Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gizmo Project!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 02 stycznia 2007 - 07:51

Witam!

Ostatnio przegladalem sobie programy do rozmow VoIP itp. i znalazlem wspanialy Gizmo Project (http://www.apple.com...zmoproject.html)
Jest to program, ktory dziala na podobnej podstawie jak Skype z jednym tylko wyjatkiem. Mozna nim dzwonic do wielu krajow za darmo. I wlasnie zeby to uczynic trzeba zaprosic wiele osob do sciagniecia i zainstalowania tego programu. Otoz jest w nim opcja All Calls Free, ktora dziala na zasadzie: masz kolegow? gadasz z nimi czesto? no to gadaj dalej, a my Ci damy rozmowy wszedzie za darmo. Dlatego wlasnie mowie o tym programie wszystkim gdyz jak polaczymy sie razem i zainstalujemy ten program i bedziemy ze soba rozmawiac od czasu do czasu to kazdy z Nas bedzie mogl sobie dzwonic gdzie chce kompletnie za darmo! Dlatego wiec bardzo polecam program!

Jezeli ktos chcialby mnie dodac to moj nick to: rereservedfx

Wyglad jest mily i przejrzysty, a wogole caly program jest fajny w obsludze i jakosc jest znakomita (lepsza od Skype'a) Jest takze party line, na ktora kazdy moze dzwonic i rozmawiac razem, co jest bardzo fajna funkcja :) Cos jak czat, tylko ze glosowy :)

Pozdr.

#2 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 02 stycznia 2007 - 10:00

Ale czy to dzwoni tylko z komputera na komputer, ewentualnie od zarejestrowanego do zarejestrowanego czy dzwoni jak skype(płatny) wszędzie gdzie tylko chcesz na telefon? No i czy da się te nie darmowe rozmowy opłacić w Polsc z normalnego konta?

#3 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 02 stycznia 2007 - 10:02

I ile osób trzeba polecić, aby dzwonić za darmo "wszędzie" (czyli na telefony stacjonarne, komórkowe)?

#4 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 02 stycznia 2007 - 10:17

fajne i nawet dzwoni :)(try 0.25$) ciekaw jestem cennika, czy taniej niż skype (7gr za min na stacjonarne)

#5 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 02 stycznia 2007 - 11:28

Rok temu jak testowałem ten program z kolegą pod Win<>Win. Połączenia głosowe sięgały nawet minutowe opóźnienia. Co ciekawe najpierw zaczynało się od kilkunastu sekund a później już się tylko wydłużało.

#6 hwojtek

hwojtek
  • 1 273 postów
  • SkądGrzebienisko - Warszawa - cała Europa

Napisano 02 stycznia 2007 - 13:25

Na Maku to samo, byłem alphatesterem jakiś rok temu, może teraz mu lepiej, ale po co...

#7 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 stycznia 2007 - 13:43

Nawet wtyczka do Adium jest, ale jak juz kolega wyżej napisał, ale po co ;)

#8 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 stycznia 2007 - 15:14

Wiesza sie, ciezki, mino kilkakrotnie podejmowanych prob nie chcial ode mnie przyjac oplaty, ani ze zweryfikowanego paypal ani poprzez karty. Dziekuje bardzo, nie polecam.

www.jajah.com rzadzi.

#9 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 02 stycznia 2007 - 15:21

ale wydaje sie byc tanszy, mam 0.25$ i dzwoni komorka, na skypie mam 70gr i nie dzwoni, tzw tanszy jest... no i bardziej zintegrowany z systemem...

#10 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 stycznia 2007 - 15:23

Super. Tylko mieszkam w USA, mam komercyjny, zweryfikowany paypal, normalne karty kredytowe i program nie chce przyjac oplat. Wiec i tak nie moge uzywac :> A cena i tak jest wyzsza niz poprzez wspomniane juz przeze mnie wielokrotnie www.jajah.com.

#11 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 02 stycznia 2007 - 20:15

Jezeli dodamy sie wszyscy jako przyjaciele i bedziemy ze soba od czasu do czasu gadac to dzwoni ZA DARMO! TO wlasnie go odroznia od Skype'a :D Pozdr.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych