Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G - 3.1.2] Wejście na słuchawki - słuchawek nie ma, a wykrywa że są

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 wargus13

wargus13
  • 42 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 19:02

Witam. Mój problem polega na tym, ze wejście na słuchawki nie działa.. Wlozylem sluchawki i wyjalem, ale według tel one nadal są.. Kiedyś miałem już taki problem , jednak po "przedmuchaniu" wszystko się naprawilo.. Teraz nie działa żaden sposób.. Mozna kręcić w dziurze, i nic. Czy macie jakieś prpozycje jak naprawić? Czy da się słuchawki "odłączyć" manualnie jakoś 'wchodząc w iphona' ? Przez kompa albo coś? Proszę o pomoc. Pozdrawiam

#2 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2010 - 19:12

Dmuchnij tam sprężonym powietrzem albo kilka razy szybko włóż i wyjmij słuchawki. ;)

#3 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2010 - 21:47

Wejście po zalaniu, ciecz oraz jej opary w styku z napięciem i metalem (wnętrze wejścia AUDIO) tworzą zwarcie, które iPhone widzi jako podłączone słuchawki. Dobrze go osusz i wyczyść patyczkiem do uszu ;).

#4 Krzychowaty

Krzychowaty
  • 45 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 22:13

...albo weź małego ampulaka i spróbuj poszperać w wejściu słuchawek. Czasem przycisk od rozpznawania słuchawek zacina się. Przynajmniej u mnie tak było

#5 stanik25

stanik25
  • 289 postów
  • Skądulica sezamkowa

Napisano 16 kwietnia 2010 - 09:51

ja miałem przez chwile ten sam problem, wystarczyło podłączenie i odłączenie słuchawek ;)

#6 wargus13

wargus13
  • 42 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 13:47

Zauważyłem ze na dnie są kawałki śmieci (chusteczki do nosa :P itp ) jednak nie wiem czym to wyczyscic.. Bo to jest dość głęboko -szpilka nie dosiega. I jest to chyba trochę ubite (od wkladania sluchawek) , wiec muszę to czyścić czymś ostrym. Jakieś prpozycje?

#7 Kłakó

Kłakó
  • 99 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 16 kwietnia 2010 - 14:17

Jakaś dłuższa igła do szycia? Sprężone powietrze? W moim iP 2G zwykła szpilka sięga do dna wejścia więc myślę że jakoś sobie poradzisz.. :D pozdrawiam

#8 Aliens1

Aliens1
  • 136 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 16:14

jescze jeden sposob i to w 100% skuteczny ale musi ściągnąc przedni panel czyli rozebrac iphone odpiac tasme jacka od płyty głownej i dzwignac ja do gory tylko uważaj bo ta tasma jest wazna bo jest zintegrowana z przyciskiem sleep, przełacznikiem na tryb wibracji i przyciskami do regulowania dzwieku !!!! tam w tym złączu jest dziurka i mozesz przez nia wypchać bród offtop za kilka dni napisze dla was poradnik jak zmienić obudowe tylną i na co zwrócić szczególną uwage przy jej demontazu i montazu przedstawie równiez poradnik jak zmienić szybkę i dodatkowo jak wymienić ramke do ktorej sie wkleja szybke bo najczesciej uszczelke sie uszkadza a potem dostaje sie kurz do srodka. jestem na etapie pisania poradników także prosze o cierpliwość pozdrawiam

#9 wargus13

wargus13
  • 42 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 17:41

Czy coś jest uszkodzone jeśli gdy wkładam igle i próbuje wyjąć brudy, to włącza mi się iPod, itp ? Nie chce grzebac bo boje się ze uszkodze.
A możesz mi napisać jak rozebrać iphona'? Krok po kroku.
Oraz czy mogę go sprezarka wziąć? I jak? Muszę odczepic to wejście czy co?

Jbc mój gg : 8472591

---- Dodano 16-04-2010 o godzinie 19:53 ----
Udało mi się otworzyć plastkowa cześć , jednak metalowej nie nogę :/ czy koniecznie potrzebne są narzędzia do otwierania? Czy można je czymś zastąpić? I ile kosztują takie narzędzia?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych