Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Samsung GALAXY i5700, co o nim sądzicie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 20:28

Witam.

Zakładam luźny temat o Samsung'u GALAXY i5700. Co o nim sądzicie? Może są w śród nas forumowiczów posiadacze? Wypowiedzcie się.

Naszedł mnie pewien "smaczek" na system operacyjny ANDROID i z tym też telefonem go wiąże.
Dlaczego akurat ten model i firma samsung? Otóż mój wybór jest prosty, w stosunku cena/jakośc [do nowego modelu]ten wybór mnie zadowalna.

Moją uwagę zwrócił jego design [mówię o kolorystyce srebrno- zielonej], możliwość update'a androida do wersji 2.1 [czyli aktualnej], cztero-zakresowość telefonu; wi fi itd.

Po prostu telefon siadł mi w oko. Czekam na odpowiedzi "za" i "przeciw", czy warto i ogólne wrażenia użytkowania ;]

Dołączona grafika

#2 Fejk

Fejk
  • 303 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 kwietnia 2010 - 20:47

Jedyne co moge powiedziec: Nie podoba mi sie wyglad ;) Androida nie uzywalem, wiec milcze

#3 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 21:02

to jest najlepszy telefon dotykowy w tej cenie, ma ekran pojemnościowy, jest dużo lepszy od tego shitu: nokia 5800 express, a także bije inne na głowę z tej półki cenowej, więc spokojnie możesz go brać.

#4 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 kwietnia 2010 - 00:16

Zanik kupisz sprawdż czy da się go synchronizować z Mac OS X.

#5 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 17:04

Spodziewałem się bardziej konkretnych wypowiedzi.

Zanik kupisz sprawdż czy da się go synchronizować z Mac OS X.

Ten problem bezpośrednio mnie nie dotyczy i raczej nie jest to dla mnie rzecz, która ma ogromne znaczenie.
Chociaż przyznam, że otacza mnie środowisko Mac user'ów jednak nie widzę takiej potrzeby, gdyż sam nie dysponuje Mac'iem.

Szanuje zdanie każdego, ale pewne posty są bez sensu i powiem szczerze... "co mnie interesuje czyjeś zdanie na temat wyglądu".

Z innej beczki... zaciekawił mnie też HTC Diamond Touch [cena też jest porównywalna], gdyż istniej możliwość zainstalowania 2 systemów: WM 6.5 bądź Androida 2.1 [można i oba]. Ciekawe rozwiązanie.

Może ktoś coś dopowie? Czekam.

#6 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 18:36

HTC diamond touch nie ma ekranu pojemnościowego(ma oporowy), dopiero htc diamont touch 2 ma ekran pojemnościowy. HTC diamond touch to już stary i za wolny sprzęt, porównywalny z iphonem 2g.

#7 Czyluk

Czyluk
  • 540 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 kwietnia 2010 - 18:43

YouTube - Samsung Galaxy i5700 Spica

#8 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 kwietnia 2010 - 21:28

Zwróżć też uwagę, że Android Market w Polsce jest ograniczony do bezpłatnych aplikacji.

#9 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 21 kwietnia 2010 - 11:10

Niestety, z tego co wiem, w Samsungach z Androidem nie ma sterowników OpenGL, poza tym "podobno" działają mniej płynnie od podobnych pod względem hardware'u telefonów HTC. Jeśli chodzi o Androida - to dobry system, ale czy będzie dobry dla Ciebie, nie mam pojęcia. To zależy w głównej mierze od tego do czego będziesz używał tego telefonu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych