Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

"Pobieranie Obrazów" nie wykrywa skanera.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 MiLeS

MiLeS
  • 12 postów
  • SkądZabrze

Napisano 17 kwietnia 2010 - 23:25

Zainstalowałem sterowniki do skanera, dostarczone przez producenta. Wszystko działa, skanuje tak jak powinien ale problem w tym, że jest to możliwe tylko za pomocą programu dostarczonego przez HP.

Model skanera: HP Scanjet G3010

Pobieranie obrazów nie wykrywa skanera
Dołączona grafika

W ustawieniach skanera
Dołączona grafika

Nie ma możliwości wybrania go jako programu domyślnego
Dołączona grafika

Proszę o pomoc.

#2 hmatteo

hmatteo
  • 43 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 kwietnia 2010 - 07:30

Niestety mam podobny problem. Używam Laserjet M1120n MFP. Pobieranie obrazów również zgłasza brak podłączonego urządzenia. Szkoda. Myślę, że jest to jakaś niekompatybilność skanerów HP z pobieraniem... A może dlatego, iz moje urządzenie jest wielofunkcyjne?

#3 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 18 kwietnia 2010 - 13:58

Niestety mam podobny problem. Używam Laserjet M1120n MFP. Pobieranie obrazów również zgłasza brak podłączonego urządzenia. Szkoda. Myślę, że jest to jakaś niekompatybilność skanerów HP z pobieraniem... A może dlatego, iz moje urządzenie jest wielofunkcyjne?

To się różni od modelu do modelu.

Ja na przykład mam urządzenie wielofunkcyjne HP Photosmart C4480 i nawet żadnych sterowników nie musiałem instalować w Leo i Snow Leo - po prostu bangla od strzału, wszystkie opcje dostępne w preferencjach systemu, Pobieranie Obrazów poprawnie wykrywa skaner. Wszystko działa poprawnie (nawet druk dwustronny).

Z kolei miałem styczność z kilkoma innymi DeskJetami i LaserJetami i żaden z nich nie był dla systemu skanerem - trzeba doinstalować dodatkowe oprogramowanie i używać HP Scan Pro.

#4 likuziak

likuziak
  • 101 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 21 kwietnia 2010 - 13:29

Może wejdź w Preferencje systemowe>drukarka & faks. U mnie początkowo musiałem restartować drukarkę i komputer.Teraz chodzi prawidłowo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych