Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odzyskanie hasła do mail z Thudnerbirda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 xdcam

xdcam
  • 51 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 20:55

Witam szanowne grono. Mam następujący problem. Na jednym z komputerów od kilku lat używam klienta poczty Mozilla Thunderbird. Hasło do konta mam zapamiętane, więc po naciśnięciu guzika "Pobierz" następuje ściągnięcie poczty z serwera na komputer. Ostatnio stanąłem przed koniecznością skonfigurowania tego konta w Thunderbirdzie na innym Macu i z przykrością stwierdziłem, że nie pamiętam do niego hasła. Moje pytanie brzmi: czy znany jest Wam jakiś programik na Maca umożliwiający podgląd haseł od kont mailowych skonfigurowanych na danym komputerze? Dodam, że Key Chain (Pęk kluczy) nie zawiera interesujących mnie danych. Mając podobny problem kiedyś na PC z powodzeniem użyłem programu Mail PassView. Niestety, nie znalazłem niczego podobnego na Maca. Z góry dziękuję.

#2 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 21:13

A w preferencjach Thunderbirda nie ma przypadkiem listy tych kont i przycisku "pokaz hasła"? Tak jest w Firefoxie. Myślę że w Thunderbirdzie będzie podobnie. Ale mogę się mylić bo go dawno temu używałem na Windowsie. Sprawdź może to.

#3 xdcam

xdcam
  • 51 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 21:22

Ot, jak czasem dobrze mądrego zapytać. Masz rację, w Preferencjach, w zakładce Prywatność jest Menedżer haseł i tam można włączyć wyświetlenie zapamiętanych. Dzięki za pomoc. :-)

#4 Śfieży

Śfieży
  • 920 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 22:13

Wiesz... Można jeszcze prościej! Wystarczy przekopiować profil (cały folder) na drugi komputer i masz zachowane wszystkie maile, konta, pluginy itd.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych