Ergonomia pracy - test fotela Ergomax Enjoy
Posted 21 April 2010 - 23:12
Posted 21 April 2010 - 23:24
15 lat tak pracuję
Okno jest od zachodu, nie wpada przez nie dużo światła a w razie potrzeby są rolety.
Ja mam okno od południa Jeśli masz rolety to już dużo upraszcza.
Posted 21 April 2010 - 23:57
Ja nie twierdzę że się może nagle mózg zlasować tudzież pojawić się zwidy i omamy. Twierdzę że "ergonomia" fotela to jeden z elementów tak samo ważne jest ustawienie monitora.15 lat tak pracuję
Okno jest od wschodu, nie wpada przez nie dużo światła a w razie potrzeby są rolety.
przy okazji ergonomii, dla tych co używają kropli dla oczu, miałem ostatnio wizytę kontrolną u okulisty, starszy już pan profesor nabadał mi oczy z godzinę i stwierdził że wzrok tip top, na moje pytanie czy używać kropli do oczu zciszył głoś i mówi: to wszystko chłam, niech pan nabierze w rękach letniej wody kranowej otworzy w niej oczy i tak parę razy, dlaczego kropli nie? bo zawierają związki które działają jak zużyty olej, trzeba nawilżać znów i znów drugą radę usłyszałem aby od czasu do czasu zerknąć poza okno aby wzrok odpoczął od "płaskiej, nierealnej rzeczywistości" monitora
Posted 22 April 2010 - 08:04
Posted 22 April 2010 - 08:52
Pokaz lepszy taniej, kupie!!
Pokażę lepszy, w tej samej cenie i do tego korekcyjny, zanim ktokolwiek się wypowie na jego temat złośliwie - niech lepiej przejdzie się do autoryzowanego punktu Sitagu i na nim siądzie. Oparcie podąża za naszym wychyleniem:
Sitag Wave
WAVE : SITAG krzesĹa i fotele biurowe, fotele obrotowe, krzesĹa konferencyjne, fotele gabinetowe
Posted 22 April 2010 - 09:07
Posted 22 April 2010 - 09:28
@Hektor
zdradź proszę jak Ci się sprawują tes SSD Intela?[/QUOTE]
bdb zero zawieszek itp no i chodza naprawde szybko
Posted 22 April 2010 - 10:37
Pod tyłkiem też jest siatka.Brakuje mi jeszcze siatki pod tyłkiem, to bardzo ważne.
Posted 22 April 2010 - 12:31
Posted 22 April 2010 - 16:00
Przy moim wzroście (190cm) plecy podtrzymywane są idealnie również a może przede wszystkim w odcinku lędźwiowym.Odpowiedz jeszcze, czy jest odpowiedni profil pod ledzwie
Może nie każdemu takie coś pasować - ja np. w samochodzie maksymalnie "pompuję" poduszkę lędźwiową i wtedy jest mi najwygodniej.
Zagłówek pracuje w dwóch płaszczyznach, góra-dół oraz regulacja kąta - ustawiłem sobie tak, żeby co jakiś czas odchylać głowę i sobie po prostu odpoczywaći czy da sie dobrze wyregulowac zagłówek?
Posted 22 April 2010 - 18:44
Posted 22 April 2010 - 19:22
bardzo ciekawie sie prezentuje ten fotelik, a cena staje sie znosna jak spojrzy sie na wersje gold za 5 tys pokryty z 24k zlotem..
PS
A gdzie mozna dostac takie biurko jak na zdjeciu???
Chyba 50tys PLN a nie 5tys jak masz za 5tys to kupie takich 20 na handel
Posted 22 April 2010 - 19:24
Posted 22 April 2010 - 19:42
Bardzo fajny fotel jak i cena, ale ja się zdecydowałem na taki za 250zł. Konstrukcje ma solidną, zapewne chińską.
[URL=http://img696.imageshack.us/i/zmodusnowyprzodbq5.jpg/][/URL]
mam ten sam fotelik juz od jakiego czasu i nie narzekam:)
Posted 22 April 2010 - 20:10
Posted 22 April 2010 - 20:43
Za tę cenę mam piękny skórzany fotel drewniany, a nie jakąś aluminiową tandetę.
Też ergo, bo dzisiaj wszystko jest ergo, fit lub light... :/
Sorry ale kompletnie nie masza racji. Popracujesz kilka kilkanascie lat to docenisz siatke, zamiast skory, zaglowek wychylany mocno i regulowany w pionie itd.
Ten fotel tzn. ten typ fotela to skarb i inwestycja warta wielu foteli gabinetowych bo o takim pewnie piszesz.
Posted 23 April 2010 - 10:35
Posted 23 April 2010 - 10:42
Za tę cenę mam piękny skórzany fotel drewniany, a nie jakąś aluminiową tandetę.
Też ergo, bo dzisiaj wszystko jest ergo, fit lub light... :/
Spoko tylko zobacz w jakim czasie zuzywa sie fotel ze skory a fotel z materialu tak samo jest z tapicerka w aucie ze nowa wytrzymuje 3-4 lata i wyglada jak szmata potem a materialowa kilka lat i wyglada tak samo mozna powiedziec
Posted 23 April 2010 - 10:59
skóra jest niefajna IMHO, siatka lepsza, ważne dla mnie, żeby się za bardzo nie odginał do tyłu, ale cena jednak odstrasza. Uważałem,*że 800zł to górny pułap
To jak fotel się odgina ustawiamy sobie sami - kąt nachylenia oparcia.
Posted 23 April 2010 - 11:04
Posted 23 April 2010 - 11:05
Też mam podobny. Starszą wersję bo moj kończy się na wysokości ramion. Z tego co pamiętam kupowałem w Jysk i dzisiaj mają już te nowsze z oparciek na głowe. Ogólnie wygodny ale ma dwie wkurzające rzeczy.
Pierwsza z tego co widziałęm nie jest wlaściwie wadą tylko tego modelu, a "wadą" 99% foteli. Podłokietniki nie pozwalają na odpowiednie dla mnie zbliżenie się do biurka. Co za tym idzie, albo siedze na odpowiedniej wysokości i jestem dalej od monitora bo podłokietniki już dotykają krawędzi biurka, albo obniżam fotel i wjeżdzam "pod biurko", ale za to mam za nisko fotel.
Druga sprawa to to o czym wspomniał jeden z forumowiczów wcześniej. Elektryzowanie! Przekręcając się na krześle tyłkiem słysze lekkie strzelania/szumy w głośnikach. A dodatkolo mam wzmacniacz w metalowej obudowie - standard ze jak dotknę go po siedzeniu na fotelu to poleci iskra. Troche wkurzające.
Posted 24 April 2010 - 10:58
Posted 24 April 2010 - 16:48
Posted 24 April 2010 - 17:09
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users