Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wyłączenie ekranu imac i wyświetlanie tylko na ekranie zewnętrznym

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 hary

hary
  • 103 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 12:51

Witam. Jak w temacie: czy da się wyłączyć ekran w iMacu tak żeby sygnał był tylko na ekranie zewnętrznym? Ekran podłączony jest przez miniDVI na VGA. Dzięki i pozdrawiam.

#2 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 21:03

Chyba niestety nie... Po co w takim razie brales iMaca skoro nie chcesz uzywac orginalnego LCD?

#3 hary

hary
  • 103 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 08:26

iMaca mam z przymusu:-)Zajmuje sie fotografia i ten szklany ekran nie spisuje sie najlepiej... a lato idzie:-). No nic szkoda. Dzieki za odpowiedz.

#4 logico8869

logico8869
  • 79 postów
  • SkądMollet Del Valles

Napisano 14 kwietnia 2010 - 08:45

Ja miałem podobny problem. Rozwiązałem go kupując Maca Mini :) Tak serio to nie ma szans tego zrobić, jednak skoro zajmujesz się fotografia nie jest najgorzej. Ustaw sobie zewnętrzny jako pierwszy a iMac jako drugi, potem F2 aż się ściemni i najlepiej czarną tapetę. Ja radziłem sobie tak aż przez miesiac. Pozdrawiam PS, to może nie jest całkowicie odpowiedź na Twoje pytanie, ale chciałem podsunąć Ci pomysł jak sobie z tym poradzić.

#5 hary

hary
  • 103 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 09:02

logico8869 dzieki za pomoc-jest to jakies rozwiazanie:-). iMaca na razie raczej nie sprzedam wiec bede musial sobie radzic w ten sposob. Ciekaw jestem czy jest moze jakis program albo skrypt zeby to obejsc czy raczej jest to problem sprzetowy. No nic tak czy siak dzieki:-)

#6 logico8869

logico8869
  • 79 postów
  • SkądMollet Del Valles

Napisano 14 kwietnia 2010 - 10:45

Problem sprzętowy myślę. Sam spędziłem sporo czasu na szukaniu opcji jeszcze przed zakupem telewizora. O skryptach nic nie wiem, ale jak coś znajdziesz to daj znać całemu forum bo wierzę, że nie tylko Ty masz ten problem. Co do sprzedaży, możesz postarać się o wymianę i dopłatę, albo tak jak ja polecieć po kosztach, sprzedałem mojego iMaca 20", który miał dwa lata za 580 euro i za 550 kupiłem nowego Mini. Niestety nie miałem okazji go sprzedać w Polsce.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych