Witam
No i powoli zaczynaja sie schody (na moim G4 z OS 9 nie mam polskich liter, przynajmniej jeszcze nie znalazlem), podlaczylem sobie monitor NEC MultiSync FE770 i probowalem go skalibrowac. Po pierwsze zresetowalem ustawienia monitora na fabryczne, potem wszedlem w kalibracje, wybralem opcje zaawansowne i tak, na swoje oko, poustawialem suwakami to co chcial.
Rezultat? Hmm, no nie wiem, nie jestem zadowolony, mam notebook'a toshibe S5100-603 czyli z LCD, i na niej bez zadnej kalibracji zdjecia maja soczyste i wierne kolory (sprawdzilem bo wielokrotnie dawalem wolac do labu i odbitki pokrywaly sie z tym co na ekranie). nie mowie juz o ostrosci, na LCD zyleta, na CRT mydlo. Matryca pracuje w rozdzielczosci 1600 na 1200, CRT 1024 na 740.
Czy macie jakis pomysl ?

. W koncu po to kupilem maca by obrabiac zdjecia.
Pozdawiam
Witam ponownie
Mały dodatek, ściągnąłem sobie w międzyczasie jakiś prosty programik do wyświetlania zdjęć i kiedy zapuszczam sobie w nim slideshow i wyświetla zdjęcia na cały ekran to wyglądają one o niebo lepiej. Wychodzi na to, że sam photoshop coś mi zmienia przy wyświetlaniu zdjątka.
Pozdrawiam