Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

problem z mapowaniem wiadomości wysłanych między iPhone a MACiem (mail Apple)

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 my.elppa

my.elppa
  • 85 posts

Posted 18 April 2010 - 17:35

witam, mam problem polegający na tym że nie widzę wiadomości wysłanych z iPhone na moim macu. Dodam że konto mam na GMail(u). Kiedy wchodzę przez stronę www to widzę wiadomość w katalogu wysłane. Widzę też na swoim iPhonie. Gdzie popełniam błąd? Pozdrawiam, A

#2 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 April 2010 - 18:30

czy wiadomości napisane przez WWW widzisz w Mail.app?

#3 my.elppa

my.elppa
  • 85 posts

Posted 18 April 2010 - 19:12

niestety ale NIE!

1. napisane przez www - nie widzę w Mail.app
2. napisane na MAC(u) widzę przez www
3. napisane na iPhone widzę przez www ale nie widzę na MAC(u)

pozdrawiam,
a

---- Dodano 18-04-2010 o godzinie 20:24 ----
aha,

zapomniałem dodać coś bardzo ciekawego.
Mianowicie poczta wysłana z innego MAC(a) gdzie też mam to konto jest następnie widoczne w MAC(a) z którego piszę teraz.. ;-)

pozdrawiam,
a

#4 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 April 2010 - 20:25

zapewne napisane maile w Mac'u również nie są widoczne na iPhon'ie. myślę, że masz źle skonfigurowane konto gmail na Mac'u. chyba przy ustawieniach POP maile wysyłane nie są synchronizowane z serwerem gmail. prawdopodobnie powinieneś zmienić konto z POP na SMTP. ja bym na Twoim miejscu skonfigurował jeszcze raz konto Gmail w Mail.app na Mac'u. jest to niesamowicie szybka operacja a najprawdopodobniej wróci wszystko do normy. również pojawią się maile wysłane.

#5 janiii

janiii
  • 240 posts
  • SkądCork

Posted 18 April 2010 - 20:35

prawdopodobnie powinieneś zmienić konto z POP na SMTP.

Que? Ale widzisz różnicę pomiędzy POP i SMTP, oraz wiesz do czego służy jeden i drugi, co nie?

mam problem polegający na tym że nie widzę wiadomości wysłanych z iPhone na moim macu.

Skonfiguruj IMAP na Maku .

#6 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 April 2010 - 21:29

chodziło mi o IMAP.. sory za błądzenie.

#7 my.elppa

my.elppa
  • 85 posts

Posted 18 April 2010 - 22:26

witam ponownie, konto jest skonfigurowane na IMAP więc dalej nie wiem o co chodzi ... pozdrawiam, a

#8 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 April 2010 - 22:52

próbowałeś założyć konto jeszcze raz, jak poleciłem? może to i głupie, ale nie zaszkodzi. nie mam pomysłu co może być przyczyną tego. jedyne co przychodzi mi na myśl.. hmm.. może coś nieświadomie zmieniłeś. ja bym założył konto jeszcze raz, jak wspomniałem. dużo mniej zabawy, szukania problemu.

#9 lukikme

lukikme
  • 18 posts

Posted 30 May 2011 - 17:17

Niestety, muszę temat odświeżyć... Pojawił się u mnie identyczny problem i dotyczy wyłącznie wiadomości wysłanych. Mac na mail.app nie kataloguje e-mail`i wysłanych z iPhone`a lub przez przeglądarkę do katalogu "Wysłane" w zakładce "Skrzynki pocztowe". Co ciekawe wiadomości te pojawiają się kilka zakładek niżej w "Gmail" -> "[Gmail]". Zakładałem nowe konto, próbowałem konfigurować je na nowo, ale nic to nie pomaga. Wychodzi na to, że mail.app w ogóle nie importuje z serwera wiadomości wysłanych.:roll:

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24538 posts

Posted 30 May 2011 - 17:23

Przeczytaj dostępy na forum tutorial konfiguracji Mail.app do współpracy z Gmailem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users