Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad jako ramka do zdjęć czyli o żywotności ekranu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 23:14

Czołem dobrzy ludzie, Apple podczas prezentacji zachwalało użycie iPada jako ramki do zdjęć - mi się w sumie pomysł podoba, bo jak będzie stał w podstawce to czemu ma tylko się kurzyć :) niech pracuje! Pytanie tylko moje - na ile zniesie to ekran? jaką żywotność ma ekran iPada zakładając że używać go będziemy tylko jako ramki do zdjęć przez cały okres (hipotetycznie założyć, dla łatwiejszego odbioru). Czy jest to rok, dwa czy może pięć ? Jeżeli bliżej tej ostatniej, to wiadomo że wszystko zdąży wysiąść zanim padnie ekran, ale przy roku czy 2 to już można by się zastanowić myślę... i drugie pytanie: czy są jakieś ustawienia dotyczące funkcji ramki? o tym mało się bardzo mówi a mnie to trochę intryguje :) pozdrawiam Klimer

#2 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 kwietnia 2010 - 23:52

Wydaje mi się, że ekran w takim urządzeniu wytrzyma więcej niż samo urządzenie ;-) Przecież LEDy są praktycznie wieczne o ile dobrze się je zasila - a Apple pewnie to dopracowało. Nawet gorsze techologie (CCFL) chodziły wiele lat zanim padało podświetlenie matrycy. Wspomniałem tylko o podświetleniu - a skoro to tak dobra jakościowo matryca, to chyba też o nią nie trzeba się bać.

BTW - właśnie dziś szukałem jakichś programów do wyświetlania zdjęć z Flickra ;-)

Co do Twojego drugiego pytania:
Dołączona grafika

#3 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 kwietnia 2010 - 00:30

Widzę że w Bydgoszczy mamy już przynajmniej dwa iPady :) Jeśli chodzi o ramke to czemu nie. Oczywiście dok wymagany.

#4 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 kwietnia 2010 - 01:24

Widzę że w Bydgoszczy mamy już przynajmniej dwa iPady :)

Jeśli chodzi o ramke to czemu nie. Oczywiście dok wymagany.

I bardzo dobrze ;-)

Jak dla mnie to nie dock, a coś, co będzie trzymać iPada w poziomie, tak jakoś ładniej i w ogóle ;-)

#5 Dogs

Dogs
  • 141 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 03:19

Wydaje mi sie, ze wyjda jakies fajne aplikacje z lepszymi ustawieniami ramki. Obecne ustawienia sa raczej slabe, nie wiem czemu apple tak sie nimi chwalilo.

#6 czeczot

czeczot
  • 54 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 kwietnia 2010 - 06:09

Na pewno wyjdą lepsze programy z ustawieniami ramki :)
photoframeplus
iPad photoframeplus by ChilliX

#7 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 kwietnia 2010 - 09:21

A mi wystarczy program podstawowy, ewentualnie jakiś z dodanymi fajnymi przejściami. Im mniej elementów tym lepiej - to ma być*zdjęcie a nie milion innych danych. A zegarek to u mnie wisi na ścianie, kolejny nie potrzebny ;-)

#8 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 09:23

Może i jest takie sobie, ale ma ten plus że uruchamia się jednym przyciskiem na lockscreenie - nie ma zachodu żeby odpalic ramkę (szczególnie że prawdopodobnie przy podlaczeniu do docka ekran ten się rozswietla)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych