Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Martwy piksel / pixel?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mastah

Mastah
  • 65 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 17:17

Witam. Od miesiąca mam ten problem, ale dopiero teraz mnie wkurzył na maxa...
Mam na środku czarną malutką kropeczkę (tak, pixel, nie brud) no i jak rozpoznać, czy jest to wygaszony pixel (który ponoć da sie naprawić) czy martwy... ? Jest to naprawdę denerwujące, gdyż jest on czarny, i w jasnych aplikacjach drażni...

[HIGHLIGHT]majkool
Nazwa tematu poprawiona. ;)
Używaj czasem odnośnika dla wybranego modelu [?G].
ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN [/HIGHLIGHT]

#2 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 11 kwietnia 2010 - 17:36

Są na necie stronki które mogą "rozmasować"martwe pixele,ale nie jestem pewien czy iPhone je obsłuży. Jest szansa że zniknie i zacznie działać samoczynnie po jakimś czasie(miałem tak w lapku)

#3 webber0

webber0
  • 92 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2010 - 20:17

Wchodzisz na tą stronkę (oczywiście na iphonie) : Stuck Pixel Fix for iPhone podłączasz tel do ładowania, wybierasz "Repair iPhone LCD" i zostawiasz na 2-3 godziny.

#4 Mastah

Mastah
  • 65 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 16:35

Na pewno to działa?...

#5 stelurka

stelurka
  • 142 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 16:37

na pewnie nie ja zostawiałem na cala noc i nic nie daje.

#6 Markusos7s

Markusos7s
  • 46 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 17:01

Jeśli są to tzw. "stuck piksele" to ta stronka działa, żeby było szybciej można nacisnąć na szybkę ipka do czasu pojawienia się lekkich przebarwień (tak jak w każdych wyświetlaczach LCD), jest to niegroźne a skuteczne w przypadku zablokowanych pikseli.

#7 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 13 kwietnia 2010 - 19:03

Z tego co mi wiadomo to:
  • Czarne - uszkodzenie wyświetlacza (wkrótce wymiana bo się rozpowszechniają)
  • Biały - martwy piksel pokazuje się po czasie (nie do naprawy, sam mam takich z 10)
  • Kolorowe - zablokowane (pomaga ta stronka i wciskanie wyświetlacza)

#8 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 13 kwietnia 2010 - 19:30

Miałem czarny i wystarczyło wcisnąć wyświetlacz, kolorowe też mam białe też ... ta strona mi nie pomogła w app store masz za free Flashlight z podobną funkcją ale ja polecam przyciskanie ^^ Ahai nie licz na gwarancję ;/ Zresztą były już podobne tematy poszukaj może coś znajdziesz pamiętam jak też szukałem sposobu:P

#9 Mastah

Mastah
  • 65 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 21:42

Naciskałem na wyświetlacz ale na marne... kurcze, widocznie we wakacje muszę wymienić na lepszy model..heh.Iphon(3G) ma półtorej roku.

#10 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 postów
  • SkądTarczyn

Napisano 22 czerwca 2010 - 23:26

Iphone zakupiony 10 kwietnia , mineły ledwo 2 miesiące , telefon mi ani razu nie upadl .A posiada 7 białych pixeli z tego co wiem biały oznacza martwy niby przy pół jasnym wyświetlaczu czyli normalnym uzytkowaniu nie widać ale ważne że są skoro gwarancje obowiązuje jeszcze Czy jest szansa że wymienią mi to na gwarancji ?

#11 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 20 marca 2016 - 13:41

Odświeże temat, jakiś czas temu mój 4S upadł mi i doszło do pojawienia się czarnych świecących się pikseli. Nie rozprzestrzeniają się są jedynie w lewym górnym rogu i zasłaniają kropki od zasięgu. Próbowałem uciskać wyświetlacz ale bez efektu, puszczać na yt filmiki z tymi 3 kolorami zmieniającymi się szybko i nic. Od czasu do czasu robi się większe i zupełnie nie widać zasięgu a nie raz potrafi odsłonić 2/2.5 kropki zasięgu. Jakieś pomysły? Nie będe wydawał na wyświetlacz tyle ile warty jest telefon.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#12 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 marca 2016 - 13:49

Jedyna opcja naprawy, wymiana wyświetlacza, ale tego nie chcesz, więc nie wiem czego więcej od nas oczekujesz.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#13 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 20 marca 2016 - 14:12

Liczyłem na jakieś "domowe" sposoby, ale skoro nie da rady to trudno.

iPhone 15 Pro Max 512GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych