Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

zniżka EDU

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 adamgust

adamgust
  • 42 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 23:17

Mam pytanie. Czy zniżka EDU upoważnia tylko do zniżki w kraju w którym się studiuje? To zmieniłoby dodatkowo różnicę z dużej na ogromną w cenach w Polsce a zachodnimi krajami Europy. :)

#2 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 13 kwietnia 2010 - 23:21

tak potrzebne jest zaświadczenie uczelni kraju w którym się studiuje.

#3 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 14 kwietnia 2010 - 00:15

Bedac polskim studentem bez problemu otrzymasz znizke w US. Na Forum byl ten temat juz poruszany.

#4 adamgust

adamgust
  • 42 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 13:05

a w Szwajcarii?

#5 marcinko

marcinko
  • 111 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 13:28

a w niemczech..??

#6 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 kwietnia 2010 - 14:20

a w bagdadzie? ;) wystarczy podzwonić i zapytać. Generalnie jest problem za granicą.

#7 MagdaS

MagdaS
  • 93 postów
  • SkądTrzebinia, Poland

Napisano 14 kwietnia 2010 - 18:49

Bedac polskim studentem bez problemu otrzymasz znizke w US.

Na Forum byl ten temat juz poruszany.

a mógłbyś napisać na ten temat coś więcej albo podesłac linka do tematu, bo bardzo mnie to interesuje ten temat, a nie moge znaleźc (choc oczywiscie jeszcze sprobuję)

#8 Kamol

Kamol
  • 194 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 12:49

Ja mam takie pytanie co do zniżki EDU. Ja niestety nie jestem studentem, a mam zamiar w najbliższym czasie zakupić maca. Mam kumpla który studiuje. Jak to wygląda w Cortlandzie z tymi zniżkami EDU ? Ktoś kto tam kupował mógłby coś więcej napisać ?

#9 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 18 kwietnia 2010 - 13:15

Wystarczy napisac maila do Cortlandu - ktoz lepiej udzieli Ci informacji jak nie oni? Przy znizce EDU na fakturze beda widnialy dane studenta.

#10 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 19 kwietnia 2010 - 12:46

hej, jak ja kupowalem ze znizka EDU- wystarczyla aktualna legitymacja studencka i tyle. Spisali imie, nazwisko, jaka uczelnia- mialem tylko podpisac i tyle.Bez problemowo.

#11 japkko

japkko
  • 157 postów
  • SkądPiastów, PL

Napisano 19 kwietnia 2010 - 13:47

tylko dla studentow, czy dla pelnoletnich uczniow tez ? :)

#12 laza

laza
  • 192 postów
  • SkądGniezno/Poznań

Napisano 19 kwietnia 2010 - 13:49

masz legitymację = masz zniżkę nauczyciele też mają prawo do zniżki:)

#13 japkko

japkko
  • 157 postów
  • SkądPiastów, PL

Napisano 19 kwietnia 2010 - 13:59

super, dzieki. :) upewniam sie bo gdzies wpadlo mi w oko ze tylko z legitymacja studencka. :P

#14 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 14:05

ja tak samo.. jak z ciotka kupowalismy MBP dla niej, to dzieki mojej legitymacji studenckiej zaoszczedzila jakies 1500zl:) dajesz im legitymacje do zeskanowania, potem podpisujesz 3 papierki i tyle.

#15 adamgust

adamgust
  • 42 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 20:36

obawiam się, że mówicie o zakupie w Polsce, a tu jest wszystko jasne, że można zaoszczędzić 10%. Ja zastanawiam się, czy dostanę zniżkę edu w Szwajcarii. Konkretnie: iMac 27" / i7 / 2,8GHz / 4GB RAM / 1TB / Radeon HD 4850 512MB w Polsce: 9 399 zł bez zniżki 8 369 zł z zniżką EDU niestety trzeba tu jeszcze czekać 2 do 5 tygodni na realizację i wpłacić zaliczkę w Szwajcarii: 2 659,00 CHF czyli mniej niż 7 200 zł 2 498,47 CHF czyli ok. 6 700 zł z zniżką EDU bez zniżki oszczędność ok. 2 200 zł dla osób przysługującym zniżkę EDU oszczędność ok. 1 700 zł

#16 piotrasz

piotrasz
  • 101 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 21:34

masz legitymację = masz zniżkę
nauczyciele też mają prawo do zniżki:)

...i doktoranci, i...

Regulamin iSpot:

1. Zniżka edukacyjna wynosi 10% od aktualnej ceny komputera.

2. Zniżka edukacyjna dotyczy wybranych modeli komputerów i oprogramowania Sklep internetowy iSpot APR komputery Apple Mac, iPod, iPhone, akcesoria iPod, iPhone, oprogramowanie.. Lista u dołu strony.

3. Osoby uprawione do skorzystania ze zniżki, klienci indywidualni, którzy ukończyli 18 rok życia:

* studenci szkół pomaturalnych;
* studenci szkół wyższych;
* nauczyciele szkolni;
* nauczyciele akademiccy;
* pracownicy naukowi PAN.

4. Instytucje uprawione do zniżki:

* szkoły podstawowe i ponadpodstawowe;
* biblioteki;
* muzea i galeria sztuki;
* uczelnie wyższe;
* szkoły pomaturalne;
* technika i licea zawodowe;
* szkoły sekretarskie i maszynopisania;
* szkoły kształcące programistów i przetwarzających dane;
* instytucje prowadzące szkolenia i kursy przygotowawcze i dokształcające w tym muzyczne, teatralne i językowe;
* niekomercyjne organizacje badawcze;
* niekomercyjne instytuty badawcze.

5. Warunkiem udzielenia zniżki jest przedstawienie odpowiedniego dokumentu i wyrażenie zgody na jego skopiowanie

* dla studentów - legitymacja studencka;
* dla nauczycieli - legitymacja nauczycielska lub zaświadczenie z miejsca pracy;
* dla wykładowców - zaświadczenie z miejsca pracy.

6. Osoba fizyczna uprawiona do zniżki może nabyć jeden komputer w roku kalendarzowym.

7. Instytucje edukacyjne mogą nabyć nieograniczoną liczbę produktów.

#17 iJedrula

iJedrula
  • 54 postów
  • SkądDesigned by Apple in California. Assembled in China

Napisano 23 kwietnia 2010 - 14:30

Witam, Chcialbym kupić MBP w iSpot w Warszawaie. Nie mam skonczonych 18 lat, jednak nie uczę się w szkole podstawowej, ale w Brytyjskiej szkole w Kijowie. Tam system jest trochę inny. Moje pytanie brzmi czy wogole mogę starać o znizkę, a jeśli tak to wystarczy mi szkolna legitmacja czy potrzebne jest zaświadczenie ze szkoły? P.S. Kiedyś gdy byłem w iSpot widzalem dziewczynę (miała ze 13 lat, wiec studentka raczej nie była) i przy zakupie iPod'a dostała znizkę EDU. Stad tez moja ciekawość czy mogę dostać znizkę nie będąc studentem

#18 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 14:37

@up, no to chyba najprościej będzie zadzwonić do iSpota i się dowiedzieć, będziesz miał informacje z pierwszej ręki. Przynajmniej ja bym tak zrobił.

#19 adamgust

adamgust
  • 42 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 19:10

trochę dziwne z tym iPod'em, bo z tego co widzę, to na Apple Store nie ma na nią zniżki ani na iSpot. Domyślam się, że nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie, no ale trudno... tego iMac'a na dzień dzisiejszy w Polsce ze zniżką można dostać za 8 369zł, a bez zniżki w Apple Store w Szwajcarii za ok. 7 200zł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych