Najlepsza funkcja Windows :)))
Napisano 20 kwietnia 2010 - 07:50
P.S. W domu moje HTPC to PeCet (niestety Mac Mini nie jest dostępny z Blu-ray), a służbowy to lapek Dell'a. Więc proszę nie posądzać mnie o bycie fanboyem Apple'a
Napisano 20 kwietnia 2010 - 08:06
#3 Gość_tygrysio_*
Napisano 20 kwietnia 2010 - 08:09
Śmieszne, ale w którą stronę?
Dla wielu brak deinstalatora to utrapienie pod OSX.
Proponuje Instalacje Logica i Final Cuta na próbę.
Po wyrzuceniu samego oprogramowania, pozostają biblioteki ok 70GB, które nie tak łatwo znaleść.
Deinstalator pod windows wywaliłby to za jednym kliknięciem myszy.
Zapewne poczyścił by tez katalogi które pozakładał w Documents and Settings , wpisy w rejestrze i w ogóle zostawił porządek. No korzystam z Windows i niestety nie dzieje się tak jak opisujesz. Nie robi tego jednym kliknięciem. A pod Maca .... AppZapper i po sprawie - czyści nie gorzej niż deinstalator Windows
Napisano 20 kwietnia 2010 - 09:16
Napisano 20 kwietnia 2010 - 09:20
Napisano 20 kwietnia 2010 - 09:24
Ale czasem niezrozumiałe są braki pewnych elementarnych ułatwień.
hm, np. możliwość zrobienia ctrl+x i ctrl+v w operacjach na plikach
Napisano 20 kwietnia 2010 - 09:34
co do
tygrysio wyczerpał temat - odinstalowanie nero 9 wiąże się z pozostawieniem paru GB na hdd...Deinstalator pod windows wywaliłby to za jednym kliknięciem myszy.
Napisano 20 kwietnia 2010 - 11:46
Napisano 20 kwietnia 2010 - 12:10
Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:26
Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:45
Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:55
Nie jest to pokierowane wygodą użytkowania, czy też zamiłowanie do systemu i łatwości jego obsługi, a raczej wymogiem stawianym przez producenta programu, typu: catia.A najśmieszniejsze jest to, że większość z was (wyśmiewających windows) ma go na bootcampie albo jakimś pararellsie To jest dopiero odjazd
Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:45
Takich producentów to można na pęczki wymieniać:Nie jest to pokierowane wygodą użytkowania, czy też zamiłowanie do systemu i łatwości jego obsługi, a raczej wymogiem stawianym przez producenta programu, typu: catia.
- Electronic Arts
- Activision
- Rockstar Games
- Codemasters
and much more jak mawiają Francuzi...
BP, MSPANC
;P
Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:46
Nie jest to pokierowane wygodą użytkowania, czy też zamiłowanie do systemu i łatwości jego obsługi, a raczej wymogiem stawianym przez producenta programu, typu: catia.
Tak ja rozumiem, wszystko jedno czym to jest pokierowane, ale troszkę dziwne i nie na miejscu jest naśmiewanie się z systemu z którego się korzysta tak czy inaczej.
Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:27
#16 Gość_tygrysio_*
Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:37
Na pewno pod Windowsem wyczyści ze zbędnych dziesiątków gigabajtów.
Wiem, bo używam.
Natomiast AppZapper, to nie jest aplikacja załączona do OSX prawda?
Nie chciałbym się wdawać w dyskusję, który system jest lepszy.
Oba traktuje na równi.
Ale czasem niezrozumiałe są braki pewnych elementarnych ułatwień.
Tak AppZapper nie jest dostarczony z systemem (ale specjalizuje się w czyszczeniu i działa ot no problem) A jeśli chodzi o Windows to mógłbym mnożyć przykłady różnych "Aplikacji" o których częściach nie pamięta .... czy to ze względu na InstallShield czy swoje mechanizmy .... Ja też je traktuje na równi - miałem na myśli to że akurat w OSX nie brakowało mi nigdy tej funkcji bo (może zboczony jestem) od zawsze używałem AppZappera
---- Dodano 20-04-2010 o godzinie 15:38 ----
Ale użytkownicy windy na Maczku (przynajmniej nie pecetowcy-lansiarze) nie korzystają z windy jako systemu tylko jako loader do gier i programów
Za siebie mogę napisać że trafniej bym tego nie określił - przynajmniej w domu
---- Dodano 20-04-2010 o godzinie 15:40 ----
AppZapper nie usuwa bibliotek od logica.. tylko sam program.. wiele godzin spedzilem na czyszeczniu tutez reinstalce systemu.:/
Tak między Bogiem a Prawdą to chyba żadne narzędzie nie usuwa Wszystkich pozostawionych wpisów bibliotek połączeń okaleczeń itp ....
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:22
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:30
#19 Gość_tygrysio_*
Napisano 21 kwietnia 2010 - 06:25
Nie ma sie co smiac z Windowsa - tam przynajmniej przy kopiowaniu plikow czlowiek wie co sie dzieje. Dzisiaj oprzezywalem horror na Maku, przy kazdej probie przegrania na pendriva 4 gb danych, zawsze przy ok. 3.8 gb kopiowanie sie wywalalo i byl error spowodowany jakims plikiem (nie podawalo jakim). Kopiowanie powiodlo sie na windzie odpalonej w Parallelsie.
i nic w logach konsoli nie ma ?
Napisano 21 kwietnia 2010 - 08:28
Napisano 21 kwietnia 2010 - 09:45
cp /sciezka/do/pliku/plik.rozszerzenie /sciezka/do/wklejenia/
A jeszcze bezpieczniej jak użyjesz na początku sudo, czyli:
sudo cp /sciezka/do/pliku/plik.rozszerzenie /sciezka/do/wklejenia/
Wtedy wszystko kopiuje się z uprawnieniami roota
Napisano 21 kwietnia 2010 - 11:28
Glupie zapytanie ale nie znam sie tak dobrze - czy jak kopiujemy i otworzymy konsole to wszystko jest na tacy co sie dzieje i dzialo? Nawet zapomnialem o tym ze takie cos jak konsola istnieje.
Nie za bardzo rozumiem, możesz jakoś troszkę jaśniej?
Chodzi o coś z kopiowaniem w terminalu?
@wojciech, nie wprowadzaj z tym sudo w błąd, najpierw poczytaj po co to jest i kiedy się powinno stosować.
Napisano 21 kwietnia 2010 - 11:44
hm, np. możliwość zrobienia ctrl+x i ctrl+v w operacjach na plikach
Ja się zawsze wk.... na brak tej funkcji. Człowiek ma do czynienia z rożnymi OS ale tego w Macu przeboleć nie potrafie
Napisano 21 kwietnia 2010 - 12:04
Napisano 21 kwietnia 2010 - 12:09
Przecież w Mac OS X to jest Command+C (kopiuj), X (wytnij),V (wklej). Zapoznaj się najpierw z podstawami obsługi (!) systemu, a dopiero potem narzekaj.
Nie da się*użyć CMD+X w operacjach na plikach. Sprawdź a dopiero potem pouczaj
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych