Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MBA - praca na zewnętrznym ekranie bez zasilacza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 kal800

kal800
  • 247 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 kwietnia 2010 - 14:08

Jak w temacie - dopadła mnie dziwna przypadłość Maca. Przy wyłączonym magsafe obraz na zewnętrznym monitorze się pojawia tylko przez chwilę, potem znika. Co ciekawe możliwa jest praca z zewnętrznym ekranem na baterii, ale przy włączonym podstawowym. Gdzie tu sens? Przecież wyłączony monitor wbudowany to oszczędność baterii. Można jakoś obejść ten mankament? Mam bezprzewodową mychę i klawiaturę Apple'a - dla informacji. Kal

#2 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 19:58

Ciezko tez chcialem to obejsc ale niestety musisz miec zasilacz podlaczony pod laptopa :(

#3 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 14 kwietnia 2010 - 20:46

Miałem niezłą zagadkę kiedy podłączyłem macbooka do telewizora i postępując zgodnie z instrukcją na apple.pl, próbowałem przełączyć maca w tryb zamkniętej pokrywy. Pięć minut na google i okazało się że bez zasilacza ani rusz - nie ważne czy bateria jest naładowana na 10 czy 100%. Gdzieś wyczytałem, że jeżeli w trakcie pracy w trybie zamkniętej pokrywy odłączy się zasilanie to i tak wszystko będzie działać, niestety u mnie wszystko gaśnie i mb idzie spać.

#4 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 15 kwietnia 2010 - 19:05

Ja robię to tak: 1. Podłączam na włączonym MBP (z podpiętym zasilaczem) zewnętrzny monitor, 2. Po pojawieniu się na 2 monitorze tapety zamykam LCD ... wszystko się wyłącza, 3. Bez otwierania pokrywy uruchamiam zewnętrzną klawiaturą lub myszką MBP i loguję się*na zewnętrznym monitorze, 4. Teraz uchylam pokrywę MBP (matryca MBP nie włącza się), ot żeby lepiej się chłodził :) 5. Odłączam zasilacz i .... Pracuję na bateri, na monitorze zewnętrznym ... to wszystko. Patent sprawdzony ... nawet tego posta pisałem w tej konfiguracji (praca na baterii i na zewnętrznym monitorze). Co prawda wątek dotyczy MBA (nie wiem czy na nim to zadziała) ale powyżej koledzy mają problemy z MBP więc opisałem co i jak dla MBP !

#5 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 kwietnia 2010 - 19:10

Muszę to sprawdzić, ale tak jak pisałem próbowałem różnych możliwości i nic nie działało.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 599 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 20:00

A co Wam ten zasilacz przeszkadza?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych