Witam, nie wiem w czym problem, iphone 3g po podłączeniu ładowarki sieciowej usb się zacina, tzn. dotyk ledwo co reaguje, praktycznie nie można odblokować telefonu, ani nic napisać na klawiaturze, podłączałem tą ładowarkę pod mojego ipoda toucha 1g i wszystko jest w porządku, więc w czym może być problem?

iphone 3g ekran dotykowy się zacina przy podłączeniu ładowarki sieciowej usb
Started by
hoo
, 14 Apr 2010 13:31
9 replies to this topic
Posted 14 April 2010 - 13:31
Posted 17 April 2010 - 17:14
czy ktoś wie o co tu chodzi, na iphonie jak i ipodzie touchu dzieje się to samo, ładowarka nie jest oryginalna(ścienna), ale dlaczego się tak dzieje, zazwyczaj ludzie z niektórymi ładowarkami mieli problemy, że w ogóle nie ładowały, a ta robi tak, że ekran dotykowy wariuje podczas ładowania.
Posted 17 April 2010 - 17:24
A kabel masz oryginalny? Może blokuje coś przez dock? Co się dzieje jak do kompa podłączysz?
Posted 17 April 2010 - 17:34
Tak, kabel mam oryginalny i nie mam pojęcia o co chodzi, przy ładowaniu z komputerem wszystko jest w porządku.
Posted 17 April 2010 - 18:18
a ładowarka od ipoda czy iphona? bo jak od ipoda to pewnie dlatego
Posted 17 April 2010 - 18:56
ale ekran świruje w czasie ładowania zarówno na ipodzie touch i iphonie 3g, to samo się dzieje, np. jak chcę kliknąć na jakąś aplikację to klika mi gdzie indziej, lub coś napisać na klawiaturze to inne przyciski się wciskają, a czasem nawet nie mogę odblokować, tzn. przeciągnąć pasek odblokowywania w prawo.
Posted 17 April 2010 - 19:17
a ładowarka od ipoda czy iphona? bo jak od ipoda to pewnie dlatego
Apple dołączą takie same ładowarki zarówno do ipodów jak i iphonów,zapodają takie samo napięcie i natężenie,wina leży po stronie iPhone,albo to sofy,albo elektronika na płytce głównej,zrób restore,jak się będzie potarzać,to masz odpowiedź

Posted 17 April 2010 - 19:48
jaką odpowiedź, przecież cały czas powtarzam to samo się dzieje na ipod touch 1g(jb) i iphone 3g(bez jb). Więc soft nie ma tu nic do rzeczy, co w takim razie może się dziać, skoro to samo dzieje się na obu urządzeniach podczas ładowania tą ładowarką ścienną, jeżeli to przyczyna ładowarki, to jakim cudem, może ktoś wytłumaczyć?
Posted 17 April 2010 - 20:37
To w końcu jak to jest ? W pierwszym poście piszesz, że te objawy są tylko przy podłączeniu 3G, a z Touchem jest ok, a w ostatnim, że dzieje się tak w obu urządzeniach podczas ładowania ?
A jak z ładowaniem przez port USB ?
Posted 17 April 2010 - 23:21
bo już nie mogę zedytować pierwszego postu, przeczytaj całość, kolejny raz będę powtarzać? ładowanie przez PC jest ok, ale ładowanie przez tą ładowarkę ścienną, zarówno w przypadku IT jak i iphone, ekran dotykowy świruje podczas ładowania.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users