Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple Mighty Mouse Vs Magic Mouse

• Please log in to reply
23 replies to this topic

Poll: Apple Mighty Mouse Vs Magic Mouse (0 member(s) have cast votes)

1. Magic Mouse (33 votes [55.00%])

Percentage of vote: 55.00%

2. Mighty Mouse (11 votes [18.33%])

Percentage of vote: 18.33%

3. Inna (16 votes [26.67%])

Percentage of vote: 26.67%

Vote Guests cannot vote

#1 DannyM

DannyM
  • 541 posts
  • SkądTu i tam

Posted 11 April 2010 - 17:57

Proszę o Wasze opinie. Dużo pracuje i potrzebuje dokładnej myszki. MM jest ok tylko kulka już mnie dobija. Codziennie jazda i czyszczenie. Chce uniknąć "skoków kursora". Mam pytania: 1. Jak ona jest ładowana? 2. Na ile starcza bateria przy długiej pracy? 3. Czy występują skoki kursora? 4. Jakie wykryliście wady Magic Mouse?

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 11 April 2010 - 18:02

Zwykłą myszkę za góra 40 zł, a nie jakieś wynalazki z kosmicznymi cenami.

#3 DannyM

DannyM
  • 541 posts
  • SkądTu i tam

Posted 11 April 2010 - 18:05

Rozumiem ale za cena mam nadzieje idzie jakosc jak to w Apple bywa

#4 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 11 April 2010 - 18:26

Używałem Mighty przestałem gdy zaczeła się blokować kulka i nie przewijało ekranu na dół. Magic Mouse obecnie używam i z dodatkiem Better Touch Tool jest dla mnie idealna, nie wyobrażam sobie obecni pracy myszką z rolką.

#5 DannyM

DannyM
  • 541 posts
  • SkądTu i tam

Posted 11 April 2010 - 19:05

A co z moimi pytaniami możecie na nie odpowiedzieć?

#6 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 11 April 2010 - 19:19

Rozumiem ale za cena mam nadzieje idzie jakosc jak to w Apple bywa

W tym przypadku nie masz racji.
Obie myszy, to porażka Apple pod każdym względem.

#7 DannyM

DannyM
  • 541 posts
  • SkądTu i tam

Posted 11 April 2010 - 19:25

a czemu tak myslisz? MM old uzywam i poza rolka jestem baaardzo zadowolony

#8 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 11 April 2010 - 19:34

1. Jak ona jest ładowana?
Dwiema bateriami AA
2. Na ile starcza bateria przy długiej pracy?
Nigdy nie sprawdzałem, mam dwa komplety akumulatorów, jak jedne padają wkładam drugie a tam te ładuje i kładę naładowane pod ręką.
3. Czy występują skoki kursora?
Nie stwierdzone
4. Jakie wykryliście wady Magic Mouse?
Sanki pod nią mogłyby być trochę inaczej zbudowane i o niższym poziomie tarcia.

#9 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 11 April 2010 - 19:39

Dla Iro Apple = porażka, mimo, że z Apple żyje. Ja mam MM i uważam ją za rewelacyjne urządzenie, słynny niski profil mi nie przeszkadza mimo, że pracuję na niej kilkanaście godzin dziennie. Co do pytań: Ad 1. Wcale - jest na baterie, akumulatorki Ad 2. Mam duracele 2650 mAh - ładuje je raz na ok. 4 tygodnie (mysz kupiłem zaraz po premierze w listopadzie, więc mogę wyznaczyć już średnią). Pracuję 12-14 godzin dziennie. Ad 3. nie zauważyłem Ad 4. kiepskie oryginalne sterowniki, ale BetterTouchTool to naprawia, ślizgacze łapią mi brud, kłóci się z symulatorem iPhone pod XCode/SDK - to wszystko

#10 DannyM

DannyM
  • 541 posts
  • SkądTu i tam

Posted 11 April 2010 - 19:46

Super wlasnie o takie opinie mi chodzilo. Jest do dla mnie wazne bo przy pracy z grafika lub przewijanie kodu gora dol scroll jest priorytetem. Nie znosze skokow myszki jakie mialem przy logitechu. Dzieki za wszystkie opinie ale jesli ktos ma cos jeszcze do dodania to prosze. Przyda sie mi lub innym Apple'owiczom ;)

#11 stivii

stivii
  • 144 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 April 2010 - 19:53

ja tez jestem bardzo zadowlony z MM na dolaczononych bateriach dzialam o miesiaca i mam jeszcze 67%

#12 Remik

Remik
  • 758 posts
  • SkądDortmund/Germany

Posted 11 April 2010 - 20:30

Ja dodam to samo co wojtkow. Tylko, ze ja uzywam Sanyo Eneloop i starczaja mi na 2 tygodnie (maks to 15dni) ale pracuje od rana do wieczora (kupujac je, nie wiedzialem ze istnieja az tak pojemne duracele wiec musze pomyslec) Doinstalujesz tylko MagicPrefs lub BettetTouchTool i = mysz idealna. Jak ja wydali, to nie mialem zamiaru jej wogole kupowac, ale jako ze kupilem nowego imaka a jak wiadomo jest ona tam w standardzie to ja wyprobowalem i teraz nie wyobrazam sobie powrotu do innej. Gdyby nie istnialo cos takiego jak MagocPrefs to pewnie bym jej nie dotknal ze wgledu na przyciski do Expose i Dasboard, ale jako, ze program ten instnieje wiec nie ma tego problemu. Milego uzytkowania.

#13 Stiwi

Stiwi
  • 98 posts

Posted 11 April 2010 - 20:45

Pod Leo działa super na mac pro 3,1 problem że nie da się u mnie uruchomić pod windows 7

#14 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2010 - 08:38

używam v470 od logitech i tą myszkę polecam, oprócz samego kliknięcia "inna":)

#15 mikemaj

mikemaj
  • 769 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 13 April 2010 - 18:21

Aktualnie posiadam Mighty mouse. Kulka zapycha się coraz częściej, myszka wielokrotnie klejona od spodu, wygląda nieestetycznie. Ostatnio wogóle nie jest sklejona, tylko dolny pierścień trzyma się na wcisk i czasem odpada. Gdy kulka nie działała w jakąś stronę, używałem tymczasowo płynu do mycia szyb aby chwilowo rozwiązać problem bez rozkręcania myszki. Przez to skorodowały mi ścieżki pod kulką i nie działa mi trzeci przycisk. Przyciski boczne są nadwrażliwe i same się aktywują, przez co zostały wyłączone. Gdyby nie te wady bym tę myszkę uwielbiał. Magic mouse by już dawno u mnie zagościła, lecz gdyby nie ta okropna cena. Aktualnie zastanawiam się nad Logitech V470, lub Arc Mouse (w której scroll też podobno łatwo się psuje, ale można to naprawić kawałkiem taśmy)

#16 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 13 April 2010 - 20:39

W tym przypadku nie masz racji.
Obie myszy, to porażka Apple pod każdym względem.

I ja sie zgodze bo myszki apple max powinny kosztowac 59 jedna a MM 99pln

Zadna z nich nie jest warta wiecej...

Zobaczcie myszki Logitecha ktore potrafia smigac ladnych pare lat i nic sie nie dzieje albo microsoft - o ile ktos nie ma urazu do tej firmy przez windowsa :)

Razery niestety sa awaryjne i czest sie psuja

Chcesz dokladna wskaznik kup tableta albo mysz logitech g500 ktora jest mega dokladna

#17 Bartek Libort

Bartek Libort
  • 235 posts
  • SkądPuławy/Łódź, PL

Posted 14 April 2010 - 00:59

I ja sie zgodze bo myszki apple max powinny kosztowac 59 jedna a MM 99pln

Zadna z nich nie jest warta wiecej...

Jeżeli chodzi o cenę to racja, pracowałem na obydwu myszkach, Mighty Mouse osobiście średnio mi podpasowała ze względu na cenę i jej wadliwy scroll, a jeżeli chodzi o Magic Mouse to się od 2miesięcy przymierzam do kupna ale ze względu na cenę jak narazie się powstrzymuję...

Razery niestety sa awaryjne i czest sie psuja

Z tym się nie zgodzę, miałem 2 myszki Razer-a...Krait się zepsuł ale dlatego bo spadł mi ze schodów:P a Death Adder służy mi już chyba 3lata i nie miałem najmniejszego problemu, zero przeskoków, problemów ze scroll-em itp. Tylko dlatego chcę kupić Magic Mouse ponieważ potrzebuję bezprzewodówki jak będę gdzieś zabierał MB żeby się nie plątać w kablach.

#18 DannyM

DannyM
  • 541 posts
  • SkądTu i tam

Posted 14 April 2010 - 07:57

Magic Mouse to się od 2miesięcy przymierzam do kupna ale ze względu na cenę jak narazie się powstrzymuję...

Ja mam zamiar kupic mysz w UK o 50zl taniej niz w PL. Mozna zorbic zbiorke i kupic kilka lub kilkanascie. Zawsze mozna sie zgadac.

#19 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 posts
  • SkądEłk, PL

Posted 14 April 2010 - 08:56

dannym - jak będziesz to tak na poważnie planować to napisz ja teraz poluje na te "lekko" używane, które ludzią nie przypadły do gustu

#20 DannyM

DannyM
  • 541 posts
  • SkądTu i tam

Posted 14 April 2010 - 09:01

no jest tego pelno ale raczej nie myszki ;)

#21 HanSolo

HanSolo
  • 16 posts

Posted 14 April 2010 - 09:04

Magic jest świetna jeżeli chodzi o użytkowanie, wygodna i intuicyjna, można zwiększyć jej funkcję*za pomocą*np. Magic Prefs (środkowy przycisk się przydaje), ale jeżeli chodzi o baterię to w moim przypadku jest fatalnie. Dołączone Energizery starczyły na 15 dni a z akumulatorkami( GP 2700 mAh około 5 cykl ładowania) po 3 dniach mam 66%. Jeżeli nie przeszkadza Ci częste wymienianie baterii bierz Magic Mouse

#22 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 April 2010 - 09:20

Ja używam Magic Mouse + akumulatorki Sanyo Eneloop i jestem bardzo zadowolony. Jej ergonomia mi pasuje natomiast zupełnie nie pasuje mi Mighty Mouse - jak dla mnie tragiczna mysz.

#23 stivii

stivii
  • 144 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 April 2010 - 13:47

ja mam 66% na stan dzisiejszy (baterie oryginalne dodane do myszki) .. kupiona ponad miesiac temu ... od momentu wyjecia z pudełka nie wyłączona ani razu.

#24 DannyM

DannyM
  • 541 posts
  • SkądTu i tam

Posted 30 April 2010 - 06:57

Dziekuje wszystkim za opinie. Wlasnie kupilem MagicMouse i jestem super zadowolony. Spelnia moje oczekiwania na ta chwile. Zobaczymy jak bedzie z czasem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users