałbym ją rozebrać i wyciągnąć z niej płytkę w celu ponownego zlutowania elementów. Problem jaki się pojawia dotyczy samego wyciągania płytki oraz jej ponownego umieszczenia w obudowie. Jeśli ktoś z Was już taki zabieg przeprowadzał to prosiłbym o jakieś rady - co i w jaki sposób jest tam przymocowane. Nie chciałbym po prostu w głupi sposób uszkodzić sobie klawiaturki, a niestety nigdzie w necie nie mogę znaleźć jakiegokolwiek poradnika dotyczącego jej rozbierania. Z góry wielkie dzięki za pomoc.

#2 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 12:46

Znalazłem tylko to
Apple Keyboard (Aluminum) keycap removal | skeltoac
oraz to
Curious Chap

Na początek zdjąłbym wszystkie klawisze i zobaczył czy nie ma pod nimi jakichś śrubek.

#3 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 14:00

Ja mam coś takiego: Picasa Webalbums - Gaston - Apple bluetoo... Ale i tak wolałbym jeszcze pogadać z kimś, kto to robił, bo nie wiadomo jak dane elementy są mocowane, np. taśma.

#4 Gość_owca666_*

Gość_owca666_*

Napisano 26 kwietnia 2010 - 14:50

Jest jeszcze to: Ben FrantzDale - Keyboard disassembly
Proponuję poczytać komentarze na Curious Chap, tam jest pewien trick jak rozebrać to badziewie. Generalnie, jak ją rozbierzesz i złożysz bez śladu - jesteś dobry ;)

#5 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 16:15

Dzięki wielkie za link i podpowiedź. Niestety w przypadku bezprzewodowej klawiatury cała procedura wygląda nieco inaczej. I nie chodzi mi tutaj o jej całkowite rozkładanie a jedynie o wyjęcie płytki, więc myślę że jak się to dobrze zrobi to nie będzie śladu ;) Plus mam fachową pomoc, sam pewnie od razu bym coś sknocił ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych