Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Planowanie budżetu z MoneyZoom dla iPhone (konkurs)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 22:46

[newshuge]http://img145.imageshack.us/img145/303/hewshuge.png[/newshuge]
Kilka dni temu światło dzienne ujrzała pierwsza polska aplikacja na iPhone przeznaczona do kontroli budżetu domowego. Mowa o MoneyZoom, programie powiązanym z istniejącym od niedawna serwisem MoneyZoom.pl.

Wyjaśnienie, na czym dokładnie polega idea serwisu MoneyZoom znajdziecie na tym filmie

Aplikacja dostępna jest w dwóch językach, polskim oraz angielskim. Wersja międzynarodowa synchronizuje się z serwisem MoneyZoom.com. Portale stworzone zostały przez firmę DCG - właściciela Money24.pl, internetowej porównywarki finansowej i ubezpieczeniowej. Aplikacja jest więc częścią chmurki finansowej integrującej konto użytkownika z kilkoma rozbudowanymi serwisami online.

Dołączona grafika

Dla wszystkich elementów interfejsu związanych z wydatkami wybrany został kolor pomarańczowy - ułatwia to szybką orientację. Obsługa aplikacji jest bardzo intuicyjna, a dzięki prostemu ułożeniu kategorii wydatki dodawane są już po kilku kliknięciach. Wystarczy parę chwil by w całości zaznajomić się z interfejsem MoneyZoom.

Do wyboru dostępne są dwa główne ekrany. Pierwszy zawiera podgląd graficzny budżetu z animowaną baterią. Widoczne są podstawowe informacje: ile wydaliśmy już w tym miesiącu, ile pieniędzy jeszcze nam pozostało, ile wydajemy dziennie oraz wskaźnik procentowy budżetu. Na tym ekranie można także przeglądać budżet z ostatnich miesięcy oraz dodać bieżące wydatki.

Po wybraniu głównej kategorii graficznej (rozrywka), wybieramy podkategorię (kino) i wpisujemy kwotę. Później możemy od razu zapisać wydatek, albo dodać szerszy opis, rodzaj płatności (np. kartą lub gotówką) oraz miejsce. Jeśli mamy połączenie z Internetem, dane zostaną przez aplikację przesłane w tle do serwisu MoneyZoom.pl (lub MoneyZoom.com).

Drugi ekran to szczegółowa historia oraz zestawienie wydatków. Można dodawać wydatki sprzed jakiegoś czasu, więc nie ma problemu jeśli o czymś zapomnimy. Podstawowy widok to podgląd wydatków dzień po dniu, a zestawienie oferuje widok uszeregowany malejąco według kategorii.

Dołączona grafika

Serwis MoneyZoom.pl rozszerza możliwości samej aplikacji. Po zalogowaniu się online mamy na przykład możliwość edytowania kategorii naszych wydatków. Serwis oferuje również dostęp do zestawienia wydatków, podsumowania budżetu oraz szczegółowych statystyk.

Bardzo ciekawą i zupełnie nową funkcją jest możliwość porównania budżetu z innymi użytkownikami z naszego kraju lub z całego świata - oczywiście pozostajemy w pełni anonimowi. Wystarczy opisać swój profil wybierając kilka tagów i gotowe, można np. sprawdzić jak radzą sobie nasi rówieśnicy na świecie.

Aplikacja dostępna jest w w darmowej wersji Lite oraz kosztującej 1.99 $ (1,59 €) wersji Pro.
MoneyZoom for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
MoneyZoom Lite for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store

KONKURS

Uwaga! Autorzy specjalnie dla czytelników MyApple przygotowali konkurs z nagrodami. Wśród komentujących osób, które pobiorą darmową wersję aplikacji, rozlosowanych zostanie 5 firmowych t-shirtów MoneyZoom damskich lub męskich w rozmiarach M i L oraz 5 pełnych wersji MoneyZoom (z polskiego App Store). Zwycięzców wybierzemy 26 kwietnia.

t-shirt1t-shirt2t-shirt3t-shirt4
[newsindexhuge]http://img444.imageshack.us/img444/3834/newsindexhuge.png[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://img444.imageshack.us/img444/673/newsindexsmall.png[/newsindexsmall]

#2 Ber

Ber
  • 1 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:39

Ciekawa aplikacja :)

#3 qwerty3

qwerty3
  • 120 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:41

Przyda się ;]

#4 superjas

superjas
  • 107 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:43

no bardzo ciekawie wyglada ;D

#5 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:44

Bardzo fajna i przydatna aplikacji Pozdrawiam

#6 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:45

Aplikacja estetyczna i przejrzysta. Do grafiki i animacji nie można się przyczepić :). Trzymam kciuki za udany debiut!!!

#7 Lachu

Lachu
  • 180 postów
  • SkądBukowno/Kraków

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:48

Nigdy nie korzystałem z tego typu aplikacji i chętnie bym przetestował... Choć obawiam się, że takie miesięczne zestawienie moich wydatków mogłoby mnie nieco przerazić :)

#8 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:52

Wow, T-shirt sygnowany firmą na iPhone - spróbujmy zatem ;) Można je gdzieś zobaczyć?

#9 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:54

przyda sie ;) fajna aplikacja.

#10 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:55

Wow, T-shirt sygnowany firmą na iPhone - spróbujmy zatem ;) Można je gdzieś zobaczyć?

wydaje mi się, że to są t-shirty myapple :)

Co do aplikacji no to może być ciekawa, ale czy w życiu [moim] skuteczna w kontrolowaniu wydatków ? Hm... mam co do tego wątpliwości :lol:

#11 Linuz

Linuz
  • 50 postów
  • SkądMysłowice/Kraków

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:59

Właśnie pobrałem, zaraz przetestuję. Szczerze to od pewnego czasu zastanawiałem się nad kupnem tego typu programu, tylko nie byłem do końca pewien jaki wybrać. Teraz może wygram;)

#12 NoRk

NoRk
  • 155 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:59

Wydaje się być ciekawą aplikacją. Podoba mi się możliwość porównywania budżetu z innymi, chętnie ją przetestuję, chociaż wolałbym koszulkę. :)

#13 krzys2a

krzys2a
  • 9 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:01

właśnie zaczynam testować aplikację, zobaczymy.

#14 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:03

o prosze co za odmiana: firmowych t-shirtów damskich lub męskich :) aplikacja moze byc calkiem interesujaca - przyda sie skuteczny sposob na zarzadzanie budżetem :D

#15 Moonrage

Moonrage
  • 143 postów
Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:12

hmm chętnie sprawdzę*jak to się*ma w praktyce

#16 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:18

jak to pierwsza? A EASY CASH? moze nie jest po polsku ale złtówki w ikonce

#17 wikal1910

wikal1910
  • 501 postów
  • SkądRadom

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:25

oj przydała by mi się taka... :)

#18 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:28

Od dawna próbuję stworzyć jakiś własny system zarządzania budżetem domowym. Męczyłem się z Office'm, iWork'iem i wieloma innymi, zarówno platformami jak i programami. Teraz widzę, że niepotrzebnie. To program, którego potrzebuję! Wielkie dzięki.

#19 radosh

radosh
  • 8 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:35

Długo czekałem na tą aplikacje i w końcu się pojawiła !

#20 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:40

Nareszcie! Niedawno szukałem czegoś takiego, a tu proszę. Polacy spełnili moje oczekiwania :) Pobrałem. Ciekawe jak zostaną wylosowani zwycięzcy ;).

#21 raffalsky@gmail.com

raffalsky@gmail.com
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:46

phi, MoneyBook wygląda o niebo lepiej [url=http://www.moneybookapp.com]Moneybook: Home[/url]

#22 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:46

przyda się dla studenta :)

#23 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:50

to jest to - wygląda super, zobaczymy jak w działaniu :) na macu używałem MoneyWell ale wolałbym na iPhonie (częściej mam go pod ręką :) ) - pobiorę wersję lite, potestuje ;)

#24 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:52

Dobry app.

#25 lpociask

lpociask
  • 118 postów
  • Skądwawa

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:59

I bardzo fajnie wygląda design aplikacji - pełna profeska ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych