Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Parallels a połacznia sieciowe

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 wrzaska

wrzaska
  • 2 posts

Posted 04 January 2007 - 20:31

Jestem od niedawna poczatkujacym uzytkownikiem Macbook Pro z zainstalowanym Prallels Beta. Wszytsko działa poprawnie z wyjatkiem połacznia sieci bezprzewodowej i możliwoscia połaczenia mojego maca przez siec "mshome" z innymi komputerami PC. Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc.

#2 hitman75

hitman75
  • 372 posts

Posted 04 January 2007 - 21:07

Na obrazku "11" masz zaznaczone gdzie wejsc. Na obrazku "2" masz pokazane gdzie mozna wybrac jakiej karty sieciowej chcesz uzywac pod winda(zwykla sieciowka lub wifi u mnie). Wybierz sobie ktoras i mysle, ze juz powinienes cos wymyslec :) Nie mam mozliwosci podlaczenia sie do zadnej sieci, wiec juz nic nie wymysle. Jesli masz starszego parallesa i inaczej to troche u ciebie wyglada lub nie ma tych opcji, to sciagnij najnowszego ze strony producenta 1970(demo) i napisz do mnie wiadomosc na forum, to powiem co dalej, zeby to juz nie bylo demo... ;P rozumiesz :]

#3 wrzaska

wrzaska
  • 2 posts

Posted 08 January 2007 - 22:01

Mocno i bardzo i wogole dziekuje ;-) Zadzialalo. Jednak teraz aktualnie mam problem z podlaczniem sie do (chyba sie to nazywa) wirtualna siec 4 komputerow utworzona przez jakies urzadznie do neostrady. Problem polega na tym ze jesli uruchamiam Parallers i w tym programie otwieram w windowsie siec MS home to widze wszytskie komputery ale nie moge sie do nich podlaczyc (blad o ograniczeniu polaczen) Konfiguowalem juz karte sieciowa, udostepnialem wszytsko co mozliwe itp itd, sam nie wiem co moge jeszcze zrobic. Jesli moze jest na to jakis sposob to z gory i z dolu dziekuje :-), mimo ze tak wlasciwie to juz jest windows. Dodam jeszcze tylko ze jak dotychczas kozystalem ze zwyklego PC to nie mialem tego problemu.

#4 hitman75

hitman75
  • 372 posts

Posted 08 January 2007 - 22:59

www.centrumxp.pl zanim zakupilem maca, to tam czesto przebywalem. Ludzie naprawde sporo tam wiedza :) zapytaj, bo wydaje mi sie, ze kiedys taki problem mialem na pc, wiec to juz chyba nie jest kwestia parallesa.

#5 moyshesh

moyshesh
  • 18 posts

Posted 06 September 2007 - 21:00

mam ten sam problem, ale nie moge zobaczyc obrazkow zalaczonych przez hitmana (nie mam uprawnien, czy cos?) o co cho?
dzieki.

---- Dodano 06-09-2007 o godzinie 21:04 ----
ok, sorry za zasmiecanie. znalazlem sam. czasem zamiast google jednak trzeba uzyc glowy:)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users